Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1269270272274275581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 27. února 2015
  • upraveno 27. února 2015
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Tak nevím, co je vtipnější, jestli číst výplody těch rádoby "novinářů" z novinek, nebo výplody té jejich rudé základny v komentářích... =D :spike:
  • upraveno 2. března 2015
    @Achileus mně je tedy z některých diskutérů na novinkách spíš do pláče, idnes se té úrovni pomalu blíží, pozoruji, že Kalouska v diskuzích pomalu nahrazuje Zeman, Babiš či muslimové, je zajímavé, jak se k nim někteří diskutující dokáží vždycky nějak dopracovat i přes naprosto nesouvisející téma :D Kalousek občas vykoukne zpoza rohu, ale už je to slabota...

EDIT: to nemluvím o úrovni článků na idnesu, mohli by tu gorilu, co se vzpamatovává z propařené noci a loví v paměti základy češtiny (nebo lidské řeči vůbec), aby mohla minutu před uzávěrkou odevzdat článek, občas vyměnit za redaktora.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kromě toho soudím, že Kartágo musí být zničeno :D
  • http://www.novinky.cz/domaci/363338-norove-se-mu-jen-vysmali-hodnoti-jednani-kapitana-pravnik-michalakovych.html

Takže Norsko zadržuje dva české občany a stát se zmůže leda na to, že jim napíše ošklivý dopis a jeden ouřada považuje za úspěch, že aktuálně nehrozí adopce a že těm dvěma klukům bude milostivě umožněno mluvit česky. Nechci být cynik (eh, eh), ale když k tomu připočtu "aktivitu" státu ohledně dvou Čeček, co už dva roky trčí někde v Pákistánu nebo Afghánistánu, nějak z toho mám dojem, že úřadům jsou občané u řiti.
  • @svoa00: Já nevím, celý tenhle případ si myslím, že je ukázkou naprosto naivního přístupu matky obou chlapců... podle mě měla neprodleně kontaktovat české úřady, aby od norské strany vyžadovaly vydání dvou nezletilých občenů ČR, kteří jsou v Norsku drženi proti své vůli a bez jakéhokoli svého provinění (či podezření z provinění) - prostě pokud měli podezření, na zneužívání, měli právo zadržet rodiče, ale k "zadržení" dětí se v takovám případě měl náš stát měl postavit jako k únosu (přece určení právního zástupce nezletilého občana ČR -v případě, že stávající není schopen plnit své povinnosti- přece musí určit ČR a ne nějaký Tatarstán). V tu dobu byli oba podle všeho na "její straně" a kdyby řekla, že pojedou za dědou, tak myslím, že by nic nenamítali...
    Obávám se, že teď po poměrně dlouhé "převýchově" už mám pocit, že je situace dost jiná.
    Na druhou stranu, po dlouhé (pře-)výchově už je vážně otázka, nakolik je morálně správně vytrhnout někoho ze známého prostředí... myslím, že v tom je nedávný francouzský zdravotnický případ správnou ukázkou - dohoda rodin a viníka sedřít z kůže.
  • @Jay Přesně to by myslím měl český stát požadovat - českého poručníka (v tomhle případě by to byla jejich teta, která ten zájem projevila). Norsko by si v žádném případě nemělo hrát na světového policajta co se týče ochrany dětí a pokud si osočuje právo zadržovat tímhle způsobem cizí státní příslušníky, je na místě mezinárodní soud.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jenže je to všechno až po 4 letech. Proč teta neprojevila zájem hned? Proč paní Michaláková medializuje případ až tak pozdě?
    Já se přiznám, že paní Michalákové nevěřím ani nos mezi očima - působí na mě hrozně nedůvěryhodně.
  • @Krisa A to je ten problem - norske urady musia zachovavat mlcanlivost a dotknuti ludia si to mozu prifarbit, ako chcu, nik z kompetentnych to nemoze vyvratit
    @svoa00 Klidně se mohla snažit, to jí neberu. Ale proč čekat 4 roky? To jí nepřišlo dost dlouho na upozornění na nečinnost třeba už po roce?
    Její osobnost je důležitá pro mé vnímání jejích výpovědí. Netvrdím, že jistojistě kecá, ale nevěřím jí všechno do písmeně.

