Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1315316318320321581

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Hildegarda Jeden z mých nejoblíbenějších filmů (i když jakožto adaptace naprosto selhává)

Víš, tohle je stejný problém, jako útěk židů z Německa před WW2 - ano, je sice hezké, že jich pár naložíš do vlaku a odvezeš do bezpečí, ale pořád to tak nějak neřeší problém toho magora který je tam vyhlazuje po desetitisících. I kdybys teoreticky pomohla každému uprchlíkovi z válečného konfliktu, pořád to není řešení problému a z dlouhodobého hlediska je to naprosto neefektivní, a bylo by mnohem lepší řešit konflikt přímo v jeho vzniku a odstranit tak jejich potřebu vůbec někam utíkat.

Pokud jde o tebou simulovanou situaci války Slovenska s Maďarskem - Bran už je dospělý a jako takový by pravděpodobně byl povolán do boje (pokud byste prohrávali jak ty říkáš), a pokud by se rozhodl utéct (s majetkem nebo bez), byl by nejspíše zastřelen pohraniční hlídkou za dezerci. Nutno podotknout, že zcela oprávněně.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Hildegarda Vysvětli mi proč bych měl jako občan ČR živit ze svých daní černocha odněkud z Eritree, který se nejspíš nikdy nenaučí česky, jeho děti nebudou chodit do školy, on nebude pracovat, navíc bude vyznávat víru, která je vůči naší civilizaci otevřeně nepřátelská. Chceš, aby Česko a Slovensko dopadli jako státy ve Skandinávii a v západní Evropě?
  • @Everett_Young pozri si film o Wintonovi. Mozno bude tvojim dalsim oblubenym. A tvoja simulacia tiez nie je dokonala, kedze, ako som pochopila, Bran by mal modru knizku :).

Flanker, ak chces nazvat falosnym moralizovanim, to, ze si nemyslim, ze vacsina utecencov ma ziskuchtive umysly, budiz.

@achileus ja nevidim do buducnosti, ale mozno to raz bude naopak.
    @Hildegarda Možná? Možná určitě :-D Pokud by ve volbách ve Francii uspěla Le Pennová, tak se imigrantům ve Francii nebude moc dařit. Na té občanské válce se shoduje většina evropských sociologů, obě strany se radikalizují, vzhledem k tomu, že v Německu, Francii, Británii a Švédsku vzrůstá počet útoků na přistěhovalce, tak si myslím, že současné napětí vyeskaluje v něco hodně ošklivého, něco proti čemu budou rozbitá okna v mešitách a hořící auta slabý odvárek
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 27. srpna 2015
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. srpna 2015
    @Hildegarda Viz odpověď krisy. Už před časem, před touto velkou vlnou, právě Slovensko nabídlo v rámci EU kapacity pro uprchlíky, jenže ouha, žádní uprchlíci neměli zájem. Tady nejde zdaleka jen o úprk před něčím, ale hlavně k něčemu.

Ano, mají zájem o Švédko, Británii, Německo, ev. Francii, ne o Česko, Slovensko, Maďarsko, Polsko a pod. Svým způsobem je to naše štěstí, prozatím. A falešným moralizováním zvu především to, že jsou za špatné označováni ti, kteří pokládají realistické otázky, třeba co budou ti lidé jíst, co budou dělat, kolik to bude stát a pod., aniž by na druhé straně bylo "uděláme to, to a to".
    @flanker.27 Ve výčtu chybí Rakousko, Norsko, Švýcarsko, Belgie, Nizozemsko.

