TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1235236238240241361

Komentáře



  • Co na to říkáte? Nevím jestli ty exteriéry nejsou moc pěkný na GoT :D Taky nevím jestil to není už trochu s křížkem po funuse, protože ty hlavní lokace jsou dané a nových asi moc nepřibude..
  • Říkám si, že se pustím do dalšího z mé obsáhlé seriálové databáze ( z níž jsem drtivou většinu ještě neviděl) a nemůžu se rozhodnout, jestli napřed shlédnout Vikingy nebo Black Sails. Může mi někdo, kdo viděl oba tituly poradit, který je lepší (tedy zábavnější, s lepším příběhem, obsahuje více překvapivých zvratů a v neposlední řadě i obligátního sexu a násilí)?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Crocuta Vikingové, jednoznačně lepší. Black Sails je hrozná hovadina. Vikingové mají i brutálně dobré bitvy do kterých se nebojí jít a nádherné exteriéry - ani jedno z toho black sails nemá. Navíc Vikingové jsou Vikingové, ne banda nagelovaných idiotů. Řekl bych, že Vikingové jsou v současnosti lepší než GoT a to mají poloviční rozpočet.
  • Já teď přišel na House of Cards, a pokud chcete více složité a brilantní intrikařiny jako z Asoiaf, tak vřele doporučuji. jen se to odhrává v 21. století a je to z vysoké politiky..

    jako bonus ... hlavní postava je někdo jako Malíček a ani se do něj moc nejde vžít, ale pokud to chcete vidět z pohledu těch intrikářů a rádi to za ně plánujete tak nebudete zklamáni..
  • @pavel to video sluzi iba na spropagovanie regionu Zilina
  • @Everett_Young Dík, v podstatě jsi potvrdil můj letmý dojem z toho, jak jsem oba seriály zběžně tu a tam zahlédl, chtěl jsem to mít potvrzeno z nezávislého zdroje - do vikingů se v nejbližší době určitě pustím.
    @_Já_ Tenhle seriál může být určitě zajímavý - jedná se o remake stejnojmenného britského seriálu z 90. let a ten (i série, které na něj se stejným hlavním hrdinou navazovaly) byl opravdu výborný.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ten britský je lepší, i přes tu archaičnost. Americká verze je zbytečně ukecaná a rozvleklá.
  • tak idem na posledné tri diely do Harlamu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Závidím. Já už to mám za sebou.
  • Kdyby měl někdo zájem shlédnout :
    nová webová série Wireless ( Andrew Lee Potts, Lucy Brown - Primeval) - zatím 4 epizody na youtube:

  • @Crocuta Asi s křížkem po funuse, ale já jsem všemi deseti pro piráty. Z Vikingů jsem viděla první tři díly a vzdala jsem to. Sice nejsem žádný odborník, ale některé scény jsem prostě nerozchodila.
    Piráti mají pomalejší rozjezd, ale druhá série je výborná.
  • @_Já_ House of Cards jsem chtěla zabalit už v první sérii (po
    smrti P. Russoa)
    a ani nechápu proč vlastně už dokoukávám druhou. :-)
  • Začína tretia séria Orphan Black, teším teším. :) Pozerá to ešte niekto?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Arutha Lákala mě hlavní představitelka (Ginger snaps 2) ale zatím jsem si na to nenašel čas. Není to zbytečně natahované a má to nějaký zajímavý příběh?
  • @Everett_Young Fú, nikdy som si neuvedomil, že Táňa Maslany je to decko z GS2. :D

    Zaujímavý príbeh to rozhodne má, prvú sériu som zhltol na posedenie, a druhá, hoci je trošku slabšia, je stále vysoký nadpriemer. Má to samozrejme svoje chybky, najväčšou je asi to, že love interest hlavnej predstaviteľky je maximálny douchebag, a dej je občas trochu naťahovaný, ale v každej epke sa nájdu skvelé momenty. A hlavne, Tánine výkony sú dokonalé (moja obľúbená je "dokonalá mama" Alison) a jej seriálový brat je tiež super postava. :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Arutha proto mě to zaujalo, když jsem poprvé viděl profil toho seriálu tak jsem si řekl "sakra, v tom hraje Ghost z Ginger Snaps 2" :-D
  • @Everett_Young Hej no, kto by to povedal že sa z tej malej obludy vykľuje herečka takéhoto formátu. :D Jej výkon je ozaj famózny, v pamäti mi utkvela scéna ako Alison predstiera že je Sarah, a aj keď je to všetko jedna herečka, sú tam poznať tie vrstvy jednotlivých postáv. :)
  • Orphan Black - nic mi to neříká, ale synopse i herečky co tam hrají vypadají zajímavě, hlavně ústřední hrdinka - že bych to začal stahovat? Jenže nevím co dřív - teď jsou na řadě Vikingové, jenže desítky restů mám u kriminálek (ještě jsem neviděl - jen tak namátkou - Fortitude, Southcliffe, Ripper Street, 2. sezónu The Fall, Top of The Lake ba ani vychvalovaný True Detective), nemám dokoukaný Salem ani Penny Dreadfull, Bílou královnu, 1864 (těch historických je spousta), Borgen - když byla řeč o politice, This is England, Klondike ani Hell on Wheels, nebo určitě zajímavé série z prostředí prostituce jako Matriošky, Satisfakce nebo Secret Diary Of A Call Girl - je toho prostě moc a já mám obavu, že to do smrti neshlédnu
    :-D .
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Crocuta

