Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1304305307309310581

Komentáře

• Mě je v těchto situacích hlavně těch rodičů líto. To vyšetřování, jistě i soud a trest, ačkoliv o jeho významu dost pochybuju, a trestat..? Jako by toho trestu neměli naděleno už tak dost.. Ale asi hold to býti musí, jinak by takovýmito nehodami řešily problémy matky, které dávají dětem do jogurtu fridex. Protože úmysl u takovéhoto činu se asi prokazuje těžko..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. července 2015
    Mimochodem jak Hildegarda zmiňovala ty rozdílné tresty v různých případech. Včera dostal Rath 8,5 roku. ne že by mi ho bylo líto nebo že by si to nezasloužil (ostatně jak pak vylezl před novináře v doktorském s fonendoskopem kolem krku, to byla citová vydíračka non plus ultra). Ale Když si vezmu, že Půček, který před rokem na Smíchově zabil autem 21letou holku a utekl od nehody, dostal nejdřív 7 a u odvolačky 6 let (a maximálně mohl dostat 8), přičemž v jeho případě nešlo ani trochu o to, o čem jsme tu mluvili (autopilot, rutina), tak to je podle mě těžce v nepořádku celý systém trestních sazeb.
  • @flanker.27 presne na to som myslela, ked som vcera citala o Rathovi. Nemohol sa dostavit k sudu, lebo jeho pacienti su mu prednejsi...pfff

@Everett_Young nie kazde dieta je mala vrieskajuca opicka. Znami maju dieta, ktore ma uz vyse roka a este som ho nepocula ani hlasok vydat. A dalsi do pol roka nevedeli, ake ma dieta farbu oci, lebo vkuse spalo. (grrr).
    Ale na to musis prist asi sam vlastnou skusenostou ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Hildegarda Z vlastní zkušenosti (lépe řečeno ze zkušenosti svých rodičů) vím, že mě by nikdo v autě nezapomněl. Dítě které spí tak tři hodiny denně (ne ne, žádné spaní po obědě, žádné spaní odpoledne, spaní akorát od půlnoci do tří, a potom hezky vstávat :-D ) a zbytek dne připomíná hasičskou sirénu prostě není možné kdekoli zapomenout :-)

EDIT: Pokud jde o barvu očí, ta je u novorozenců jiná než v pozdějším věku ne?
    @Hildegarda A proto jeho závěrečná řeč trvala 12 (nebo kolik) hodin :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja len dodám k tomu "otec je už strestaný dosť, súdny trest tomu zrejme nepomôže" (čisto parafrázované) - holt, poriadok. Ak sú údaje správne, malo by ísť o zabitie z nedbanlivosti, no výnimky sa ťažko robia, pretože sa dajú zneužiť. Klauzula o primeranej sebaobrane je tu IMHO hlavne, aby sa zákon o sebaobrane nezneužil na úkladnú vraždu a pritom počujeme skôr o prípadoch, kedy je táto klauzula sama zneužitá. Aj keby ten trest bol najmenší, myslím si, že trest by tu mal byť určite. No myslím si tiež, že v porovnaní s inými činmi je dosť vysoký.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • upraveno 24. července 2015
    Co se Ratha týče, doufám že se dožijeme, toho že půjde bručet a bude vyšetřovat úplně jiné pacienty, úplně někde jinde a úplně na jiných částech těla... Rath by se ve vězení docela hodil na "mončičáka" :twisted: Aspoň by přišel o ten samolibej výraz.. Mám pocit, že to bral osobně jako velkou křivdu, když "všichni kradou, proč to odnáším já". A koukám že té estrádě pana doktora v pláštíku, se asi zasmál každý.
    Těm trestním sazbám taky moc nerozumím, pokud vím ten týpek co sundal tu holku a pak utekl, tak snad byl ještě sjetej nebo ožralej, moc si to nepamatuju. Nechápu, jak může být tenhle čin klasifikovanej takhle mírně..

@Everett_Young urob si bábetko a pak nám řekneš.. Já zatím z role strýce vím, že děti v autě rády usínají hned po nastartování, další známí pak dokonce v extrémních případech museli uspávat děti jízdou autem, protože jinde děti nezabraly, pak přišli na to, že děti usínají i při zapnutí vysavače, tak nemuseli vyjíždět autem z garáže. Jde o to, že dětem pravidelný hluk vyhovuje, protože 9 měsíců bydlely 30cm od srdce matky, které taky nějaký ten hluk vydává.
  • Tak zajímalo by mě, jak to s Drathem ve finále dopadne. Nějak se mi pořád nechce věřit, že by šel za katr. Ale třeba se mýlím a soudy se po té trapnosti s Nagyovou snaží dokázat, že nejsou tak k smíchu. Ten jeho trest mi nepřijde přehnaný. To jenom v případě toho frajírka, co kvůli vlastní demenci zabil mladou holku, byl trest až moc mírný, natož aby měl právo ještě někdy vůbec sednout za volant.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Namiesto Drath som prečítal Darth a chvíľu som si myslel, že som vo filmovom topicu a divil sa nad kontextom. Prebudila ma až Nagyová.
  • @Everett_Young Ale predpokladam, ze tento tvoj uzasny spankovy rezim ( odkazujem rodicom, ze chapem a sucitim :) ) sa uz netykal doby, ked si uz chodil do skolky. A to je vacsinou to obdobie, ked sa stava najviac takychto nehod.
    Oci novorodenca sa zmenia, ale kazde dieta ma od zaciatku inu intenzitu farby. Ja mam jedno dieta s modrymi a druhe s hnedymi ocami a obe mali od narodenia iny kukuc.

