Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1281282284286287581

Komentáře

• upraveno 17. dubna 2015
    http://zpravy.idnes.cz/problemy-ucilist-0z0-/domaci.aspx?c=A150416_225536_domaci_kha#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6 na kuchaře, číšníka a podobné obory podle mě fakt není třeba studovat, když vidím úroveň některých učňáků a šílený kolektiv, který se na nich většinou sejde, vůbec se nedivím, že tam nikdo nechce a lidi tam nechtějí posílat svoje děti. Většinou se jedná o čtyř letou flákárnu.
  • http://www.theguardian.com/world/2015/apr/22/un-urges-wealthy-countries-to-take-one-million-syrian-refugees-in-next-five-years

Ten pán, jehož názory Guardian prezentuje, má v OSN na starosti migraci a lidská práva, takže jeho názory nás asi nepřekvapí, co? Je vtipné, jak už organizuje rozdělování Syřanů po světě v příštích pěti letech. Jako by počítal, že stejná situace bude v Syrii i za pět let. Jako by těm Syřanům mělo být jedno, kde skončí. Jako by většina z nich nečekala v Jemenu a Turecku, až se budou moct bezpečně vrátit domů.

Já teda nechci být prorok, ale těď je nám jich možná líto, ale pokud Evropa přijme desetitisíce Syřanů a za pět let bude situace v Sýrie stejná nebo západní mocnosti rozmrdají další muslimskou zemi s najednou nepohodlným diktátorem, skončí to pravděpodobně takhle:
    http://www.theguardian.com/world/2015/apr/22/paris-student-planned-attack-church-france

Na základě logiky Ignorujete moje etnikum!, Neděláte nic se Sýrií a to je povinnost bílého muže! nebo Hnusná hedonistická nevěřící prasata!
  • @svoa00 hlavně nechápu jaký je další plán, krom přijetí a přerozdělení uprchlíků do zemí EU? Nebo tak dalece už plány nesahají? Jako třeba nějaká snaha o jejich integraci nebo něco lehce promyšlenějšího než je se přitáhnout, některým vyplatit dávky a dál se na to vykašlat, ať si pěstují lásku k Evropě na okraji společnosti, izolovaní v chudisnkých čtvrtích, kam na ně nikdo nedohlédne, protože, nikdo nechce vidět, jak většinou výsledky takové "pomoci" uprchlíkům vypadají. Na tohle se kašle, co s nimi, když už je teda musíme zachránit a přijmout. Protože tohle fakt není typ lidí, co se s úsměvem na tváři pustí do práce a najde si kopec evropských kamarádů a pošle děti na školy.
  • @Dreamer Tak on mluví o bohatých zemích, ne jenom o Evropě, mluví i o Kanadě, USA a Austrálii. Hezky zapomněl na největšího kamaráda Afriky v posledních letech - Čínu. Nedávno jsem ale psala, jak to vypadá ve Švédsku, které muslimské imigranty přijímalo dost velkomyslně. Trvá spoustu let, než takový člověk vůbec získá i mizerně placenou práci a začne švédskému státu tu štědrou péči nějak vracet. Na druhou stranu se zvýšil počet znásilnění. Tohle fakt není jednoduchá záležitost a nejde se věčně uhánět rasismem, xenofobií a bezcitností. Hedonistický Evropan se může od muslima leccos přiučit o skromnosti a životních hodnotách a vůbec mi nevadí arabský prodavač, co tiše nabízí svoje zboží, a jeho žena s šátkem přes vlasy, ale nejde jich najednou do země dovést deset tisíc. Vietnamci se u nás docela dobře integrovali, protože nikdy nevznikla vietnamská gheta, ale muslimové v západní Evropě vesměs nejsou tenhle případ.
  • @svoa00 však já to neobhajuji, i když to tak může vyznít :) jen mě štve, že se s tím nic nedělá, ani když už tu jsou a vlády na to kašlou, jako se u nás kašle na otázku Romů a každý jen přejmenovává problematiku a speciální školy, ale nikde nevidím žádnou snahu o nějaké praktické řešení, které by se pomalu rozbíhalo. Neříkám, že mám v kapse recept, ale bylo by pěkné vidět alespoň nějaké světlo na konci tunelu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak zapomněli na výtahy, už jim tam i napršelo (zapomněli na déšť) a teď škodí i ošklivý vítr... http://www.novinky.cz/domaci/367812-v-nove-stanici-metra-a-borislavka-nejezdi-vytahy-muze-za-to-vitr.html
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • http://www.novinky.cz/domaci/367862-praha-1-se-proti-monstru-v-barvach-marshmallow-na-starem-meste-neodvola.html

A tenhle vtip už jste slyšeli? Jedna věc je, že ani památkaří nechtějí z centra Prahy skanzen, ale jak tohle duplo nebude vedle gotického kláštera a barokního kostela jako pěst na oko? Navíc když tam ani není dost místa.
    Taky systematicky z centra vyeliminují každou volnou plochu, protože "je jí škoda" a "je to neefektivní plýtvání místem". Ach jo, pracuju kousek odtamtud, takže je to i pro mě dost zásadní věc...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Ugla Podle mě vliv médií silně přeceňuje. Taky mi přijde, že americkou politiku pokládá za dlouhodobě promyšlenou, s čímž nesouhlasím.
    "Promyšlená" nemusí znamenat "chytře promyšlená".
  • @svoa00: Ono se ne nadarmo říká, že "stokrát opakovaná lež se stává pravdou". Na masu to funguje. Jinak by společenská (j)elita neskupovala mediální agentury.

