Co na to říkáte? Nevím jestli ty exteriéry nejsou moc pěkný na GoT :D Taky nevím jestil to není už trochu s křížkem po funuse, protože ty hlavní lokace jsou dané a nových asi moc nepřibude..
Říkám si, že se pustím do dalšího z mé obsáhlé seriálové databáze ( z níž jsem drtivou většinu ještě neviděl) a nemůžu se rozhodnout, jestli napřed shlédnout Vikingy nebo Black Sails. Může mi někdo, kdo viděl oba tituly poradit, který je lepší (tedy zábavnější, s lepším příběhem, obsahuje více překvapivých zvratů a v neposlední řadě i obligátního sexu a násilí)?
@Crocuta Vikingové, jednoznačně lepší. Black Sails je hrozná hovadina. Vikingové mají i brutálně dobré bitvy do kterých se nebojí jít a nádherné exteriéry - ani jedno z toho black sails nemá. Navíc Vikingové jsou Vikingové, ne banda nagelovaných idiotů. Řekl bych, že Vikingové jsou v současnosti lepší než GoT a to mají poloviční rozpočet.
Já teď přišel na House of Cards, a pokud chcete více složité a brilantní intrikařiny jako z Asoiaf, tak vřele doporučuji. jen se to odhrává v 21. století a je to z vysoké politiky..
jako bonus ... hlavní postava je někdo jako Malíček a ani se do něj moc nejde vžít, ale pokud to chcete vidět z pohledu těch intrikářů a rádi to za ně plánujete tak nebudete zklamáni..
@Everett_Young Dík, v podstatě jsi potvrdil můj letmý dojem z toho, jak jsem oba seriály zběžně tu a tam zahlédl, chtěl jsem to mít potvrzeno z nezávislého zdroje - do vikingů se v nejbližší době určitě pustím. @_Já_ Tenhle seriál může být určitě zajímavý - jedná se o remake stejnojmenného britského seriálu z 90. let a ten (i série, které na něj se stejným hlavním hrdinou navazovaly) byl opravdu výborný.
@Crocuta Asi s křížkem po funuse, ale já jsem všemi deseti pro piráty. Z Vikingů jsem viděla první tři díly a vzdala jsem to. Sice nejsem žádný odborník, ale některé scény jsem prostě nerozchodila. Piráti mají pomalejší rozjezd, ale druhá série je výborná.
@Arutha Lákala mě hlavní představitelka (Ginger snaps 2) ale zatím jsem si na to nenašel čas. Není to zbytečně natahované a má to nějaký zajímavý příběh?
@Everett_Young Fú, nikdy som si neuvedomil, že Táňa Maslany je to decko z GS2. :D
Zaujímavý príbeh to rozhodne má, prvú sériu som zhltol na posedenie, a druhá, hoci je trošku slabšia, je stále vysoký nadpriemer. Má to samozrejme svoje chybky, najväčšou je asi to, že love interest hlavnej predstaviteľky je maximálny douchebag, a dej je občas trochu naťahovaný, ale v každej epke sa nájdu skvelé momenty. A hlavne, Tánine výkony sú dokonalé (moja obľúbená je "dokonalá mama" Alison) a jej seriálový brat je tiež super postava. :)
@Everett_Young Hej no, kto by to povedal že sa z tej malej obludy vykľuje herečka takéhoto formátu. :D Jej výkon je ozaj famózny, v pamäti mi utkvela scéna ako Alison predstiera že je Sarah, a aj keď je to všetko jedna herečka, sú tam poznať tie vrstvy jednotlivých postáv. :)
Orphan Black - nic mi to neříká, ale synopse i herečky co tam hrají vypadají zajímavě, hlavně ústřední hrdinka - že bych to začal stahovat? Jenže nevím co dřív - teď jsou na řadě Vikingové, jenže desítky restů mám u kriminálek (ještě jsem neviděl - jen tak namátkou - Fortitude, Southcliffe, Ripper Street, 2. sezónu The Fall, Top of The Lake ba ani vychvalovaný True Detective), nemám dokoukaný Salem ani Penny Dreadfull, Bílou královnu, 1864 (těch historických je spousta), Borgen - když byla řeč o politice, This is England, Klondike ani Hell on Wheels, nebo určitě zajímavé série z prostředí prostituce jako Matriošky, Satisfakce nebo Secret Diary Of A Call Girl - je toho prostě moc a já mám obavu, že to do smrti neshlédnu :-D .