    Fortitude - viděl jsem pilot, nebavilo mě
    Ripper Street - postupně upadá
    Bílá královna - vážně ne
    Hell on Wheels - za vidění stojí první dvě série, pak už ne.
    True Detective je seriál který HBO dokázalo nezvorat až do konce. Na to koukni určitě.
  • @Everett_Young Jo jo, z detektivek je T.D. první na řadě. Fortitude stahuji (aniž bych něco z toho zatím viděl) hlavně kvůli Sofii Grabol, hvězdě dánské série Zločin - což byl teda vážně parádní nářez - a i jinak je to má oblíbená herečka, ale bůhví kdy se k tomu dostanu.
  • pavel napsal(a):

    @JoeGyry Já to zabalil taky po pár epizodách.. a nevím.. přijde mi, že jsou tyhle animovaný epizody jak přes kopírák. Čekal jsem že budou Rebelové vážnější než CloneWars, ale je to to stejný v jiném prostředí.
    Jak vlastně dopadla Ashoka, ona odešla od Jediů? Ten Vader je lákavej, ale víc se těším na ten hraný seriál. Ten snad bude míň dětskej.

    V drtivé většině máš pravdu, ale pár epizod CW mělo "něco navíc"... mě se třeba líbíla ta první, zakončení linie se Savagem, a hrozně mě potěšil díl se vzpomínkou na Akiru Kurosawu... ale souhlasím, že spousta dalších spadala do monotónnosti.
    Ashoka hrála roli v posledním (asi) trojdíle... od začátku takový nevěrohodný a předvídatelný příběh o zradě ve vlastních řadách,... nakonec se snad i spojila s tou asasinkou od Dookua, zjistily že jsou jen figurky ve hře mocných a obě se na to vydlábly...

  • @Everett_Young Jak jsi srovnával většina bitev u Vikingů dobrý, ale útok na Paříž to už bylo trochu moc.
    Tři hlavní postavy Rollo, Ragnar, Bjorn spadnou z hradeb a dva z nich s oklepou a snad ani nejsou zraněný. A Rollo jak se tam rozpřahoval sekerou ze žebříku, nevím že by nějaký střelec z kuše si neudělal chvilku a nesestřelil takovou korbu, nebo že by do něj nikdo nezabodl kopí. A celkově když už měli většinu věží na hradbách že by je nedobyli, mě přišlo zvláštní. Taky třeba to že obránci na veži u brány počkali až si zapřahnou koně, že na ně nezačali házet kameny na ochranou konstrukci dřív jsem taky moc nepochopil. Pokud bych měl já srovnat celkem podobné bitvy - Hra - bitva o Černovodu a Vikingové - útok na Paříž, tak pro mě povedenější je Černovoda.
  • Bitva o Paříž byla fail.. A to jsem neviděl teď aktuální epizodu, jak to bude pokračovat.
  • @Crocuta Souhlas s @Everett_Young Bílou královnu fakt ne. Ripper Str. je celkem fajn, když už nic, tak můžeš hádat, kolik tam poznáš herců z GoT. Ovšem velmi nedoporučuju, pokud je seriálový Benjen tvým oblíbencem (i když to u tebe asi moc nehrozí, co :-)).
    True Detective - urychleně přesunou na první místo "must see" seznamu.
  • @derfel To mi připomělo Mount and blade Multiplayer, tam pokud by jsi se plazil po žebříku bez štítu tak bys hned dostal tři šípy/šipky. =D
  • @brbr Myslíš Benjen Stark? Ten si v GoT moc nezahrál, ale zrovna to byla velmi sympatická postava - já jsem jednoznačně fanoušek Starků (na dalších místech je Tyrion, Dany a Krakatice :twisted: ).
  • @Crocuta Jo, toho. A co ty víš, kde je Benjenovi konec? Třeba nás ještě překvapí :-)

    Krakatice?
    Četla jsem prsatice
    :twisted:
  • @brbr Je to zajímavé, ale dnes jsem shodou okolností v práci zrovna přemýšlel, jestli se Benjen ještě objeví na scéně a že by mne jeho osudy dost zajímaly :-) .
    Ad spoiler: No ty já mám vůbec nejradši - a nejen v GoT :dance: .
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Začala nová série TURN
  • @Everett_Young Dokonce snad už jsou titulky k prvním dvěma dílům.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.