Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1291292294296297581

Komentáře

• upraveno 12. června 2015
    @Jay to uhlí netěží možná zahraniční firmy, ale tady souhlasím s Babišem, to uhlí nepotřebujeme a nepotřebují ho ani naše elektrárny, nadbytek se levně prodá do zahraničí, nehledě na devastaci krajiny, kterou takový povrchový důl způsobí a na desítky let bude tenhle kus země nepoužitelny a tu rekultivaci si tedy nepředstavuji nijak růžově. Otázka je, proč se to musí vytěžit zrovna teď? Čeští občané ani česká republika z toho profitovat nebude.
    Ekoterorismus jako pojem nemám ráda, protože ho používá každý demagog a navíc tím v očích lidí degraduje pojem "ekolog" nebo "ekologie" a všeobecně vytváří negativní pocity ve vztahu k ochraně přírody.
    Samozřejmě já se taky nepovažuji za ekologa, nestuduji vědní obor, který se zabývá ekosystemy a složitými vztahy v nich.
  • Do problému vstupuje ještě jedna věc - ti skutečně mocní si mnohdy z ekologických hnutí dělají tzv. užitečné idioty. Takže i když to třeba dané hnutí myslí dobře a jde mu o ochranu přírody, získává informace a zdroje od nějakého manipulátora, kterému jde zase o vlastní neekologické zájmy.
  • @Terezička ano, to je další věc. Taky mi vadí, že za "ekology" jsou označováni i všichni exoti, co jdou mávat transparenty k Temelínu nebo tábořit na rozestavěnou dálnici. Na tom si pak nakrásně může honit bodíky Zeman s prohlášeními o nutnosti ochrany živočicha člověka.
  • JayJay
    upraveno 12. června 2015
    @Dreamer: Já tam nepsal zahraniční... a nemá to relevanci, zda to těží Honza nebo Hans... Stát by si měl jen ohlídat, že za každou vytěženou tunu dostane tolik a tolik (čímž může regulovat atraktivnost takového byznysu), rekultivaci (případně vytvoření finanční rezervy - což ohlídat umí) a to, jestli se to vytěžené uhlí prodá levně/draho a zda do Hamburku nebo do Horní dolní mu může být jedno.
    Blbé na tom ovšem je, že spousta demagogů se za ekology označuje sama, čímž na ekologii taky vytváří negativní názor...
  • Jak řekla @Terezička, takzvaná ekologie slouží v mnohých případech také jako štít k uchránění něčích ekonomických zájmů. A tohle mi právě vadí, to zjednodušování problematiky, které se tak krásně s používáním pojmu "ekoterorista" nabízí. A taky mě mrzí, že je ochrana životního prostředí tak strašně nepopulární téma a přitom to jde dělat i tak, aby z toho měl prospěch i člověk.
  • @Terezička: Souhlas, až na to, že někdy nevím, jestli dělají užitečné idioty, nebo jestli tomu sami fanaticky věří... Greenpeace: lov velryb vs. jaderná energetika,... plus tady nějaké české sdružení mě oslovilo s žádostí o příspěvek... v době, kdy se zaváděly kontejnery na tříděný bioodpad (jako jo, a měl jsem pocit, že v tom asi sehráli roli, takže jsem byl i nakloněný),... ale zároveň se chvástali zavedení, PENB, takže jsem nakonec suše sdělil, že můj příspěvek padl na tuhle byrokratickou zbytečnost... a upřímně - jsem měl o moc lepší pocit, že jsem přispěl... :o)
    @Dreamer: No, ano sami se označují ekologičtí aktivisté, mají hanlivou nepřesnou "přezdívku" ekoteroristé (Pozor, nepřesná je kvůli slovu teroristé, oni jsou často opravdu spíše vyděrači, nikoli předponě eko-, která je celkem na místě) a ve skutečnosti jsou to environmentalisté. Okolo ekologie (samo "-logie" značí vědu, takže se nabízí jednoduchá otázka, kolik jich má titul :o)) se většinou nemihnou ani cestou rychlíkem (čest výjimkám)... Mě to fakt přijde trochu jako vztah teolog vs. náboženský fanatik.
  • Hysterické lidi, kteří vykřikují nějaké zaručené pravdy taky moc nemusím. Právě takoví poškodili jméno ekologii, jako například ty hororové scénáře o globálním oteplování. Skuteční ekologové a biologové jsou daleko opatrnější, než vysloví nějakou prognózu a v jejich vyjádřeních se často objevují slova jako "pravděpodobně", "nejspíš", "většinou" a podobně.
    Na druhou stranu je dobré, že upozornili na existenci nějakého problému a veřejnost nezůstala lhostejná, občas je asi nějaký ten humbuk asi potřeba, aby se probralo víc lidí, ale ne třeba to hnát do extrémů, tak, že se to pak spoustě lidem znechutí.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer ale chapes, ze vsetko sa da zneuzit a pomerne lahko. Tazke je ale naprava nespravnych nazvov a chybnych nazorov.
  • @Dreamer: No, tak zřejmě obecně asi platí, že vědci jsou v závěrech opatrnější než fanatici. :-)
    Na nějaký problém a s odezvou a znechucením veřejnosti upozorňují i džihádisté... :-? A ne, není to dobré...
  • upraveno 12. června 2015
    Já teda nechápu, proč tohle "nerostné bohatství" musí být vytěženo v době, kdy ho vlastně nikdo (v čechách nikdo) nepotřebuje, je to přesně jak píše Dreamer, že to je na export a "po nás potopa". Ta rekultivace je stejně zbytečně noblesní termín jako třeba ekoterorista či obnovitelné zdroje (většinu těchto termínů používají ty které skupiny akorát na propagandu). Po rekultivaci ta krajina zůstane zlikvidovaná vč. ekosystémů. Nehledě na to s tím prolomením limitů nesouhlasím. Protože by to znamenalo vyvlastňování a s tím zásadně nesouhlasím. Nevím proč bych se měl stěhovat z místa jenom kvůli nějakému uhlobaronovi.
    Problém je i na druhé straně. Třeba nikdo si neuvědomuje jaký problémy způsobují solární elektrárny. Většina z nich je na pronajaté půdě a až provozovatel elektrárny skončí (vyprší životnost panelů) tak zkrachuje a vlastníkovi zůstanou oči pro pláč a hektary luk s odpadem, který jde těžko a draze odstranit.

