Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1312313315317318581

Komentáře

• Tak nemám a určitě nejsem žádnej klausovskej homofob, který mu vadí teplý lidi, ale nevadí mu teplý klíma (abych obě diskuze propojil). Spíš jsem čekal že takováhle postava prostě nemůže bejt ani taková ani maková, prostě by měl být amorfní jak šmoulové... :D
    Na jednu stranu to tak je, protože v knize o tom krom výstředních kusů oblečení a vztahu k narušeným chlapcům (jak riddle tak potter :D ) není žádná zmínka (=žádná zmínka vlastně). Takže to že se s tím JKR vytasila, je dost laciné..
  • @sfik Ona takhle vytasila víc věcí, některé i nedávno. Naučila jsem se to ignorovat. Teď už mi do teho nemá co kecat :D
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 12. srpna 2015
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • upraveno 13. srpna 2015
  • @Vena: Aha, takže já vystřihnu dvě tvé reakce a zkusme se zamyslet, co tím říkáš.
    "Neznam presny obsah, ale prijde mi zvlastni, restrikce na emise se tykaji jenom vyspelych zemi, a treba Ciny a Indie ne (coz jsou zeme na druhem a tretim miste podle velikosti CO2 emisi, pokud se nepletu). V USA to ocividne odmitli ratifikovat, v Kanade od toho ustoupili... asi z toho nic moc nebude."
    "V pred-predchozim prispevku jsem to rikal. Dane. Treba osvobozeni od dani, pokud si koupis elektricke/hybridni auto, pro zacatek. Tak jak to je ted treba v Norsku. Nebo naopak treba zvyseni dani na pohonne latky. Mnoho moznosti."
    Chápu to tak, že pokud se budeme omezovat dohodnutým způsobem, je to víceméně k ničemu, protože to není závazné pro všechny a největší znečišťovatelé si nelámou hlavu s tím, proč se chovat zodpovědně a vynakládat prostředky na omezení dopadů (což o to, to je smutný fakt, že ať budu sebečistotnější, tak když soused sere na zahradě, že budu mít smrad i já na té své). Druhá rada pak vyznívá ve smyslu, že i přesto, že se snažím zavést (respektive přistoupil jsem na cizí návrh a dodržuju jej) něco smysluplného (splachovací záchod do každé rodiny - což samozřejmě je finanční náklad), doporučíš mi vysadit si na své zahradě místo mrkve růže (za nějaké moje náklady to zdaleka problém nevyřeší, protože příčina zůstane a změna na mé zahradě to nepřebije).
    - Stejně tak Kjoto - je tam tuším závazek každé země snížit emise o 10%. Vymýšlet, jak jak je snížit o 15% je jistě chvályhodné, ale pokud každý výrobek, který nevyrobím (protože jeko dražší jej neprodám) se sníženou emisí 10 tun tentýž dovezu od neomezeného (levnější náklady) s emisí 20 tun na stejný výrobek, tak se můžu být do prsou, jaký jsem pašák, ale ty dopady nejsou moc OK, co?
    Takže, nebylo by třeba prospěšnější zavést dovozní embargo na státy, které na Kjóto (a doufám případného následovatele) nepřistoupí? Já nevím, já se vážně ptám, nicméně mám pocit, že mezinárodní tlak by měl šanci... a jestli si to pak každý stát vyřeší zdaněním dechu, ropy, nebo průmyslu (jak už to s emisníma povolenkama myslím funguje) už by byla jeho věc.
    Ostatně, my s naší nadmořskou výškou máme ten luxus, že vůči USA, Kanadě, Indii i Číně můžeme říct "kulový" - když se vy odmítáte chovat zodpovědně, tak nás vaše ekonomické ztráty za stoupající oceán nezajímají a jakákoli podpora by se měla směřovat k zemím jako Japonsko, Holandsko a podobně, protože to jsou ti vážně poškození...
