Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jestli je to teď nějaká krátkodobá hurá akce s omezenou platností, tak to je opravdu studování nebezpečnosti mravence ve chvíli, kdy mě chce zašlápnout slon.
Jinak jestli narážíš na spojení že "není horentní - asi jako Praha", tak samozřejmě v tom smyslu, že když jedu do Londýna, Atén,... tak ve srovnání s ostatní útratou je cena za MHD většinou takový pakatel, který pouštím ze zřetele, takže jestli v Aténách bylo 1 nebo 2 éčka celkem neřeším, a oboje je srovnatelné s tím cca 1 a kus€ v Praze. Komentoval jsem, že to nebylo zadara.
Jinak MHD moc nevyužívám, chodím dost pěšky a na dovolené většinou dojedeme autem do mariny a cena MHD nás pak vážně netrápí...
Co se týče Pražáků, tak s ročním kreditem je to na den za pakatel. Praha je v lecčem drahá, ale v tomhle není.
Takže fajn, tak jsme po dlouhé diskuzi dospěli k tomu, že "platilo se (nic horentního (srovnatelné s Prahou), ale platilo)." je zcela přesné (a nebo má někdo problém se slovem horentní :o)).
Mimochodem s tou Oyster jsem asi nejezdil na jednotlivé jízdy, ale koupil si jí jako časovou na týden s tím, že se dala vrátit a člověk dostal skoro celou proporční část zpět... a cena na den tak odpovídala asi dvěma jízdám. Ale už je to nějaký pátek.
Když už o tom mluvíte, DPP chce zlevňovat roční lítačku na MHD, aspoň to prezentují v metru. Uvidíme, co z toho zůstane v prosinci, až se ukáže, kolik toho bude potřeba nalít do Blanky..
Jinak myslím, že říkali, že to tak nechají rok, aby zjistili, jestli lidi kupujou lítačky víc nebo ne...
Jinak v těch Aténách to konkrétně (2 pozorování asi není dostatečný statistický vzorek) taky jelo na čas (navíc super informační cedule)... ale pravda, že 3 linky tramvají není úplně moc a že rozestupy mezi tramvajemi byly takový, že se stálo na jedné noze a to ještě ne na vlastní, ale jelikož kolem mě stály hezký holky, tak mi to mačkání se ani nevadilo... :o)
Teď se dá za 24 Kč prolítnout krtkem, skočit do tramvaje a ještě se můžete nechat vytáhnout lanovkou na Petřín, když to všechno do těch 30 minut stihnete.
@Monte Karstark: Umělý vlny fakt ne - psal jsem, že mám lítačku (asi 10 let, to jsem nezmínil), tak si nejsem jist, takže jsem fakt žil s tím, že "běžně použitelný" lístek je ten dražší a v době, kdy jsem naposled lístek kupoval, tak tam ta omezení byla (a já to třeba jednu dobu kupoval, protože jsem to cestování měl přesně těch 5 stanic - a myslím, že nástupní se nepočítala).
@Monte Karstark @Krisa: Ale možná mi vysvětlíte co je špatného na větě, kvůli které diskuze začala "a platilo se (nic horentního (srovnatelné s Prahou), ale platilo).", to fakt nepobírám ani poté, co jsme dokončili diskuzi o ceně PID, Vídeň, Londýn atd,... Jinak ano, z cestování si většinou pamatuji jiné věci než podružnosti (pro mě) typu cena MHD - rozhodně vinen v plném rozsahu. :o) Dokonce nevím ani kolik stojí MHD v mém městě...
A v poměru cena/výkon je jízdné ve velkých městech daleko levnější než v malých.
Jde o ten poměr cena/výkon.
Praha 32,- 90 minut, 24,- 30 minut
Plzeň 34,- 180 minut, 20,- 60 minut
Ta nepřestupnost bude spíše v malých městech (vezměme třeba "moji" Příbram), kde ten bus stejně jede z jedné strany města na druhou a většina linek v centru kopíruje stejnou trasu, takže se liší jen tím, kde končí, nikoli v městech jako Ostrava, Brno a podobně, kde těch linek je... no, moc. Jsem si našel, že u nás je jízdné 10,- a z konečné na konečnou to určitě jede přes 15 minut... ale jak říkám, posledních asi 10 let jsem to nevyužil (důvod není cena, ale moje mez 30 minut chůze),...
"Víte, kolik lodí se ročně potopí?"
"Všechny se ale nepotopí na Vltavě."
"Ale všechny se potopí až na dno."
Tak když letos na festival dorazil idol našich mamin, tak tady je něco pro dcery. Tak všechny pěkně do Varů, holky =D
Mimochodem nedávno jsem zkoukla 50 odstínů šedi (byla jsem fakt zvědavá) a naprosto to splnilo moje očekávání. Akorát jsem vůbec nepochopila chování hlavního hrdiny, vždyť to nedávalo smysl...
V tom článku mi přišly nejzajímavější ty informace o připravovaném filmu. Dornan a Cillian Murphy jako Kubiš a Gabčík... ono se to fakt děje... a vidět líbací scénu Murphyho a Geislerové bude... k nezaplacení. Hlasuju pro Sama Rockwella jako Karla Čurdu! A nevěřím, že by překonali závěrečné obléhání kostela z Atentátu, ale jsem si jistá, že budou nutit holky vyndat kapesníčky 8-)
Ohledně Anthropoidu nevím nevím, před časem jsem viděl kus Operace Daybreak a je to blbý jak necky, zvlášť vedle Atentátu. Ten sice není dokonalý, ale přesto ho řadím mezi nejlepší válečné filmy vůbec.