Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1267268270272273581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. února 2015
  • @flanker.27 Zajímavé, ale přeci jenom to odráží počet obyvatel a procento muslimů ve státu :)

Oni nás úplně převálcovali šipkou! :D (To od nás není ani jeden bojovník?)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. února 2015
    @Gorgloj Přes nás všichni cestovali. Prohlédli si Prahu. Prošli se po mostě z vajec. Nakoupili munici a zase jeli dál.
  • @Gorgloj No, moc to právě počtu obyvatel neodpovídá. Z Bosny (necelé čtyři miliony obyvatel) podle toho grafu pochází skoro stejně členů ISIS jako z Egypta (82 milionů obyvatel). Z Albánie (necelé tři miliony obyvatel) a Kosova (necelé dva miliony obyvatel) se k nim přidalo víc lidí než ze Sudánu (skoro 31 milionů obyvatel). Celkově se za tu balkánskou žumpu Evropy stydím. A teda těch dvanáct set chujů z Francie a patnáct set z Ruska mě pobavilo. WTF Rakousko?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Myslím ty že článku svoa00, ale u obou jsou stejné fotky, takže si nejsem úplně jistá, jestli to nejsou jen kecy...
  • http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/279472/rakusanky-co-utekly-k-isis-jsou-tehotne-a-placou-chceme-domu.html

Tohle je o nich asi poslední zpráva. Prý v Islámském státu ještě jsou, takže se omlouvám, asi mě klamala paměť. Jenže co na to říct - za blbost a naivitu se platí a budou mít štěstí, když to přežijou.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • @Achileus: ten kotel kolem Debalceva je tam už asi měsíc, tj. byl tam už před těmi posledními jednáními z Minsku, kde bylo navíc explicitně zdůrazněno, že se tohoto území netýkají, protože je "uvnitř" území kontrolovaného opolčenci.

Že ty jednotky Ukrajinci dávno nestáhli je pouze další ukázkou mediálního machrování a popírání reality, podobně jako v případě terminálu doněckého letiště, který se ve finále "neporazitelným kyborgům" zřítil na hlavy. Ukrajinské vedení tvrdošíjně odmítá přiznat jakékoliv vojenské neúspěchy až do chvíle, kdy je situace neudržitelná, a pak tam nechává obyčejné vojáky napospas osudu, zatímco část důstojníků si zachráňuje kůži v sanitkách určených k evakuaci zraněných. Pak začne Porošenko pro změnu fňukat západním směrem a obviňovat krvelačného Putina.

Ohledně IS - pozemní operace by na rozdíl od bombardování měla aspoň nějaký smysl. Na druhou stranu by možná stačilo, kdyby USA přestaly dodávat zbraně syrské opozici, od které putují rovnou k IS :-k

@svoa00: já bych ty "evropské" bojovníky IS jako problém neviděl, ani se za ně nestyděl. Při opuštění státu bych jim sebral občanství - ať jedou, kam je srdce táhne. Při pokusu o návrat bych jim dal do pasu "nežádoucí" a otočil je na hranici čelem vzad.
    @Jay =D
  • @flanker.27: ... Asi jsem pomalejší, ale co tím chceš říct? Podobnou stať ti můžu napsat o moderní hudbě (popravdě od Beatles nestojí až na pár výjimek potvrzujících pravidla za zlámanou grešli :o))... a budu ji myslet i celkem vážně... a stejně mám pocit, že ani jako neomezený vládce bych neměl touhu "všem těm "Řezníkům", dekadentním punk-rockovým kapelám a vyluzovačům podobných pazvuků kroutit krkem".
    V podstatě bych tehdejší postoj k židům přirovnal k současnému postoji ke slimákům (uctívači pokroka Mámrádmeda) - myslím, že k nim se někteří novináři vyjadřují dost agresívně a přesto to nevede -naštěstí- k masivní podpoře takových individuí, jako je řekněme p.Tomio...
    upraveno 25. února 2015
    @Jay Budeš tu stať psát potom, co proběhne křišťálová noc na hudební masakry nebo před ní?

Jinými slovy - snaha ignorovat obsah tohoto Peroutkova článku realitu nezmění.
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/362626-do-nemecka-se-uz-vratilo-dve-ste-bojovniku-islamskeho-statu.html

Možná je to bulvaritou Novinek, ale článek vyznívá tak, že identitu těch "bojovníků" (IMO moc nóbl jméno) německá policie zná. Nemají snad zákon, který kriminalizuje podporu teroristických organizací? Pochopili jste to někdo jinak? Nebo snad chtějí opravdu operatovat s tím, že nemůžou někoho odsoudit, když při uřezávání hlav v Syrii měl na ksichtě hadr?