No u nás se najdou blázni, kteří litují toho, že o nás nemají zajem :-D
    @Achileus Některé z nich (jako Švýcarsko) mají ovšem velmi přísnou migrační politiku a jen tak někoho k sobě nepustí. Ale samozřejmě že je ten výčet jen demonstrativní.
    @flanker.27 Já mám spíš obavu, aby nezačala probíhat imigrace bílých z VB, FR, SWE atd. Do ČR, SR, MR a PR
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Monte Karstark Česko, Slovensko, Maďarsko, Polsko
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Achileus on by někdo dobrovolně emigroval do Polska? 8-O To slyším poprvé.
    @Everett_Young Když utíkáš před Islamistama, je ti jedno kam utečeš, hlavně, že utečeš
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @krisa
    Stat so stedrym socialnym systemom je aj Slovensko. Dovod, preco je tak malo ziadatelov o azyl je mimo ineho aj to, ze nas stat vyhlasil, ze zoberie iba 100 krestanov Syrcanov, ostatni maju smolu. Tak preco by ziadali o azyl, ked ho nedostanu? Radsej sa posunu tam, kde maju vacsiu sancu. A takisto dalej, ked ich prevadzaci nakrknu na drahsiu cestu, lebo ved tam maju vacsiu moznost dostat azyl.
    Ak som utecenec, na co by som ziadala o azyl krajinu, pri ktorej mam minimalnu sancu na uspech?

@flanker
    " A falešným moralizováním zvu především to, že jsou za špatné označováni ti, kteří pokládají realistické otázky, třeba co budou ti lidé jíst, co budou dělat, kolik to bude stát a pod., aniž by na druhé straně bylo "uděláme to, to a to".

Tak potom nemoralizujem, kedze som nic take nenapisala. Nedorozumenie vysvetlene.

Svajciari su asi kapitola sama osebe. Kolegyna si tam nemohla najst podnajom a nechapala preco. Az potom jej niekto vysvetlil, nech sa nepredstavuje ako Kovacicova.
    @Hildegarda Nechci urazit Slovensko, neznám jeho sociální systém (předpokládám, že je obdobný jak v ČR), ale pochybuju, že bude až tak štědrý jako třeba ve Švédsku.

U nás žádné takové prohlášení nepadlo, sociální systém nenechá lidi chcípat hlady, ale fronty na udělení azylu tu nynější uprchlíci nestojí.
    @Krisa Díky bohu
    @Achileus No ono na druhou stranu není žádná sranda ten azyl u nás získat. Znám kluka, kterýmu v jeho vlasti hrozil trest smrti (vyměnil si sportovní dres), povedlo se mu zdrhnout do ČR, přihlásil se jako žadatel o azyl, drapla ho cizinecká policie, odvezla v klepetech do Brna, vyslýchala, poté ho umístili do azylového domu v Kostelci, kde čekal asi 3 roky, než ten azyl dostal. Neměl vůbec nic (vlastně měl igelitku s náhradním oblečením), nemohl pracovat, protože neměl právo pobytu, v azyláku ho pobodali ožralí Ukrajinci, když si cokoli koupil, musel si nechat účtenku, protože ho policajti kontrolovali, jestli to neukradl, vzdělání mu neuznali a ještě mu blbě spočítali věk (pochází ze země, kde je jinej kalendář, takže se narodil asi před 500 lety :) ).
    @Krisa To je smutnej příběh, ale lepší než, aby nám sem lezli bez kontroly
  • @krisa tak Svedsko je top :). Socialna turistika vzdy bola aj bude.

No Slovensko bude mat teraz min mzdu cez 400 eur, co vy nemate, ale napriklad matersku mate o dost vyssiu. Dnes som napriklad u zubara nechala 1,5 mesacny rodicovsky prispevok. To bolelo viac akykolvek fyzicky damage.
  • upraveno 27. srpna 2015
    @Hildegarda Vykašlete se už na běžence, tady je to jako řešit to u piva... Dokud se k problému nezačnou stavět Merklová, Holland a spol. jinak, tak se stejně vůbec nic nevyřeší.. A lidi budou pořád nadávat na běžence a zároveň plakat, když jich deset umře někde v Avii na rakouský dálnici...