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 13. srpna 2015
    upraveno 13. srpna 2015
    upraveno 13. srpna 2015
  • @Vena: Takže to zjednodušme:
    1) To, že lidstvou vypouští emise do ovzduší je špatné (na tom se shodnem bez ohledu na to, jestli jde o skleníkové plyny nebo ne)
    2) To, že planeta se s tím vyrovná považuji za fakt (ať už bez lidí, nebo s nima,... kusu šutru je to fuk)
    3) To, že by se s emisema MĚLO něco dělat je fakt.
    4) To že se s nima něco DĚLÁ je taky fakt.
    Otázka zní - znečišťujeme MY (jako ČR) prostředí víc než jiné státy (v přepočtu na obyvatele, nebo na m2)? Pokud ne, tak prostě nikdo NEMÁ morální právo od nás žádat víc, než k čemu je sám ochoten,... ale zároveň uznávám právo kohokoli svobodně využít své peníze pro to, aby přispěl ke snížení emisí CO2 a nepochybně tím získá moji hlubokou úctu.
    PS: No, zavedení dovozních cel poškodí jak mě jako kupujícího (zdražení), tak zahraniční produkci (menší konkurenceschopnost), ovšem zlepší konkurenceschopnost "domácích", takže tak negativní vliv to být nemusí, proti tomu tebou navržené zdanění poškodí 100% místní. Od výrobců, přes prodejce a dopravu po nakupujícího.
    ... a když jsme u toho, daně i clo spolkne stát, nacpe do černé díry zvané státní rozpočet... a nějak mi chybí nějaká zásadní návaznost na snížení emisí - třeba já dojíždím do práce denně 60km (hromadnou dopravou, takže tak eko, jak to jde) a dojížděl bych dokud by se mi to vyplatilo,... což v konkrétním případě je asi dost velké rozmezí, ale dopad na ekologii nevidím i kdyby ze mě stát vytáhl o 10t měsíčně víc (ale za těch podmínek bych se na to asi vybodl a volil jiné řešení... jehož ekologická stopa by možná byla horší, ale méně zdaněná...).
    upraveno 13. srpna 2015
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Vena: To morální právo asi chápeme různě - mícháš do sebe vztah stát vs. jiný stát a stát vs. občan. Čili ano, pokud je zvykem, že někde v Banánistánu postřílí politické odpůrce a dá nám najevo, že my nemáme právo jim do toho mluvit, tak tentýž Banánistán nemá morální právo mluvit nám do téhož, kdyby už k tomu nedejbůh došlo... Čili máme morální právo jim říct, že na jejich názor jim sere Baryk. A u problému jako jsou emise prostě nejde hledat řešení lokálně, ale globálně (na rozdíl od toho střílení, kdy mi technicky až tak moc nevadí, jestli se Banánistán vystřílí komplet, pokud si to bude držet u sebe doma...).
    Nechápej mě špatně, pokud emisní povolenky způsobí, že výrobek zdraží na dvojnásobek, tak když je budu vydávat jen já, tak poškodím svůj průmysl, když se budou vydávat celosvětově, tak poškodím státy, které produkují hlavně tento bazmek, ale hlavně celosvětově zvýším poptávku po něčem ekologičtějším, co jej umí nahradit. Čili ano, povolenky nás "poškodí (poškozují)",... Ale pokud ke stejnému kroku přistoupí i ostatní státy, pak to není problém.
    No,... v okresním městě jako statistik z MFF adekvátně zaplacenou práci úplně neseženu a stěhovat se nechci.
    upraveno 14. srpna 2015
    @paulcz To teda není moc hezký :'-(
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik A co chudinka Střelenka Lenka?
  • @Achileus Ta už dávno s Longbottomem, který teď nafotil nějaký choulostivý fotky a Rowlingová z toho měla vlhký spaní :D
  • @Tyrion Lannister a to by se mi zrovna líbilo :-P Ron a Hermiona to je klišé "protiklady se přitahují" a navíc mi byla strašně nesympatická herečka, kterou vybrali jako Ronovu sestru.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Dreamer No na stránkách Potterových fanfiction převažuje dost hnusných paringu např.: Snape- Hermiona
    Snape - Harry
    Malfoy - Harry
    Sirius - Lupin
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.