Bohužel jsme tady měli prezidenta-ekonoma, který si myslel že je odborník na všechno, tak právě slovo "ekoterorista" začal používat v každé druhé větě a začal házet ekology a ekoteroristy a ekolobbisty do jednoho pytle.
  • @sfik Taky mě štve neustálé rozšiřování průmyslových zón a zastavování dalších ploch půdy, přitom ve spoustě měst se rozpadají a chátrají staré průmyslové areály a ty nové se k nim v některých případech záhy přidávají, ale stejně hned vedle rezavějícího skladiště, které dokončili před pěti lety a nyní opuštěné chátrá roste další hnusná plechová obluda. Jasně asi je ekonomicky výhodnější stavět na zelené louce, ale je to podle mě velmi bezohledné.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Dreamer Vidím, že tvoj Asterix zmenil pohlavie. Zase som sa díval, čo je to tu za nového používateľa.
  • @Gepeto To je přeci sexy samice z Kung Fury :D
  • @sfik trochu mě zklamalo, že tuhle trailerovou valkýru přeobsadili za mnohem míň sympatickou peroxidovou a nadopovanou steroidy :-?
  • @Dreamer Vždy to může zachránit slečna, která jezdí na vlkovi, případně pro děvčata je tu lumbersexuální Thor :D
  • http://www.theguardian.com/world/2015/jun/13/lega-nord-migrants-rome-stand-off-luca-zaia

Předpokládáný způsob, jak se Italové postaví k vlnám ilegálních imigrantům - příklon k pravicovým stranám. Liga severu (dřív známá opravdu hlavně díky vymezování proti italskému jihu) toho populisticky využívá a nedivím se, jestliže je plán italského premiéra víceméně to, že nechá Afričany žebrat a prodávat sluneční brýle, dokud se nedostanou do zemí na sever od Itálie. A vzhledem k neschopnosti Bruselu to řešit to (opět podle předpokladu) začaly řešit jednotlivé země. V komentářích zmiňují, že Francouzi na italských hranicích začali kontrolovat doklady. Rakousko a Švýcarsko vracejí zadržené ilegály do Itálie. Bravo, EU, bravo :roll: Čekám, kdy to praskne, a politici pochopí, že tenhle problém nemá humanistické řešení, a všechny u Lybie zadržené lodě s ilegály budou vracené do nejbližšího přístavu za doprovodu válečných lodí, s povolením OSN nebo bez.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @svoa00 Nebo je rovnou potopoit
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    http://business.financialpost.com/news/economy/stocks-all-over-the-worlds-are-dropping-after-greek-debt-talks-fell-apart-in-45-minutes

Drzte si klobouky, jestli Recko vyhlasi platebni neschopnost, tak se mame na co tesit. Porad si ale stejne myslim, ze se nejak dohodnou.
  • @Vena A to jako proč? Myslíš snad, že je to první země, která by vyhlásila státní bankrot? Nebo že podobně hysteričtí nejsou bankéři každou chvíli? Pokud má Řecko přestat žít z ruky do huby, tak by to mělo být co nejdřív.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/372428-na-ostrove-lesbos-se-vzbourili-migranti-z-iraku-a-syrie.html

