Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1299300302304305581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Vena S tím plně souhlasím, zvlášť s tou poslední větou naprosto.
  • Jde o to jestli návrat k drachně je možný. Protože podle mě ani sami Řekové to chtít nebudou, vzhledem k tomu že vlastní měna víceméně znamená že už jim eurozóna nebude pumpovat prachy. A "obyčejní" Řekové můžou do alelůja říkat že je to vina politiků, ale oni jim dali mandát a moc moc se jim líbilo jak byli stylem řízení země upláceni. Taky by mě zajímalo jak by vyčlenění z eurozóny mělo vypadat. Protože pokud k tomu nebude v Řecku vůle lidu, nikdo jim to nemůže nařídit a zrovna odchod z eurozóny může ratifikovat jenom souhlas všech členů EU (takže i Řecka) a s tím jakou mají aktivní vládu, která si to, co dělá, nechává posvětit od občanů, aby vlastně získala alibi, že dělá přesně to, co se před volbama zavázala nedělat.... Jinak doufám že to referendum bude pro další sankce, rád bych viděl jejich ministra financí jak si usekne ruku. Jinak s tou nezaměstnaností je to taky zvláštní, že i teď pracuje v hotelech v Řecku spousta zahraničních pracovníků, namísto jejich nezaměstnané mládeže.
  • @Hildegarda: V Řecku v hlavním městě cestování zadarmo... jako fakt? Od kdy / Do kdy? Já tam shodou okolností byl koncem dubna a platilo se (nic horentního (srovnatelné s Prahou), ale platilo).
    Jestli je to teď nějaká krátkodobá hurá akce s omezenou platností, tak to je opravdu studování nebezpečnosti mravence ve chvíli, kdy mě chce zašlápnout slon.
  • @svoa00: V Praze cenu přesně neznám (mám lítačku), ale myslím, že je 32 (24 na krátkou trasu), Ve Vídni se platí tuším 1,2€ (naposled v lednu, ale cena mi byla putna, byl jsem služebně). Londýn jsem už nějaký pátek nebyl, ale pamatuji, že tam měli přes Oystercard hodně levně (opět služební, tak jsem moc neřešil). Možná mám ty ceny zafixované špatně, ale "srovnatelné" jsou (nominálně skoro přesně, v porovnání s platem vyjde Praha drahá jak čuník o tom žádná).
    Jinak jestli narážíš na spojení že "není horentní - asi jako Praha", tak samozřejmě v tom smyslu, že když jedu do Londýna, Atén,... tak ve srovnání s ostatní útratou je cena za MHD většinou takový pakatel, který pouštím ze zřetele, takže jestli v Aténách bylo 1 nebo 2 éčka celkem neřeším, a oboje je srovnatelné s tím cca 1 a kus€ v Praze. Komentoval jsem, že to nebylo zadara.
    Jinak MHD moc nevyužívám, chodím dost pěšky a na dovolené většinou dojedeme autem do mariny a cena MHD nás pak vážně netrápí...
  • @Jay Kdepak. Ve Vídni je "single ticket" 2,2 v Eurech, v Londýně to je zhruba to samé v librách (a to s Oysterem) bez možnosti přestoupit z metra na autobus a opačně. V Berlíně jsem byla v dubnu a základní jízdenka tam vycházela na něco pod tři eura. V Praze se často vejdeš i do těch třiceti minut - 24 korun/0,90 eur. Praha je v tomhle pro (no, zahraniční) turisty zlatá.

Co se týče Pražáků, tak s ročním kreditem je to na den za pakatel. Praha je v lecčem drahá, ale v tomhle není.
  • JayJay
    upraveno 3. července 2015
    @svoa00: No jo, ale v té Praze to není omezeno jen tou půlhodinou, ale je navíc nepřestupní a metro asi jen 5 stanic... a to vše jen přes den, že? Navíc jsem původně jen komentoval, že o tom, že by byla v Aténách MHD zdarma slyším poprvé a že já tam platil - Strejda Google našel v nějakém článku toto "Κ červnu 2014 jsou aktuální ceny lístků na MHD následující: jízdenka na 90 minut stojí 1,40 €"... a ano, to je tak cena, jakou jsem platil, ano, je to cena srovnatelná s Prahou a ne, není to nic horentního - za ubytování stejně zaplatím tolik, že těch pár eur za dvě tři jízdy tramvají mě nerozhází...
    Takže fajn, tak jsme po dlouhé diskuzi dospěli k tomu, že "platilo se (nic horentního (srovnatelné s Prahou), ale platilo)." je zcela přesné (a nebo má někdo problém se slovem horentní :o)).
    Mimochodem s tou Oyster jsem asi nejezdil na jednotlivé jízdy, ale koupil si jí jako časovou na týden s tím, že se dala vrátit a člověk dostal skoro celou proporční část zpět... a cena na den tak odpovídala asi dvěma jízdám. Ale už je to nějaký pátek.
  • upraveno 4. července 2015
    Hlavní výhodou pražské MHD je, že jezdí podle jízdního řádu a ne nahodile, což je na evropské poměry dost unikum. Návrhy udělat ve velkých městech bezplatnou MHD jsou slyšet celkem často (cílem má být především omezení automobilové dopravy), ale nevím o tom, že by to někde opravdu zavedli.