Fortitude - viděl jsem pilot, nebavilo mě Ripper Street - postupně upadá Bílá královna - vážně ne Hell on Wheels - za vidění stojí první dvě série, pak už ne. True Detective je seriál který HBO dokázalo nezvorat až do konce. Na to koukni určitě.
@Everett_Young Jo jo, z detektivek je T.D. první na řadě. Fortitude stahuji (aniž bych něco z toho zatím viděl) hlavně kvůli Sofii Grabol, hvězdě dánské série Zločin - což byl teda vážně parádní nářez - a i jinak je to má oblíbená herečka, ale bůhví kdy se k tomu dostanu.
@Crocuta Souhlas s @Everett_Young Bílou královnu fakt ne. Ripper Str. je celkem fajn, když už nic, tak můžeš hádat, kolik tam poznáš herců z GoT. Ovšem velmi nedoporučuju, pokud je seriálový Benjen tvým oblíbencem (i když to u tebe asi moc nehrozí, co :-)). True Detective - urychleně přesunou na první místo "must see" seznamu.
@brbr Myslíš Benjen Stark? Ten si v GoT moc nezahrál, ale zrovna to byla velmi sympatická postava - já jsem jednoznačně fanoušek Starků (na dalších místech je Tyrion, Dany a Krakatice :twisted: ).
@brbr Je to zajímavé, ale dnes jsem shodou okolností v práci zrovna přemýšlel, jestli se Benjen ještě objeví na scéně a že by mne jeho osudy dost zajímaly :-) . Ad spoiler: No ty já mám vůbec nejradši - a nejen v GoT :dance: .
Komentáře
Co na to říkáte? Nevím jestli ty exteriéry nejsou moc pěkný na GoT :D Taky nevím jestil to není už trochu s křížkem po funuse, protože ty hlavní lokace jsou dané a nových asi moc nepřibude..
jako bonus ... hlavní postava je někdo jako Malíček a ani se do něj moc nejde vžít, ale pokud to chcete vidět z pohledu těch intrikářů a rádi to za ně plánujete tak nebudete zklamáni..
@_Já_ Tenhle seriál může být určitě zajímavý - jedná se o remake stejnojmenného britského seriálu z 90. let a ten (i série, které na něj se stejným hlavním hrdinou navazovaly) byl opravdu výborný.
nová webová série Wireless ( Andrew Lee Potts, Lucy Brown - Primeval) - zatím 4 epizody na youtube:
Piráti mají pomalejší rozjezd, ale druhá série je výborná.
Zaujímavý príbeh to rozhodne má, prvú sériu som zhltol na posedenie, a druhá, hoci je trošku slabšia, je stále vysoký nadpriemer. Má to samozrejme svoje chybky, najväčšou je asi to, že love interest hlavnej predstaviteľky je maximálny douchebag, a dej je občas trochu naťahovaný, ale v každej epke sa nájdu skvelé momenty. A hlavne, Tánine výkony sú dokonalé (moja obľúbená je "dokonalá mama" Alison) a jej seriálový brat je tiež super postava. :)
:-D .
Fortitude - viděl jsem pilot, nebavilo mě
Ripper Street - postupně upadá
Bílá královna - vážně ne
Hell on Wheels - za vidění stojí první dvě série, pak už ne.
True Detective je seriál který HBO dokázalo nezvorat až do konce. Na to koukni určitě.
True Detective - urychleně přesunou na první místo "must see" seznamu.
Ad spoiler: No ty já mám vůbec nejradši - a nejen v GoT :dance: .