Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1308309311313314581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @flanker.27 Tak naivní trošku bude, jinak by nedělal to co dělá
  • @Achileus Tím že dělá to co dělá myslíš co? Že je politolog nebo prognostik? Nebo to že rád chodí do přírody a má rád opery? Nějak mi uniká to cos chtěl napsat.. (vlastně v i v tvém předchozím komentáři mi to uniká)
    @sfik tím, že je politolog, naivní je protože si myslí, že se dá politika podrobit vědeckému zkoumání
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. srpna 2015
    @Gepeto Celá ta věda je postavená na víře, že se dá politika vědecky zkoumat, takže vychází z naivní představy
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 6. srpna 2015
    @Achileus Proc myslis, ze se politika neda vedecky zkoumat? Podle me se vedecky zkoumat da stejne jako treba ekonomie (a dalsi spolecenske vedy). Jde to sice spatne, ale jde (napr. modelovanim a simulaci).
  • @Achileus Kdybych měl uznat tvé tvrzení že politika zkoumat nejde, pak se bude jednat o vědecký závěr, takže jsi vytvořil paradox..
    upraveno 6. srpna 2015
    @Achileus Politológia skúma históriu štátu, kde sú praktické príklady určitých systémov a ich výsledku a dôvodu, prečo k takému výsledku došlo (napríklad priama demokracia v Grécku, stratifikácia autonómie oblastí/miest/štátov v Grécku). To mi príde ako skúmanie a vyhodnocovanie údajov na základe logiky, to mi príade ako veda.

Napríklad, mohli by sme diskutovať o výhodách a nevýhodách určitých úrovní autonómie miest/orgánov, vedomosti o podobných príkladoch takej autonómie v minulosti a issue-tracking je v takých diskusiách dôležitý.
  • @svoa00: Ten paradox s minimální mzdou netkví v ani tak v její výši, jako v tom, co všechno je na ní (a případně na průměrnou mzdu) regulatorně navázáno... Když to přeženu, tak když se někomu nevyplatí "makat" za současnou minimální mzdu (protože příspěvky na to či ono), máme jistotu, že se mu to vyplatí za dvojnásobnou, když odvíjející se příspěvky budou v drtivé míře také dvojnásobné? Jestli by mě přišlo něco jako přínosné (ne nutně ekonomicky), tak podpora dojíždění za prací (např. jako daňově odpočitatelné),... ono na tom "kdo nepracuje ať nejí" něco bylo (byť bych to doplnil na "kdo nepracuje, může, ale nechce, ať nejí")
    @Jay Sociální dávky se neodvozují od "minimální mzdy", nýbrž od "životního minima", což je částka stanovená nezávisle na minimální mzdě, a to zákonem č. 110/2006 Sb. o životním a existenčním minimu. jednotlivé sociální dávky a jejich výši stanoví zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, který v § 8 stanoví, že pro nárok na dávky nebo jejich výši se částkou životního minima rozumí částka životního minima stanovená zákonem o životním a existenčním minimu. Dávka se stanoví obvykle koeficientem, kterým se násobí životní minimum, výjimkou jsou některé dávky, které jsou stanoveny pevnou částkou, např. rodičovský příspěvek.
    Doplňuji pro úplnost, že minimální mda je stanovena zákoníkem práce v § 111.
    Není tedy pravdivá úvaha, že zvyšování minimální mzdy ovlivňuje výši dávek.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 7. srpna 2015
  • @flanker.27: Se v těch sociálních dávkách nějak vyznáš... :o)
    Mimochodem (dle MPSV) Valorizace životního a existenčního minima:
    •Životní a existenční minimum je zvyšováno nařízením vlády.
    •Při zvyšování částek životního a existenčního minima se zachovává jejich reálná úroveň.
    - Tak ti úplně nevím, proti čemu se poměřuje reálná úroveň,...
    Celkově je to problém toho, že všichni by rádi chtěli vyšší než průměrnou mzdu... nejlepší by bylo aby i minimální mzdu stanovili alespoň jako 100% průměrné mzdy... :o)
  • upraveno 7. srpna 2015
  • JayJay
    upraveno 7. srpna 2015
    @sfik: To byla trochu ironie. :o) Samozřejmě, že tak zhruba vím (nějaký trochu redukovaný nákupní koš proti skutečné inflaci). Životní minimum k nákladům (OK, inflace je cca 0,5%), minimální mzdu k průměrné (jako OK, 2012-2014 rostla cca 2,5% ročně)bych bral za OK, ale ona za dva roky Sobotkovy vlády vzrostla o 15% a teď chtějí od ledna dalších 7,5% přidat, no,... není to trochu málo, Antone Pavloviči? Ostatně, Češi si poradí a některé holt nezaměstnají a jiné papírově na kratší úvazek... Měl jsem na mysli hlavně to, že proregulovat se k blahobytu je celkem ukázková demagogie... Jako OK, pokud zvýšení MM chtějí použít jako motor inflace (abychom náhodou neměli deflaci, ó, jaká by to byla hrůza...), tak se to dá chápat (ČNB by si klidně mohla držet EUR na 27) - na druhou stranu to se dá udělat i elegantněji a lepším způsobem, nicméně mám pocit, že to zvyšování toho či onoho je častěji dílo populistů než ekonomů (což je samozřejmě zárukou jistoty... :o)).
    Mimochodem Euro je taky zajímavá věc,... koukal jsem do grafů ČNB a absolutní minimum ke Kč mě celkem překvapilo - schválně, kolik byste si tipli (či vzpomněli). :o) To jen tak na okraj, jaká je kolem hranice 27 nyní komendie