Když už o tom mluvíte, DPP chce zlevňovat roční lítačku na MHD, aspoň to prezentují v metru. Uvidíme, co z toho zůstane v prosinci, až se ukáže, kolik toho bude potřeba nalít do Blanky..
  • @Ugla To podle mě není motivace. Kdyby byl hlavní motiv ušetřit, každý by si spočítal, že MHD je levnější než ta kvanta benzínu propáleného v ranních zácpách =D Lidi jsou pohodlní, proto si furt berou ta auta. A upřímně, kdybych měla se měla každé ráno potit v přeplněném autobuse v obleku, tak se na to taky vykašlu.
  • @Ugla: Myslím, že nechce, ale že už ji zlevnili (asi na 3650 tj. parádních 10,- na den) od 1.7.
    Jinak myslím, že říkali, že to tak nechají rok, aby zjistili, jestli lidi kupujou lítačky víc nebo ne...
    Jinak v těch Aténách to konkrétně (2 pozorování asi není dostatečný statistický vzorek) taky jelo na čas (navíc super informační cedule)... ale pravda, že 3 linky tramvají není úplně moc a že rozestupy mezi tramvajemi byly takový, že se stálo na jedné noze a to ještě ne na vlastní, ale jelikož kolem mě stály hezký holky, tak mi to mačkání se ani nevadilo... :o)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Monte Karstark Neboj :). Ono to tak bylo, ale když naposledy zdražovali jízdenky, tak to změnili. Ale já to taky zjistila až po nějaké době.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    S omezením na pět stanic, to musel být pěkný opruz. Nevěřím, že to někdo kupoval.

Teď se dá za 24 Kč prolítnout krtkem, skočit do tramvaje a ještě se můžete nechat vytáhnout lanovkou na Petřín, když to všechno do těch 30 minut stihnete.
  • JayJay
    upraveno 7. července 2015
    @Krisa: V tom máš asi pravdu, DPP to tak uvádí... No, někomu holt trvá dýl než to zjistí... :o)
    @Monte Karstark: Umělý vlny fakt ne - psal jsem, že mám lítačku (asi 10 let, to jsem nezmínil), tak si nejsem jist, takže jsem fakt žil s tím, že "běžně použitelný" lístek je ten dražší a v době, kdy jsem naposled lístek kupoval, tak tam ta omezení byla (a já to třeba jednu dobu kupoval, protože jsem to cestování měl přesně těch 5 stanic - a myslím, že nástupní se nepočítala).
    @Monte Karstark @Krisa: Ale možná mi vysvětlíte co je špatného na větě, kvůli které diskuze začala "a platilo se (nic horentního (srovnatelné s Prahou), ale platilo).", to fakt nepobírám ani poté, co jsme dokončili diskuzi o ceně PID, Vídeň, Londýn atd,... Jinak ano, z cestování si většinou pamatuji jiné věci než podružnosti (pro mě) typu cena MHD - rozhodně vinen v plném rozsahu. :o) Dokonce nevím ani kolik stojí MHD v mém městě...