Takže když to shrnu - z bezpečného Turecka se zkusili nacpat do Evropy a čekali (v Řecku, proboha) luxusní tábor. Pak se tam ti spoluvěrci mezi sebou porvali, policie je zmlátila, načež demonstrují proti policejní brutalitě. Byla bych teda lidštější řešení - poslat je první lodí do Turecka, kde mají požádat o azyl.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @svoa00 Je to komplikovana situace. Je pravda, ze neni uplne jasne, co by se stalo. Eurozona se na to do urcite miry pripravila, vetsinu Reckeho dluhu maji ted na krku IMF, EU a narodni vlady. Ale stejne, kdyz zmizi 340 miliard eur, tak to s ekonomikou neco udela.
    Ale vetsi problem spis je, co by to znamenalo pro eurozonu. Recko by pravdepodbne eurozonu opustilo, nebo by z eurozony bylo vyhozeno (a z EU pravdepodobne taky). Toto by by pravdepodobne ekonomickym subjektum poslalo docela negativni signaly, protoze odchod Recka by poukazal na urcitou nestabilitu eurozony a EU. Coz by samo o sobe asi vedlo jenom k mirne recesi, ale pokud by potom jejim nasledkem chtelo opustit eurozonu i Spanelsko a Italie...
    Recko by se zbavilo dluhu, ale nikdo by jim minimalne nekolik let nepujcil, nebo pujcil ale jenom s silenym urokem (20 % a vic), takze by museli mit vyrovnany rozpocet. Problem je, ze vetsina Reckych bank by toto asi neprezila, momentalne funguji jenom diky programu ELA, ktery by eurozona po vyhlaseni bankrotu odstrihla (prinejmensim protoze by to znamenalo, ze Recke banky maji solvencni problem, ne likvidni).

Ale tezko rict, mozna by to dopadlo dobre jak pro Recko, tak pro eurozonu a EU. Ja jsem jenom rad, ze Ceska republika neni v eurozone :)
  • @Vena Tak na ten obří řecký dluh asi nikdo nezapomene, už proto, že kdyby jim prošlo zbavit se dluhu zkrátka jenom vystoupením z eurozóny, byl by signál, který IMF ani Evropská centrální banka nechtějí ve vlastním zájmu dát. Když před lety v době krize klesly tuším v Litvě platy snad o dvacet procent, lidi to zkousli. I Řekové by něco podobného přežili, i když by to z toho jako vždycky vinili kohokoliv kromě sebe (zkorumpované populistické politiky a tudíž docela pochopitelnou vlastní neochotu platit pořádně daně). Po pěti letech omezených výdajů by snad ale mělo být jasné, že tudy cesta nevede, něco ze státního majetku by se mělo zprivatizovat a zkusit z těch peněz něco pro ekonomiku opravdu udělat.
  • @Everett_Young Tak nejzadluženější země na světě je Japonsko a nikomu nedělá vrásky, že ty imaginární peníze z nich nikdo nedostane. Ale půjčovat další peníze rozhodně nemá cenu, to souhlasím. Do té eurozóny se Řekové dostali zfalšováním údajů o ekonomice (ne že to asi v Bruselu tehdy nevěděli...), takže křičet o solidaritě by bylo trapné. Jestli EU vydrži navěky... pokud si hlavouni v Bruselu neuvědomí, že nejde pořád hrát na myšlenku jednoty a Evropani ji budou pořád víc vidět jako organizaci předepisující tloušťku řízků a imigrační kvóty, tak určitě ne. Co se týče Británie, tak to vážně není dobrý příklad nespokojenosti. Země jednou stranou natočená k mladšímu bratrovi za Atlantikem, plná lidí věčně fňukající nad "východoevropany", i když v Británii je mnohem víc Francouzů a Španělů, ale ti jsou přece v pořádku, slabí v evropské geografii i cizích jazycích, ale šíření anglického jazyka a britské kultury je super. Britové mají možná to nejprovinčnější smýšlení v Evropě. Jestli se mě ptáš na výsledek toho refedenda, tak ti ho můžu říct předem. Stejně jako u skotského referenda a předvolebních půzkumů nedávno tvrdili Britové něco jiného, než jak se nakonec rozhodli. Radši zůstanou s ďáblem, kterého znají.
  • @Jay :roll: mám za to, že vzhledem k předmětu diskuse a kontextu celého příspěvku je snad jasné, že "nějaké" nevyjadřuje jakékoliv, tedy cokoliv od problémů s rychlostí zasychání laku na nehty po světový mír.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.