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Jay myslim, ze to bolo 23Kc za Eur okolo roku 2009??
    Ja si ale aj tak myslim, ze najdvolezitejsi porovnavaci koeficient je median mzdy ( ocistenny od statnych platov).
  • Tak jo, léto je definitivně mým nejméně oblíbeným obdobím v roce, asi bych se měla začít připravovat na přesun do chladných severních krajin, jestli tu tenhle letní hnus bude v budoucnu pravidelně :onfire:
    @Dreamer U nás pred pár dňami bola taká séria dažďov a búrok, že sa pekne ochladilo a znova sa to sem vrátilo. Našťastie vnútri je to lepšie (predtým sa to nedalo vydržať ani vnútri). Pomaly znova vyčkávam dážď.
  • vnutri mam aktualne 28,7, ale stale je vnutri lepsie :onfire:
  • Asi je fakt hic, když naše mamka dovolila psici vstup až do kuchyně. Normálně nesmí málem na schody k vchodu do domu.
    Aspoň má ta rodičovská dovolená nějaké výhody, nemusím se pařit v kanclu nebo někde na poli. :twisted:
  • @sfik taky máme vevnitř okolo 28, ale není kam se schovat, ani do toho sklepa :( nemluvě o tom, že abych se vůbec mohla pohybovat venku, musím na sebe patlat tunu opalovacího krému a do pěti minut na sluníčku nebo i ve stínu je ze mě rozteklý slizák :wall:
  • Musela jsem se jít podívat a my máme doma chládek 27,2.

Zahradu zalívám jak divá a nejde mi do hlavy, jak to dělá ten plevel na záhonku po cibuli. Ačkoliv ho nezalívám, roste jak šílený a poskytuje úkryt mnoha slimákům.
  • @brbr u nas v kanclu sa neparilo, u nas sa nosia ciapky aj rukavice, lebo niekomu vzdy *pip*
  • @sfik těmihle experimenty jsem si prošla v telecích letech na základce a teď jsem smířená s tím, že budu raději mrtvolně bledá a zdravá (ano babi, opalování fakt není zdravé a bílá kůže neznamená nutně lenost ani nemoc) než rudá jako rak nebo oranžová od samoopalováku :)
  • @dreamer ja musim vecne vysvetlovat nasim, preco nie su moje decka krasne opalene na uhol, ale mazem ich 30tkou. Sice raz za den, ale aj tak. Ved to je hanba byt biely!

Ale teraz mam dobry opalovak. Hoci 30tka, clovek sa pekne opali a nespali. Od La Roche- Posay.
  • @Hildegarda Když jsem dělala v Pze, tak jsme byli schovaní ve sklepě, tam bylo taky dobře. Teda plísní tam taky bylo dobře. :-D
  • To já si letos na jaře slíbil, že udělám "hezkou zahradu" (jakože trávu a že se tomu pověnuju). Tak jsem koupil vertikutátor, dodatečně travní semínko, travní hnojivo a pesticid na likvidaci sedmikrásky, pampelišky a ostatních hajzlů nepěknejch co rostů v trávníku. Takže jsem lítal po zahradě jak pi*a 1. s vertikutátorem a bylo to fakt efektivní, zbavil jsem se mechu a takového toho rozložitějšího plevelu... byl jsem fakt spokojenej, práce se vyplatila. 2. s dvousložkovým pesticidem a do měsíce plevel skoro zmizel, 3. díry po plevelu jsem znovu osel super travním semínkem a tráva vzešla, vypadalo to moc hezky, tak jsem pak lítal 4. s travním hnojivem abych trávu posílil a udělal jí megadobrej look :D no a pěkný hovno :D
    Pak přišlo sucho a šlo to všechno do háje, tráva vypadá jak už jsem zmiňoval výše, jak kdyby se tu proháněli draci a na těch nově osetejch místech vyrostl nějakej nechutnej novej plevel, kterej po tom úderu horka zčernal.

Zjednodušeně řečeno, už se na to ani .... :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.