Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
EDIT: to nemluvím o úrovni článků na idnesu, mohli by tu gorilu, co se vzpamatovává z propařené noci a loví v paměti základy češtiny (nebo lidské řeči vůbec), aby mohla minutu před uzávěrkou odevzdat článek, občas vyměnit za redaktora.
Takže Norsko zadržuje dva české občany a stát se zmůže leda na to, že jim napíše ošklivý dopis a jeden ouřada považuje za úspěch, že aktuálně nehrozí adopce a že těm dvěma klukům bude milostivě umožněno mluvit česky. Nechci být cynik (eh, eh), ale když k tomu připočtu "aktivitu" státu ohledně dvou Čeček, co už dva roky trčí někde v Pákistánu nebo Afghánistánu, nějak z toho mám dojem, že úřadům jsou občané u řiti.
Obávám se, že teď po poměrně dlouhé "převýchově" už mám pocit, že je situace dost jiná.
Na druhou stranu, po dlouhé (pře-)výchově už je vážně otázka, nakolik je morálně správně vytrhnout někoho ze známého prostředí... myslím, že v tom je nedávný francouzský zdravotnický případ správnou ukázkou - dohoda rodin a viníka sedřít z kůže.
Já se přiznám, že paní Michalákové nevěřím ani nos mezi očima - působí na mě hrozně nedůvěryhodně.
Její osobnost je důležitá pro mé vnímání jejích výpovědí. Netvrdím, že jistojistě kecá, ale nevěřím jí všechno do písmeně.
@Hildegarda Téhle mlčenlivosti úplně nerozumím - vím, že nesmí nic říci do médií, ale česká ministryně Marksová (druhé jméno si nepamatuju) nějaké dokumenty mít musela, protože sama se vyjádřila, že to, co trvdí paní Michaláková není úplná pravda.
Celá tahle kauza je divná... Matka - řešila to přes české úřady? České úřady - Byly-li kontaktovány, řešily to? Norské úřady - Znemožňovaly "převzetí dětí českými úřady", nebo se jen postaraly o děti, o které nikdo nejevil zájem (aniž by je napadlo kontaktovat jejich vlast)? Já nevím, co je správná odpověď, ale kauza je to natolik závažná, že by se měla prošetřit a ano, mezinárodní soud s exemplárním trestem si umím představit...
Za nezletilé za ně odpovídá/jedná právní zástupce... pokud tu možnost Norské úřady sebraly(pozastavily) rodičům (na což asi nakrásně měly právo), myslím, že v nejmenším nemají právo stanovit jiné (dle svého výběru) a dokonce bych řekl, že minimálně jsou povinni kontaktovat České úřady... takže v podstatě stačí jednoduchá otázka - informovali?
Norska socialka nemohla argumentovat na verejnosti a vacsina tychto veci zacala vyvhadzat na svetlo neskor.
Vec je podla mna zlozitejsia a je pravda, ze pristahovalci sa musia prisposobit tamojsiemu stylu zivota, inak ich caka vysvetlovanie na socialke a policii. A v tej rodine boli aj telesne tresty, co je v Norsku nelegalne.
Btw cisla odobratych deti norskou socialkou su nizsie ako v Cesku.
Zdroj je Reflex a ak mas na slovo "rozhodne" zdroj, tiez by ma zaujimal. Neviem o ziadnom pripade, ale to neznamena, ze nenastal. Len nie je medializovany
P.S. Mach měl také možnost nahlédnout do dokumentů a tvrdí opak toho co Marksová, totéž nějaká další poslankyně, co se v případu angažuje. Proč věřit zrovna Marksové, její názory a postoje mi jsou obvykle proti srsti, pocity a sympatie bych asi odsunula v tomhle případě stranou, tobě se nezamlouvá Michaláková, která nepůsobí pravda zrovna sympaticky, mně zase Marksová a její žvásty.
Takze je mozne, ze tu ide o byrokraticky problem, preto obuvanie sa do norskej socialky, ked ta sa nemoze k pripadu vyjadrit, je predcasne.
Europsky suda taktiez zamietol staznost matky na norske urady.
Apropo, nedopustili, lebo to nebolo preukazane, neznamena, ze sa to nestalo. Ja tiez svoje deti buchnem po zadku, co je v Norsku nelegalne, ale nik mi to nedokaze ;)