Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Oni nás úplně převálcovali šipkou! :D (To od nás není ani jeden bojovník?)
http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1776142_mlada-rakusanka-ktora-sa-vydala-v-syrii-za-bojovnika-islamskeho-statu-si-pochvaluje-zivot
Tohle je o nich asi poslední zpráva. Prý v Islámském státu ještě jsou, takže se omlouvám, asi mě klamala paměť. Jenže co na to říct - za blbost a naivitu se platí a budou mít štěstí, když to přežijou.
Že ty jednotky Ukrajinci dávno nestáhli je pouze další ukázkou mediálního machrování a popírání reality, podobně jako v případě terminálu doněckého letiště, který se ve finále "neporazitelným kyborgům" zřítil na hlavy. Ukrajinské vedení tvrdošíjně odmítá přiznat jakékoliv vojenské neúspěchy až do chvíle, kdy je situace neudržitelná, a pak tam nechává obyčejné vojáky napospas osudu, zatímco část důstojníků si zachráňuje kůži v sanitkách určených k evakuaci zraněných. Pak začne Porošenko pro změnu fňukat západním směrem a obviňovat krvelačného Putina.
Ohledně IS - pozemní operace by na rozdíl od bombardování měla aspoň nějaký smysl. Na druhou stranu by možná stačilo, kdyby USA přestaly dodávat zbraně syrské opozici, od které putují rovnou k IS :-k
@svoa00: já bych ty "evropské" bojovníky IS jako problém neviděl, ani se za ně nestyděl. Při opuštění státu bych jim sebral občanství - ať jedou, kam je srdce táhne. Při pokusu o návrat bych jim dal do pasu "nežádoucí" a otočil je na hranici čelem vzad.
V podstatě bych tehdejší postoj k židům přirovnal k současnému postoji ke slimákům (uctívači pokroka Mámrádmeda) - myslím, že k nim se někteří novináři vyjadřují dost agresívně a přesto to nevede -naštěstí- k masivní podpoře takových individuí, jako je řekněme p.Tomio...
Jinými slovy - snaha ignorovat obsah tohoto Peroutkova článku realitu nezmění.
Možná je to bulvaritou Novinek, ale článek vyznívá tak, že identitu těch "bojovníků" (IMO moc nóbl jméno) německá policie zná. Nemají snad zákon, který kriminalizuje podporu teroristických organizací? Pochopili jste to někdo jinak? Nebo snad chtějí opravdu operatovat s tím, že nemůžou někoho odsoudit, když při uřezávání hlav v Syrii měl na ksichtě hadr?
V dubnu jedu do Berlína a fakt nestojím o to, abych tam seděla na kafi a kavárny přiletěl s kalašnikovem idiot s řevem, že Aláh je veliký :-?
http://www.lidovky.cz/obama-pozadal-kongres-o-500-milionu-dolaru-chce-za-ne-vyzbrojit-syrske-povstalce-198-/zpravy-svet.aspx?c=A140626_222036_ln_zahranici_ele
Pozor, já netvrdím, že jsem odbornímk na Peroutku, ale v tomto případě pouze glosuje, že český a německý pohled na Židovství se liší díky odlišné zkušenosti... Asi jako kdybych po tebou nadhozeném incidentu napsal, že Křišťálový Standa (strůjce KN na Hudebníky) se zjevně domníval, že Řezník a podobná individua podkopávají tradiční českou kulturu, jako kdybych začal rozebírat, proč se útok na ChH stal ve Francii a ne u nás. Proč byly na Slovensku nepokoje v neviditelných osadách po změnách sociálních dávek,... nebo úvahu na téma proč každou střelbu ve škole spojují bulvární novináři s PC hrami (a teď budu cynická svině, protože si dovolím přidat aktuální postřeh, že ti samí po událostech v Brodě budou držet krok a doufat, že jim to nikdo nepředhodí a do útoku "hráčem" se na Brod zapomene).
Ale jo, vykopíroval jsi trochu dlouhou stať na to, aybch celou rozebíral... najdi v tom jednu větu, která je v kontextu podle tebe nejvíc hitlerofilní,... nebo alespoň antisemitská...
Jinak ten příklad s rodinou jsem uvdela proto, aby to nevypadalo, že nevnímám takový ten nenápadný antisemitismus, spíše naopak. ;-)