V dubnu jedu do Berlína a fakt nestojím o to, abych tam seděla na kafi a kavárny přiletěl s kalašnikovem idiot s řevem, že Aláh je veliký :-?
  • JayJay
    upraveno 25. února 2015
    @flanker.27: Stať ve stylu "že tyto hudební styly považuji za dekadentní a zvrácené" (osobní názor) a dokonce že by mi "nechyběly" (nikdy jsem na takovém koncertě nebyl a neláká mě to, takže to, že by mi nechyběly je fakt) napíšu kdykoli budu cítit potřebu se k tomu vyjádřit (stejně jako mi mj. nechybí karikatury ChH protože do toho dne jsem o nich neslyšel). Nicméně otázka, co by mi chybělo/nechybělo je úplně jiná, než co by mi vadilo/nevadilo. Jejich koncerty nevyhledávám, ale nevadí mi, po událostech v ChH mi ChH nechybí, ale sakra mi vadí co se stalo...
    Pozor, já netvrdím, že jsem odbornímk na Peroutku, ale v tomto případě pouze glosuje, že český a německý pohled na Židovství se liší díky odlišné zkušenosti... Asi jako kdybych po tebou nadhozeném incidentu napsal, že Křišťálový Standa (strůjce KN na Hudebníky) se zjevně domníval, že Řezník a podobná individua podkopávají tradiční českou kulturu, jako kdybych začal rozebírat, proč se útok na ChH stal ve Francii a ne u nás. Proč byly na Slovensku nepokoje v neviditelných osadách po změnách sociálních dávek,... nebo úvahu na téma proč každou střelbu ve škole spojují bulvární novináři s PC hrami (a teď budu cynická svině, protože si dovolím přidat aktuální postřeh, že ti samí po událostech v Brodě budou držet krok a doufat, že jim to nikdo nepředhodí a do útoku "hráčem" se na Brod zapomene).
    Ale jo, vykopíroval jsi trochu dlouhou stať na to, aybch celou rozebíral... najdi v tom jednu větu, která je v kontextu podle tebe nejvíc hitlerofilní,... nebo alespoň antisemitská...
    upraveno 25. února 2015
    @flanker.27 Já bych řekla, že Jay se spíše pochechtával na začátku tomu, že někdo cituje něco, co nikdo jiný nemůže nikde najít...
    @Krisa Problém je v tomhle případě úplně jinde. Zeman to sice evidentně citoval blbě, ale jeho protivníci v zájmu "mít vše naopak než Zeman ať jde o cokoli" zavírají oči před tím, že obsahově měl v tomhle Zeman pravdu. Peroutka napsal článek s antisemickým vyzněním (resp. celý obsah článku je o tom, že židovskou otázku bude třeba diskutovat a německý přístup pramení z jejich zkušeností - přičemž ať byly jakékoli tak důvodem k norimberským zákonům a křišťáílové noci těžko byly - a obě tyto skutečnosti musel Peroutka v době napsání článku znát) a nemá smysl to popírat jen proto, abych náhodou nesouhlasil se Zemanem.
    @flanker.27 Já to chápu, ale z mého pohledu není zásadnější jaký vztah měl Peroutka k náckům, ale spíš to, že MZ citoval něco, co nikdo nemůže najít. A dle MZ jsou všichni lidé, co to nemůžou najít blbci, protože to nemůžou najít... To mi posouvá obočí vzhůru = pochechtávám se tomu a je úplně jedno, že jde o Zemana.
    upraveno 25. února 2015
    @Krisa O tom nevím, že by řekl, ale to ani tak v médiích nezaznívá. Na idnes se ale třeba dočteš citaci z mnou zde uvedeného článku "nemám žádného talentu k antisemitismu," a tím je pro novináře věc vyřízena. Jenže ona Peroutova věta pokračuje nějakým "ale" a to už neodcitují (celé: "Musím učinit jedno přiznání: nemám žádného talentu k antisemitismu, ale při pohledu na bývalou německou literaturu několikrát jsem si pomyslil, že by ve mně mohlo vzniknout pokušení kulturního antisemitismu, kdyby, podobně jako tam, málo asimilovaní židé se zmocnili ducha naší literatury a našich novin a kdyby svými způsoby a svým myšlením zastírali naše způsoby vlastní a přehlušovali ráz myšlení našeho."). Celý ten článek (MF to ještě doplní "Článek je podepsán jménem F. Peroutka", jen aby Peroutkův podíl co nejvíce minimalizoval, tedy "on to někdo napsal a podepsal to Peroutka") je takovou lehkou obhajobou německého přístupu k Židům čistě v duchu "oni mají své zkušenosti, kdybychom měli takové i my, třeba bychom byli také více zapálení". a teď nejde o to, jestli toto je pravda nebo není, nebo co přimělo Peroutku toto napsat, zda to bylo vnitřní přesvědčení, strach nebo jeho postoj k náckům, ale o to, že někteří lidé se zoufale snaží tam tenhle obsah vůbec nevidět.
  • upraveno 25. února 2015
    upraveno 25. února 2015
  • @flanker.27 Jo, osobní vnímání, o tom to je rozhodně.
    Jinak ten příklad s rodinou jsem uvdela proto, aby to nevypadalo, že nevnímám takový ten nenápadný antisemitismus, spíše naopak. ;-)
    @Lara V pohodě. Kdyby lidi měli stejný názory, byla by to nuda a pokud do toho nezatahujeme argumentaci typu "co ty mi budeš povídat když ty sám..." tak s tím nemám problém a rozhodně nemusím každého přesvědčovat, že můj pohled je jediný správný.
  • @Ugla taky jsem si říkal co tak koukají :) jinak s tím frajerem souhlasím- odtržení Kosova je zločin stejně jako Krym a nikdy se nepřesenu přes to že jsme Srbům vrazili kudlu do zad v pododě našeho hlasonání o možnosti toho referenda
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.