I když je pravda, že čím více se média zneužívají, tím jejich vliv slábne, čehož jsme u nás v poslední době svědky. Asi se zapomíná, že samotná společnost je také médium.

"Hledačů pravdy" je nicméně poskrovnu a zbytek je odkázán na "klasické" informační zdroje prezentující převážně jeden úhel pohledu. Získávání "syrových" informací (tj. bez ideologického nánosu) chce čas, který ne každý má/je ochoten tomu věnovat.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @pavel Jenže mluvčí nemůže jen tak přijít a říct "Hele, lidi, neberte to tak úplně vážně, on to zase Miloš včera přehnal v hospodě". To by mu ta práce moc dlouho nevydržela. Navíc, Miloš sám mu to taky zrovna neulehčuje =D
  • @Everett_Young no otázka je jak Ovečkář moc myslí do budoucna, po volbách měl Miloš oblíbenou frázi.. cosi o polibku zmije, a že strana jíž se jako prezident dotkne záhy umírá. S vehemencí s jakou pracuje ta Zemanova améba z něj musí být nutně mediální mrtvola, až jednou s tím řemeslem skončí. Koukni na Ovčáčkův twitter, to je prostě prostě trapné a jako mluvčí s tím evidentně musí souhlasit, jinak by tu práci už dávno nedělal.. Ale tak psal pro Haló noviny, a na "mládí" to svádět nemůže podle mě.. :D
    @pavel Hlavně Zemanovi je to úplně jedno. On už dál postoupit nemůže jakožto president. Jemu je úplně jedno co si o něm kdo myslí a jakou pověst si vybuduje. On nemá kam postoupit ani spadnout. A že by ho jeho voliči příště nevolili? Nemyslím si. Hodně jeho příznivců ho bude volit i příště. Nicméně bych uvítal možnost zvolit v druhém kole presidentských volebb možnost "hoďte je do jámy s medvědem", která by vyřazovala oba kandidáty. Protože pokud budou příště zase tak špatní kandidáti jako teď, tak asi budu volit útok sekyrou :-D
  • jediná naděje národa je, že mu jeho diabetická noha z těch ovarů a chlastu nakonec uhnije? :D jako kandidátka byla šílená, hlavně Přemysl Sobotka, jehož koníček je sběr jídelních lístků a jana bobošíková, která už nižší volební účast zaznamenat nemůže (leda že by zapomněla jít sama volit) :D

Tak nějak jsem tenkrát doufal že ODS nominuje Němcovou, aspoň podle mého inteligentního, slušného jedince, ale tenkrát mi ODSka ukázala, že je nevolitelná strana. Tohle je ale asi zbytečný zatím řešit...

http://www.zemancountdown.cz/
    upraveno 29. dubna 2015
    @pavel Ty už si nepamatuješ, jak z poslaneckých náhrad dotovala (čili my všichni poplatníci) svého syna podnikatele? Kdepak, prohřešky některých se zamazávají rychle, když je možno o téhle krávě říct, že jde inteligentního, slušného jedince (mám ještě celkem v paměti její trapně ubohé okecávání...). To nemluvím o v rozporu s ústavou vyhlášeném stavu legislativní nouze...
  • upraveno 29. dubna 2015
    @flanker.27 tak koho jiného? Obávám se že kdokoliv a cokoliv je lepší než toto (myšleno ovara).. neomlouvám zneužívání náhrad, ale pokud je zneužívání náhrad nejvážnějším prohřeškem který na ní máš, tak to z ní v té plejádě borců a borek dělá nadstandard...

Jo, vlastně Škromach chce kandidovat. Jistě může v kampani použít selfíčka z koncentráku, snad fotky nejsou máznutý.. Nebo si můžeme zvolit třeba nějakýho oligarchu jako Babiše.

Jediný kdo by možná ještě připadal v úvahu je Švejnar, víc už mě nikdo nenapadá.
  • Otázka je jestli se má volit prezident nebo jestli se vybírá nejlepší z nejhorších.
    @pavel Obávám se, že v tomto případě se skutečně má určit, kdo bude mezi slepými jednookým králem...
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/368318-ukrajinska-armada-obklicila-jednotky-praveho-sektoru.html

Takže pro boj s Rusy byl Pravý sektor nejlepším spojencem (který odvedl více práce než Ukrajinská armáda), ale teď když je příměří, tak jsou najednou obkličováni a Ukrajina už vymýšlí, jak se jich zbavit.
  • Já bych řekla, že je to jedno. Prezident je především reprezentativní funkce, tak příště bych tam poslala někoho, kdo dobře vypadá. :D
    A né jak posledně, vybírat mezi ožralou a spáčem.
    @Denebola však proto mluvím o hlasovací možnosti "hoďte je do jámy s medvědy/lvy/něčím podobným" =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.