@Gepeto vysetrovatel uz zacal trestne stihanie vo veci zlocinu opustenia dietata, nie nedbanlivosti

@Krisa riesit sa to musi, to mi je uplne jasne, ale sadzba, ktora sa v tomto pripade spomina, je 7 az 12 rokov NEPODMIENECNE. Ano, zalezi na sudcovi a ja dufam, ze sudca to pochopi. Dat niekomu vedome facku s nasledkom smrti sa mi nezda dobre prirovnanie.

Co sa tyka vrazdy usmazenim v aute, vacsina vrahov rodicov si voli z psychologickeho hladiska jed alebo tabletky. Na znetvorenie deckeho telicka to chce naozaj chory mozog. Ale aj v tom pripade su skor v zozname rezne a strelne zbrane, lebo pachatel to chce urobit naozaj "osobne". Netvrdim, ze taky vrah nie je, ale je tolko "lepsich" sposobov, ze si to naozaj neviem predstavit.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Jinými slovy korupce je podle našeho právního řádu horší než zabití. Tahle země= Kocourkov
    @Achileus Zabití je ale něco jiného než vražda.
  • @Vena
    Tu je ten clanok oceneny Pulitzerovou cenou po slovensky
    https://dennikn.sk/196511/moze-niekto-zabudnut-dieta-v-aute-moze/

@Krisa
    Mas pravdu, zalezi od pravnika a sudcu. Problemom vsak je, ze tato sadzba sa vobec spomina.

Btw suseda Brazilcanka vie iba po portugalsky a po madarsky par slov. Par dni po nastahovani sa vymkla z bytu, vnutri ani nie rocne chodiace dieta. Nevedela sa vobec dohovorit, po anglicky a po slovensky ani zatat. Kym prisli hasici a policia a ona bola schopna vysvetlit, co sa deje, ubehlo tolko casu, ze ak by sa to stalo mne s mojim dietatom u nas, v nasom relativne zabepecenom byte by pri jeho temperamente potreboval 7 zivotov, aby prezil. Minimalne by vyliezol na barovu stolicku, zrubal by sa odtial na hlavu. Alebo by si ju prisunul k linke a otvoril pribornik s nozmi. To fakt netusim, na kolko by ma odsudili. Suseda ma nastastie krasne, mile a roztomile dievcatko, takze skody veskere zadne :). U nas je preto na dvore nepisanym pravidlom, ze rezervne kluce ma vzdy niektora ina matka z vchodu. Alebo treba mat po ruke dost dlhy rebrik...
  • Nenádno proběhlo v novinách, že soud (myslím už odvolací) zprostil obžaloby rodiče, jejichž dítě vypadlo z okna (naštěstí přežilo). Bylo v postýlce, rodiče vědomi nebezpečí, ji dali doprostřed místnosti, ale ten malý ďáblík se k oknu došoupal i s tou postýlkou a pak vylezl na okno, otevřel si a skočil.

@Hildegarda A to se mi už stalo, že mne obluda zamkla v pokoji. Je celkem fuška přesvědčit dvouleté dítě, aby se vrátilo ke dveřím a strčilo tam klíč. Odemknul pak ten starší.
    P.S.: Nože už mám dávno na lince schované za toustovačem.
    @Krisa Jde o tu absurditu, Rath, který se nechal korumpovat, dostane větší trest než chlápek, který
    pod vlivem drog zabije mladou holku a pak uteče. Už jenom pocitově by měl mít ten druhý větší trest, ale takhle česká justice nefunguje
  • @brbr susedu vymkol rocny syn na terase pri vesani pradla. Esteze mam jej rezervny kluc ja. Taku zadychcanu som ju uz davno nevidela :)
    http://www.novinky.cz/krimi/375876-polsky-ridic-jel-pres-studenku-aby-nemusel-platit-myto.html
    No a jak znám českou justici tak z tohohle udělají polehčující okolnost a dostane podmínku
    @Achileus Tak v tomto případě určitě ano. Ale je spousta jiných zabití, které si vysoký trest nezasluhují - samozřejmě mám na mysli nehody a nešťastné náhody.
  • @Everett_Young
    Gratulujem k zlepseniu z troch hodin na 6. Ked sa to zlomilo, vasi mali asi oslavu :)
    Ja som si ich nastastie vychovala, lebo to iste tie moje zrudicky skusali na mna. 10-11 hodin je teraz standard u oboch.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Hildegarda Cože?! Ty je nutíš spát půl dne? Půlku jejich malýho života? Taková bezohledná krutost.

@Everett_Young To jsem rád, že nejsem jediný, kdo musel dva roky ve školce každé odpoledne hodinu ležet a předstírat spánek. :wall:
  • @Everett_Young @Monte Karstark Spaní snad nenáviděly všechny děti, ne? A jak bych to teď brala :-)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Hildegarda Super, tak snad si to precte co nejvice lidi a uvedomi si, ze toto se muze stat proste kazdemu. A je treba podniknout urcite kroky, aby se tomu dalo predejit.
  • @Monte Karstark iba skoro polku :twisted: Ja ich nutim aj jest, upratovat, umyvat si zuby a pouzit slovicka prosim, dakujem a prepac. :twisted:
    Na to je uz tiez asi paragraf.

Pamatam si, ze v skolke, ked vsetci sli spat a ja som samozrejme nespala, tak vychovavatelky si vybrali par jedincov, ktori nemuseli spat, ale mohli si kreslit, alebo plnit nejake ulohy. Mna vybrali iba raz! Doteraz to povazujem za najvacsiu krivdu mojho detstva
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.