Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

14344464849

Komentáře

  • Všetci su Tolkienovi, toho najväčšieho porazil Elrondov otec, sám...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ancalagon!!! To je ta ještěrka, kterou když konečně sundali ze vzduchu, tak pod sebou zbořila tři hory?
  • upraveno 28. ledna 2015
    Všichni jsou Tolkienovi. Tím obrázkem jsem chtěl jen vyjádřit, že Martin za Tolkienem v megalomanství daleko zaostává.

    P.S. To, o co se Ancalagon opírá, je hora.
  • @Mikjan: Balerion myslíš, že byl tak srovnatelný se Šmakem? Ačkoli ještě lepší by byl přepočet na fabie, fotbalová hřiště, Boeingy 474 nebo alespoň srovnání s průměrným člověkem... :o)
  • No jo, tady nejde o velikost ale o ty počty, Tolkien měl pár draků, kteří se navíc časově míjeli, Martin jich nacpal tisíce do Valyrie, nebyla to bájná a mocná stvoření jako u Tolkiena, ale horda bestií, z nichž žádná samostatně nemá extra význam (krom targaryenské trojky, co dobyla Zapadozemí). Tím chci říct, že u Tolkiena jsou draci podstatně odlišná stvoření a Tolkien je používá úplně jinak než GRRM, a nenazvala bych to megalomanstvím. :)
  • upraveno 28. ledna 2015
    @Montezuma3 Jo, přesně ta =D
    „ (...) a z jam Angbandu se vyrojili okřídlení draci, které ještě nikdo neviděl; nápor té strašné eskadry byl tak náhlý a zkázonosný, že vojsko Valar bylo zahnáno nazpátek, neboť draci přilétali s velikým hřměním, blesky a ohnivou bouří. (...)“


    @Jay Jako přesně nevím, jak měl být velký Balerion, takže těžko říct...

    @Dreamer Samozřejmě, nikdy by mne nenapadlo kritizovat Tolkiena pro cokoli, natož nějaké megalomanství. Spíš jsem jen chtěl poukázat na to, že Martinova „úchylka“ naní v jeho branži nic výjimečného...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To chceš:
    image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Monte Karstark To teda CHCI!
  • Hele Krisa, tak tu už jsme tu dlouho neviděli :)
  • @Dreamer Tolkien jcih jenom pár zmiňuje, ale bylo jich tam vícero v silmarilionu, při pokusu dobýt morgorothovu pevnost jich bylo několik a v pánu prstenů jich taky několik zmínili, ale problém tam je, že to se hrozně velký časový úsek a nic moc o dracích nevíme. V písni je na nich stavěn svět, respektive díky nim je magie a mají význam jako její zdroj. U Tolkiena draci na magii moc vliv nemají, ale byli pomocí ní stvořeni (viz jeden drak jako jejich otec) nebo to že první trpaslíci byli tuším jenom chlapy, ale jak se rozmnožili na to mi jeden čas nedávalo spát
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada 1:28 co to je za strašnej záběr na ty šípy... :D jsem zvědavý jestli prodloužení vytáhne třetího hobita z té žumpy, ve které utkvěl v mém osobním žebříčku nebo jestli ho to ještě víc pohřbí...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @sfik To je protiraketový deštník v akci :-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. srpna 2015
    @undefined
    sfik napsal(a):

    @Nevada 1:28 co to je za strašnej záběr na ty šípy... :D jsem zvědavý jestli prodloužení vytáhne třetího hobita z té žumpy, ve které utkvěl v mém osobním žebříčku nebo jestli ho to ještě víc pohřbí...


    but still better than Ser Twenty Goodman. Tak to já se zase na prodlouženou verzi těším, protože i když jsem neobjektivní Hobitofil, kterou celou trilogii na csfd opětkoval (mimo jiné i proto, že je to první filmová série, kterou jsem sfoukl každý díl v kině), tak htřetí díl působil opravdu HODNĚ ZKRATKOVITĚ. Hlavně na více scén se Sauronem. Mohli by dát na konec, záběr na Bara-Dur, jak se na ní rozvítí to oko a naše milovaná devítka obdrží svůj outfit z LOTRA. Něco na způsob poslední scény Císaře a Darth Vadera, jak pozorují stavbu Hvězdy smrti v Pomstě Sithů.
  • Tyrion Lannister napsal(a):


    but still better than Ser Twenty Goodman.

