Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
S tím Řeckem taky nějak nevím oč jde, je jasný že se to na trzích projeví, nějakým zakolísáním, ale nakonec by to mělo nabrat opačný směr, jako když se balon zbaví přítěže... Já mám pocit že jedinej důvod proč západní státy nechtějí házet flintu do žita, je ten, že nikdo nechce uznat že eurozóna byla chyba v tý podobě, v jaké jsme ji znali...
http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/ilona-svihlikova-to-ze-by-recko-melo-odejit-z-eurozony-a-zaroven-z-eu-je-nesmysl-a-vydirani--1505669
Jo, ležet na pláži s tímhle vědomím je trochu eklhaft, na druhou stranu, Tunisko není jen tahle pláž,... a pokud nastaví zajímavou cenu, pak se možná dost otrlých nebo morbidních nadšenců (to, že tragédie celkem často přitahujou je fakt) najde.
Každopádně dovolenou v Tunisku jsem nikdy neabsolvoval a neplánoval a neplánuji... To Turecko mi stačilo, ne kvůli muslimům, ale kvůli horku a kvůli tomu, že jsem si ujasnil, že dovlená tohoto ražení mě úplně nebere,...
Jak už jsem říkala několikrát - média nejsou zodpovědná skoro za nic, co napíšou. Slintají nad středověkými praktikami Islámského státu, kteří je provozují právě taky proto, že vědí, že západní média tomu neodolají. Takže média budou lidi strašit a hloupí lidi se opravdu bojí. Když jsou teda džihádisti z IS tak skvělí filmoví záporáci, na co čekají? Ne, fakt, chci to vědět. A ten jejich geniální plán je zabít dvacet lidí v berlínském metru? Stačí jediný podobný incident, který provede někdo z těch ilegálů (a bude to pravděpodobně Syřan, kterému dalo Švédsko/Německo azyl), co je Italové a spol. už dva roky zachraňují, a té bouři sr-ček se nebudeme stačit divit. A pokud to donutí Italy a Řeky všechny ilegály identifikovat a další země chránit hranice a ne to jenom simulovat, bude to pro dobro věci.
Taky:
http://www.theguardian.com/world/2015/jun/30/islamic-state-threatens-hamas-gaza-strip
Byla bych ráda, kdyby Islámský stát opravdu ovládnul pásmo Gazy. Izrael by byl v boji proti IS rozhodně úspěšnější než islámské země a byl by ochotný celou tu oblast rozbombardovat i přes fňukání bojovníků za lidská práva. Bohužel jsou tvorové z IS fanatici, ale nejsou hloupí, takže si tím vzkazem jenom masírují ptáky.
Ostatně jak již bylo mnohokrát řečeno. za dobu tzv. šetření, kdy v podstatě dodrželi všechno co se po nich chtělo, dluh neklesl, ale vzrostl. Takže to, že tudy cesta nevede je nabíledni. Teď i nabídli jiná řešení, ale ze strany EU na ně moc neslyšeli. Opět Švihlíková, tentokrát v ČT:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/215411058040701/video/
Ved jasne, hore dole 4 miliony eur...tak teda uz radsej dole...grecka logika
V Prahe nezije 40 percent obyvatelstva.
A ludia sa dostanu k peniazom, len maju denny limit, ktory sa ide aj tak zvysit nad sto eur. Uz si ani nepamatam, kedy som minula za den sto eur.
Ale suhlasim, treba zabezpecit, aby neutekal kapital. Takze obmedzime dennu hotovost, aby pokrachovali obchody a bude to splnene ;). Uz teraz zacinaju mat kvoli tomu problemy s vyberom dani. Nebudu take, s akymi ratali a hoplaaa, dalsi schodok a dalsi minus
Ked uz sme v minuse, tak nech sme este vo vacsom? To je fakt logika s ktorou suhlasis?
Posledny odsek ignorujem, asi u vas pecie slnko viac ako tu.
A co se týká odchosů do důchodu, až tě poveze 80letý chromý autobusák k 90letému slepému zubaři, kterému spravoval rentgen 100letý údržbář, možná změníš názor =D
A v tych Atenach som sa fakt sekla - populacia je 3,75 mil, Grecko ma povedzme 11 milionov...aj ako matematik vidim, ze je to presne tych tvojich "skoro" 30 percent. Kazdopadne ide o cestovanie v hlavnom meste, na ktorom sa podielaju aj cezpolni a turisti, takze dosah je vacsi. A ako to inak nazvat ako populizmom, ked to ma trvat do referenda? (edit)
http://greece.greekreporter.com/2015/06/26/eurostat-greek-pensions-average-e882/
Řekové mají i tak penze 882 eur. Což při současném kurzu odpovídá průměrnému platu v Česku a víc jak dvojnásobku české starobní penze. Jo, já vím, dobrý vtip. Mimochodem chci vidět, jak bude Brusel další země přemlouvat k přijetí eura, když nejnovější zpráva je, že Řecko bude potřebovat dvacetiletý odklad splácení, aby vůbec mohlo fungovat. Hlásí se nějaký blbec do klubu splácečů cizích dluhů? :D
Ale co se týče té městské dopravy v Aténách zdarma, tak to nemusí být tak hrozný tah. Lidi ty peníze můžou utratit v obchodech a za služby a podpořit tak ekonomiku.
Pokud jde tedy o mne a Řecko, myslím, že rozseknout se to mělo hned, žádné zachra'nování hned na začátku, mělo odejít z eurozóny či ještě lépe nemělo být do ní vůbec přijato. Ale když už jednou máme realitu jinou, myslím, že poté, co EuTitanic narazil do ledovce, nemá smysl se hádat jestli je lepší se utopit, zmrznout nebo si před smrtí ještě zaližovat na ledovci, ale zkusit to jinak, když dosud prošlapávaná cesta nefunguje (a ne že by se z ní chtělo odbočit, když MMF navrhuje odpustit Řecku splátku na 50 let, zkrátka cokoliu jen ne výstup z eurozóny a bankrot). Tolik k Řecku. Myslím, že nic nového a objevného, co by neřekl Robejšek, Švihlíková a další.
A teď k debatě zde. Z nějakého důvodu jsi měla potřebu oslovit mě, nevím, čím jsem si to nečekané potěšení zasloužil, ale když už jsem byl situován do pozice tvého protivníka, tak proč si neužít trochu legrace =D
Co se týče snížení platů tak to už provedli co se státních zaměstnanců týče a v desítkách procent, uváděl jsem to dřív. Pokud by měli vlastní měnu a mohli devalvovat, asi by to prospělo exportu, pokud ovšem mají co exportovat.
Ten ton by si si vsak mohol odpustit. Ak mi chces vysvetlit, aky mas so mnou problem, staci do spravy, netreba tu oblazovat druhych.