Ale s tím zubařem jsem se chtěl zeptat... Nedávno jsem měnil zubaře. Starej komouš, kterej všechno dělal přes pojišťovnu, nic jsem mu neplatil, zuby mi ale dojebal, přestal robit, tak jsem přešel k novýmu, ten je sice mastnej, ale předělal mi všechny problémový jobovky co mi tam zanechal předchůdce... To mi ani tak nevadí, ale nutí mě chodit k jeho kolegyni na jakousi "dentální hygienu", dvakrát ročně za cca 600,-Kč, co vám budu povídat, to aby mě paní dvakrát ročně učila čistit si zuby a pak mi jenom škrabkou stáhla zubní kámen, mi za ty peníze opravdu nestojí.. Tak nějak ale přemýšlím jak z toho ven, zubaře měnit odmítám. Tak vlastně nevím jestli jako praktickej zubař si může podmínit moje ošetřování tím, že musím docházet na danou proceduru, nebo mu na rovinu řeknu, hele tohle nechci, stačí mi praktická prohlídka jednou za půl roku a nazdar... Máte někdo podobné dentální starosti? :-D
  • @sfik
    Ak nemas problemy so zubnym kamenom, nekrvacaju ti dasna a nemas vysoku kazivost, tak by som sa vykaslala na dentalku. Zubar ta pre to nemoze vyhodit.

Ja vsak na dentalku chodit musim a teda necham tam priblizne rovnako - mne vsak cistenie robi nejakym laserom, potom mi to pieskuje, no proste kvalitne sa na mne vyburi a trva to aj hodinu.
    @Hildegarda Tak to ta první dentálka byla OK a měla význam - zjišťovala se krvácivost dásní, zkoušeli jsme mezizubní kartáčky, který jsou podle mě super (ale každej den fakt nee :D ), pak ještě jsem dostal školení na dentální niť. OK beru, ale co půl roku to fakt ne. Asi hold člověk se musí začít umět chovat i u doktora jako zákazník, kterej ví co chce a co nechce.. Jinak se z toho pak člověk posere. :)
    Pokud je to zákrok - laser, pískování za tu cenu co píšeš, tak to člověk jednou do roka nebo každý dva roky zvládne a je rád, že je zase bílý tesák :D ale já tam jdu a dostanu zjebáno, že držím kartáček ve špatném úhlu a ještě jí za to zaplatím :D
  • @sfik
    A to je u vas potrebna preventivka kazdeho pol roka? Alebo este patris medzi mladez? Alebo si tehotny? :)

U nas staci raz rocne.
    Ještě bych chtěla podotknout, že ať to na západě s jejich přistěhovaleckou politikou dopadne jakkoliv (a já čekám další posilování krajní pravice a změnu azylové politiky některých zemí, až pochopí, že ostatní cenu za jejich krvácející srdíčko platit nechtějí), tak Česko je ve skutečnosti se svojí přistěhovaleckou politikou úspěšnější. U nás je přistěhovalecká nezaměstnanost něco přes sedm procent, ne o moc vyšší než u většiny populace. V Dánsku po deseti letech v zemi získá práci asi jenom třetina přistěhovalců. Pravdaže u nás se jedná o Slováky, Ukrajince a Vietnamce, v Dánsku o Somálce nebo Turky.

Jinak souhlasím s Krisou - nechápu, proč by lidi, co porušili několik zákonů včetně platby pašerákům, měli být jakkoliv odměňovaní. Beztak v té fázi už technicky vzato nejsou žádní uprchlíci a evropský (jako celku) postoj je naprosto tupý. Německo a Švédsko se mi s tím přístupem, že azyl získá každý Syřan, kdo se k nim dostane, dost hnusí. Ostatní země tím dostávají do problémů a Německo má tu drzost svůj sebemrskačský postoj vnucovat ostatním. Navíc jak Krisa říká, vynaložené peníze by bylo lepší uplatnit v uprchlických táborech.
    upraveno 28. srpna 2015
  • Ako hovorim, ty o voze, ja o koze. Omyl je v tom pripade na tvojej strane - reagoval si na veci, ktore ani neboli vyslovene.
  • Jednoduché... Zachovali by se oni stejně k nám? S jejich stupidní netolerancí ke všemu- Ne.
    upraveno 28. srpna 2015
    -
  • @Hildegarda Tyjo, já nevím, ale zubař mi to píše do kartičky co půl roku :D a nejsem ani jedno z toho cos zmiňovala :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.