@Jay Obávám se, že to nevysvětlím...
    A v poměru cena/výkon je jízdné ve velkých městech daleko levnější než v malých.
  • @Krisa: To je hodně silné tvrzení... Mluvíme-li o ČR, tak víc záleží na tom, kolik radnice dotují a kolik se objeví přisátých podnikatelů - na jednu stranu nemáme s Prahou srovnatelné město (kvůli metru), ale když hodnotím "mimometrovou část Prahy", tak nemám pocit, že by to byla extra třída - třeba ve srovnání třeba s Plzní . Ale to hodnocení by bylo subjektivní a pocitové - "tvrdá data" nemám. Nehledě na to, že rád chodím pěšky... Trasy do půl hodiny (cca 3km) mi většinou nestojí za to hledat v jízdním řádu a čekat a platit za spoj...
    @Jay Ani ne. V Praze za 32 korun můžeš najet daleko víc km/minut, než ve většině menších měst.
    Jde o ten poměr cena/výkon.
  • JayJay
    upraveno 8. července 2015
    No, "výkon" rozhodně není jen o době jízdy... (a fakt proti Praze nic nemám, lítačka je cenově supr, frekvence a obsazenost spojů bez problémů), ostatně kdyby dobou tak jmenovaná Plzeň vychází ze srovnání lépe... (ale žít bych tam nechtěl... :o))
    Praha 32,- 90 minut, 24,- 30 minut
    Plzeň 34,- 180 minut, 20,- 60 minut
    @Jay Ta Plzeň je docela v pohodě. Já co znám, tak nejsou časovky a tím pádem jsou nepřestupní lístky, což je děsně nevýhodné. Proto je ta Pražská (a evidentně Plzeňská) jízdenka výhodnější.
  • ... ale hlavně má Praha výhodu v možnosti cestovat lanovou dráhou a hlavně přívozem (což jako člověk s kladným vztahem k lodím maximálně oceňuji...)
    Ta nepřestupnost bude spíše v malých městech (vezměme třeba "moji" Příbram), kde ten bus stejně jede z jedné strany města na druhou a většina linek v centru kopíruje stejnou trasu, takže se liší jen tím, kde končí, nikoli v městech jako Ostrava, Brno a podobně, kde těch linek je... no, moc. Jsem si našel, že u nás je jízdné 10,- a z konečné na konečnou to určitě jede přes 15 minut... ale jak říkám, posledních asi 10 let jsem to nevyužil (důvod není cena, ale moje mez 30 minut chůze),...
    Právě jsem si ybavil scénu ze Saturnina:
    "Víte, kolik lodí se ročně potopí?"
    "Všechny se ale nepotopí na Vltavě."
    "Ale všechny se potopí až na dno."
  • http://www.novinky.cz/mff-kv-2015/374527-do-varu-dorazil-idol-divek-a-zen-herec-dornan.html

Tak když letos na festival dorazil idol našich mamin, tak tady je něco pro dcery. Tak všechny pěkně do Varů, holky =D
    @svoa00 Už balím pouta a biče!
    Mimochodem nedávno jsem zkoukla 50 odstínů šedi (byla jsem fakt zvědavá) a naprosto to splnilo moje očekávání. Akorát jsem vůbec nepochopila chování hlavního hrdiny, vždyť to nedávalo smysl...
  • @Krisa Ne, opravdu to nedává smysl. Ale na druhou stranu je to skvělý příklad adaptace knihy - je to úplně stejná hovadina :-D
    @Everett_Young Fajn. Já navíc furt čekala nějaké čuňačinky a ono tam nebylo skoro nic, zklamání...
  • upraveno 9. července 2015
    @Krisa Trauma z dětství, univerzální odpověď =D Jinak ta pánská hysterie a nenávist k tomu filmu mi přišly zbytečné. Jasně, není to v žádném případě veledílo, ale část diváků se chovala, jako by je ten film osobně urazil.

V tom článku mi přišly nejzajímavější ty informace o připravovaném filmu. Dornan a Cillian Murphy jako Kubiš a Gabčík... ono se to fakt děje... a vidět líbací scénu Murphyho a Geislerové bude... k nezaplacení. Hlasuju pro Sama Rockwella jako Karla Čurdu! A nevěřím, že by překonali závěrečné obléhání kostela z Atentátu, ale jsem si jistá, že budou nutit holky vyndat kapesníčky 8-)
  • @svoa00 Mě taky osobně urazil. Je to jako kdyby někdo vydával Iron Sky (to je ta komedie s vesmírnými nácky) za dokument o druhé světové válce.
    Nás, co jsme to neviděli, nemá co urážet :)

Ohledně Anthropoidu nevím nevím, před časem jsem viděl kus Operace Daybreak a je to blbý jak necky, zvlášť vedle Atentátu. Ten sice není dokonalý, ale přesto ho řadím mezi nejlepší válečné filmy vůbec.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.