Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1283284286288289581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Krisa To tam fakt bylo?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Riokai To je dobrý :). My jsme si dělali legraci z kamaráda z Uherského Hradiště, že je Valach, měl z toho moc velkou radost :D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Mě na tom nic špatného nepřijde. Někteří "studenti" mi tak připadá, že by chtěli, aby maturitu dostali za správné i/y ve slově "Maturita" ...
  • @Mellien Schválně jsem si ten test z ČJ vyzkoušel a pokud lze věřit výsledkům na netu tak mám 48 z 50 možných bodů, tedy 96%. Což je vlastně ještě lepší výsledek než jsem měl minulý rok u své skutečné maturity. Tohle mohl nezvládnout jen naprostý debil, obzvlášť pokud je dolní hranice nastavena na pouhých 44% tedy jen 22 bodů. Matematika byla možná o něco těžší než ta naše, ale ani tak by s ní neměl mít nikdo problém.
  • Bylo to víceméně postavené tak, aby prošel i blbec a všichni se mohli hřát na prsou, jak jsou inteligentní a úžasní...

@Everett_Young Osobně sice nedosáhnu takových procent, ale pěkná známka to bude, bez úsilí a práce navíc - tudíž mi to tak odpovídá, že člověk, co češtině věnoval trochu času musel mít zákonitě podobný počet bodů. Možná bych sem započítal ještě trému, protože jinak se ti některá otázka řeší doma, jinak na místě, ale to známe všichni. Udělal jsem pár zbytečných chyb, za které si ale můžu jen já sám, rozhodně bych se neopovážil vinit Cermat. A ti, co se hněvají kvůli Jidáši? Opravdu mají mít takoví lidé maturu?

No ale angličtina, to byla kapitola sama pro sebe :D Podle mého skromného názoru by ji zvládlo děcko, co vyšlo devítku, s prstem v nose. I zadání bylo česky :D O matice mi děcka říkala, že byla zaměřená spíše na logiku alá TSP :)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    No vidíte. A studenti dokonce sepisují petice. IQ tykve, ale stěžovat si budou na někoho jiného. :-D
  • Jaz už si v Opráscích dělal z Jidáše legraci :) Jestli se hold vymlouvají na to že tuhle maturitu musí udělat i člověk z učňáku.. Tak potom to nemá moc význam..
  • @Mellien No, ten Jidáš je za dva body, takže i bez něj lze splnit test na 96% což je jednička. Takže pokud to někdo nedá, tak to rozhodně není Jidášova chyba. U matematiky jsou některé otázky dost divně a nejednoznačně formulované, ale to bylo i u nás, takže na to se dá v nejhorším případě odvolat.
  • @vena tak jsem to nemyslel. Narážel jsem na lidi, kteri se vztekají a nechápou, jak tam něco takového může byt. Měli by to vrátit, pokud jsou tak blbi, ze nechápou, jakou souvislost to má s literaturou a celkove všeobecným přehledem. I když to třeba nevis, tak jistě uznáš, ze taková otázka má právo se vyskytnout a nebudeš nadávat lidem v cermatu do blbcu, ne? :)
    @Vena Nemám problém s tím, když to někdo neví. Já taky nevím spoustu věcí. Problém mám s tím, když to někdo neví a místo toho, aby se nad sebou zamyslel a třeba si zjistil správnou odpověď, nadává Cermatu do pánských přirození a nechápe, proč tam jsou otázky na "zamrdaný náboženství" (citace z facebookové diskuse).
  • Vždy je lehčí hledat chybu u jiných, bohužel.
    @Mellien Na to jsou Češi experti
  • @Achileus Jo, všichni ostatní jsou v tom hrozní.

Jinak k tématu - to je přece typická obrana hloupých lidí, zaútočit na toho, kvůli komu si připadají horší. Bohužel ministerstvo školství v honbě za lichotivými čísly o vzdělanosti dovolí získat nejen maturitu, ale i titul bakaláře, prakticky každému. Třeba ten bakalář má dneska už pomalu nulovou hodnotu, kromě určitých oborů. A asi nebudu sama, kdo na vysoké potkal lidi, u kterých si říkal, že titul je asi opravdu jenom důkaz o vytrvalosti.
  • upraveno 6. května 2015
    @svoa00 Já se tedy na vysokou teprve chystám - za měsíc mám příjimačky, ale záleží asi opravdu na škole. Pochybuji, že na medině - pokud udělám př. - potkám ve třetáku někoho, kdo je jen vytrvalý :D Jinak taky si myslím, že celkové nároky se snižují jen kvůli nlepšímu pohledu na společnost... iluze je horší než realita...
    @svoa00 No kvalita školství tady je tristní, pokud ti k přijetí na Gympl stačí 55% uspesnost
    upraveno 6. května 2015
    @Mellien @Krisa Aha, tak to jo. Nevidim duvod, proc by meli vracet/nedostat maturitu kvuli kontroverznimu nazoru, ale chapu, ze vam vadi, ze nadavaji. Beztak si ale stejne nejvic stezuji ti, kteri by to tak jako tak nedali :)
    @Krisa Samozrejme mam na mysli nejakou slusnou formulaci toho nazoru. Maturita by nemela byt privilegiem tech, kteri maji korektni politicky nazor.
  • Kde najdu zkušební test z ČJ? Nějak se mi na googlu nedaří..
  • upraveno 6. května 2015
    Aha, já myslel že je to nějak online zaškrtávačka, to bych si to musel pak ještě vyhodnocovat, ale děkuju :D

EDIT: Já už totiž maturitu mám, a toho Jidáše, toho bych věděl i dnes! :D :D
    @svoa00 Já to třeba na výšce mám tak, že většina předmětů se dá udělat, když se na to člověk alespoň trochu podívá. Stačí naprosté minimum. Ale jsou tady i předměty (jeden už jsem nedal :-D ), kterým člověk věnuje přípravu pomalu dvakrát větší jak na maturitu, a stejně pak odejde od profesora se slovy "Je mi to líto, ale vy o tom víte absolutní ho..uby". :-D
  • Bratr tam napsal Judáš, myslíte, že budou uznávat i odpovědi ve slovenštině? :-k =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Vena Co má ale společného korektní politický názor s tím, že vědět o Jidášovi (že zradil Ježíše za 30 stříbrných) je součástí všeobecného přehledu?
    @Krisa Nazor, ze Jidas by nemel byt soucasti maturit, je podle me politicky nazor. Mozna by bylo lepsi pouzit nejake jine slovo nez "politicky", nic jineho me nenapadlo. A nechtel jsem to davat na stejnou rovinu jako treba nazor, ze evoluce neni korektnim vysvetlenim vzniku zivota. Nebo ze 1+1 neni 2. Pokud nekdo neveri v evoluci, mel by projit maturitou? Diskutabilni. Pokud nekdo neveri, ze 1+1 = 2, mel by projit maturitou? Mnohem mene diskutabilni, asi kazdy by rekl ne.
    V tomto pripade jde ale o nazor, ze nejaka latka by nemela byt soucasti maturit (nikoliv nazor na tu latku!). Proc by mi takovy nazor mel branit v absolvovani maturity?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.