@Hildegarda Téhle mlčenlivosti úplně nerozumím - vím, že nesmí nic říci do médií, ale česká ministryně Marksová (druhé jméno si nepamatuju) nějaké dokumenty mít musela, protože sama se vyjádřila, že to, co trvdí paní Michaláková není úplná pravda.
  • @Hildegarda Což je ale jenom problém norských úřadů. Chrání soukromí dětí, u kterých vůbec nebylo prokázáno, že jim nějak bylo ublíženo (a bylo to tak i posvěceno norským soudem).
  • @Krisa Jasně, ale jak říkám. Jak chce norská sociálka ospravedlnit zadržování dvou dětí, o které mají zájem jejich příbuzní?
    @svoa00 K tomu nemám dostatek informací - např.: kdy o ně projevili příbuzní zájem (viděla jsem jen jeden rozhovor s tetou a ten byl ve smyslu, že teď, po 4 letech, už by si je vzali)...
  • @Krisa: No, někde s ní byl rozhovor... a mám pocit, že ona dost o fungování tohoto aparátu v Norsku nevěděla... čemuž se úplně nedivím - taky bych nečekal, že je v civilizovaném světě takový stát... Jastli medializace je to "nejnutnější" nevím, nicméně, kdybych byl zadržen v zahraničí z takto závažného důvodu, tak asi první by mě napadlo chtít někoho z ambasády (třeba kvůli vydání do Česka) a byly-li by do toho zamíchané děti, tak samozřejmě o ně jde až v prvním případě.
    Celá tahle kauza je divná... Matka - řešila to přes české úřady? České úřady - Byly-li kontaktovány, řešily to? Norské úřady - Znemožňovaly "převzetí dětí českými úřady", nebo se jen postaraly o děti, o které nikdo nejevil zájem (aniž by je napadlo kontaktovat jejich vlast)? Já nevím, co je správná odpověď, ale kauza je to natolik závažná, že by se měla prošetřit a ano, mezinárodní soud s exemplárním trestem si umím představit...
    Za nezletilé za ně odpovídá/jedná právní zástupce... pokud tu možnost Norské úřady sebraly(pozastavily) rodičům (na což asi nakrásně měly právo), myslím, že v nejmenším nemají právo stanovit jiné (dle svého výběru) a dokonce bych řekl, že minimálně jsou povinni kontaktovat České úřady... takže v podstatě stačí jednoduchá otázka - informovali?
    @Jay Tak jasně, že když jí vzali děti, tak neměla jako první volat Nově, ale když už furt prohlašuje, že bez medializace to nejde (a zdá se, že ani bez zlaté z Nagana od Domči taky ne), tak proč to udělala až po 4 letech a ne hned, když zjistila, že jí nikdo nepomůže?
  • @svoa00 Pokial som citala, tak manzel mal vaznu psychicku poruchu, mal problemy s nasilim a agresivitou a bol extremne ziarlivy a deti sa narodili v Norsku.
    Norska socialka nemohla argumentovat na verejnosti a vacsina tychto veci zacala vyvhadzat na svetlo neskor.
    Vec je podla mna zlozitejsia a je pravda, ze pristahovalci sa musia prisposobit tamojsiemu stylu zivota, inak ich caka vysvetlovanie na socialke a policii. A v tej rodine boli aj telesne tresty, co je v Norsku nelegalne.
    Btw cisla odobratych deti norskou socialkou su nizsie ako v Cesku.
  • @Everett_Young Myslim, ze to mam z Reflexu, tam sa treba spytat :)
  • @Hildegarda Pokud byl problém s manželem, tak paní je teď ostatně rozvedená. Je jedno, že se narodili v Norsku, oba kluci mají české pasy. A znova - ať byl problém s rodiči jakýkoliv, tak o ty děti mají zájem příbuzní. Přes to by neměl jet vlak. Nebo chce norská sociálka argumentovat, že když teda (podle nich) v rodině existovaly fyzické tresty (ráda bych ale znala norskou definici toho slova - je to facka a plácnutí po zadku?), tak to budou dělat i příbuzní? Odebraných dětí víc v Česku? Taky prosím o zdroj. Ostatně i kdyby šlo jenom o hrubá čísla, tak Norsko má pět milionů obyvatel, Česko dvakrát tolik. A rozhodně se tu nezabavují děti cizincům.
  • @svoa00 Len som tym chcela povedat, ze vec je zlozitejsia a nemyslim si, ze vidime celkovy obraz hlavne po tom, co vyplavalo na povrch

Zdroj je Reflex a ak mas na slovo "rozhodne" zdroj, tiez by ma zaujimal. Neviem o ziadnom pripade, ale to neznamena, ze nenastal. Len nie je medializovany
  • @Hildegarda nicméně Norská policie žádnou vinu neprokázala, takže pokud jde o jakékoli zanedbání péče vůči dětem (včetně násilí), tak v tuhle chvíli jsou díky Norské policie oba rodiče označeni za nevinné. Tím sociálka ztrácí na ty děti veškerá práva, protože rodiče se žádného trestného činu nedopustily (nebo aspoň ne takového který by šel prokázat).
  • upraveno 5. března 2015
    @Krisa z toho co jsem přečetla mám dojem, že postupovala velmi naivně, důvěřovala Norskému systému a určitě udělala při snaze o získání dětí spoustu kiksů. Taky se přiznala, že děcka občas plácla, což Norové považují pomalu za hrdelní zločin. Navíc o svěření do péče příbuzných zřejmě nechtěla žádat z důvodu, že stále doufala a doufá ve svěření do vlastní péče, což je možná další chyba.

P.S. Mach měl také možnost nahlédnout do dokumentů a tvrdí opak toho co Marksová, totéž nějaká další poslankyně, co se v případu angažuje. Proč věřit zrovna Marksové, její názory a postoje mi jsou obvykle proti srsti, pocity a sympatie bych asi odsunula v tomhle případě stranou, tobě se nezamlouvá Michaláková, která nepůsobí pravda zrovna sympaticky, mně zase Marksová a její žvásty.
  • @Everett_Young Lenze ministerka vyhlasila, ze matka mohla v aprili poziadat norske sudy a svoje deti a neurobila to minimalne do novembra.

Takze je mozne, ze tu ide o byrokraticky problem, preto obuvanie sa do norskej socialky, ked ta sa nemoze k pripadu vyjadrit, je predcasne.

Europsky suda taktiez zamietol staznost matky na norske urady.

Apropo, nedopustili, lebo to nebolo preukazane, neznamena, ze sa to nestalo. Ja tiez svoje deti buchnem po zadku, co je v Norsku nelegalne, ale nik mi to nedokaze ;)
  • @Hildegarda Proto píšu že jim žádný trestný čin nebyl dokázán, takže jsou pořád nevinní.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.