    Neřekla bych, když může 12 hrdinných trpaslíků zvrátit průběh bitvy :-D (no, i když, aspoň to nepůsobilo tak křečovitě a kromě toho byl jeden z nich thorin :-D )
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. srpna 2015
    @undefined
    hodor_the_king napsal(a):

    Tyrion Lannister napsal(a):


    but still better than Ser Twenty Goodman.

    Neřekla bych, když může 12 hrdinných trpaslíků zvrátit průběh bitvy :-D (no, i když, aspoň to nepůsobilo tak křečovitě a kromě toho byl jeden z nich thorin :-D )
    To je právě to, průběh bitvy nezvrátil Thorin a dvanáct trpálíků, ale obrovské množství jezdců na beranech.
    image
    Všimni si na čem jeli Thorin a spol na Havranní vrch (v orig. Ravenhill)
    Dain byl pravděpodobně jenom předvoj. Teda, abych to lépe vysvětlil, jenom špička ledovce. Byl nejlbíž, proto dorazil první. Jenomže existuje sedm armád trpaslíků (zmiňované v dialogu mezi Gandalfem a Thorinem na začátku dvojky). Zřejmě (VE FILMU!!!) dorazili Thorinovi příbuzní z ostatních koutů Středozemě.
    Nevím, co Petera vedlo k tomu, že to zkrátil, přece musel vědět, že diváků mít více nebude a fanoušky tím akorát naštve. Poučení pro příště.

    O to víc se samozřejmě těším na prodlouženou verzi. :-D
  • @Tyrion Lannister narážím na scénu, kdy vybíhají z hory a bez problémů odhazují desítky skřetů na všechny strany, když předtím ti samí skřeti masakrovali daina a spol, kterých byly tisíce... :-D
    Samozřejmě moc dlouho by to bez dalšího přilivu trpaslíků a orlů neustáli, ale v ten moment to byl "velký zvrat" :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. srpna 2015
    @hodor_the_king
    hodor_the_king napsal(a):

    @Tyrion Lannister narážím na scénu, kdy vybíhají z hory a bez problémů odhazují desítky skřetů na všechny strany, když předtím ti samí skřeti masakrovali daina a spol, kterých byly tisíce... :-D
    Samozřejmě moc dlouho by to bez dalšího přilivu trpaslíků a orlů neustáli, ale v ten moment to byl "velký zvrat" :-D

    Morálka dělá hodně :D. V ničem se to neliší od toho, když Aragorn naběhl s těmi zbytky proti celé Mordorské hordě u Černé Brány na konci Návrat Krále. Tedy žádný přehnaný důvod k nenávisti, jen tam dát všechno už v kinoverzi.
    A samozřejmě, že bombardery typu Eagle, když začaly shazovat bomby modelu Beorn, sehrály svou roli. :-D Ostatně Medděda bude víc v prodloužené verzi také.
  • Tyrion Lannister napsal(a):


    A samozřejmě, že bombardery typu Eagle, když začaly shazovat bomby modelu Beorn, sehrály svou roli.

    =D
    Tyrion Lannister napsal(a):

    Ostatně Medděda bude víc v prodloužené verzi také.

    Vím, minimálně příchod k němu je na youtube a musím říct, že mi podstatně zlepšil názor na filmového Medděda...

  • Samozřejmě jde o to, že lidi co šli do kina předtím, a třeba tu rozšířenou verzi ani neuvidí, vidí jen spoustu nelogických blbostí jako "jak může 12 trpaslíků zvrátit bitvu" nebo "kde se tam vzali ti posratí berani"? Nasrali si do bot těmi cliffhangery ve druhém filmu. Draka a Dol Guldur (když ho tam nutně chtěli) měli vyřešit ve druhém filmu. Trojka měla utáhnout tvorba aliancí, motivy postav a na konec by se ještě vešel Thorinův funus, který bohužel nebyl. (A možná by se Medděd objevil na víc než na 2 vteřiny)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik Takže tebe bolo natiahnutej bitky v trojke málo? :D
  • Ufff, ještě, že třetího Hobbita nikdy neuvidím :-k celá trilogie mi od Jacksona přijde jako podraz a nechutná ždímačka na prachy, Pána prstenů zbožňuju, ale tyhle filmy totálně pohřbily ducha knihy, snad už se Jackson k žádným filmovým právům k Tolkienovu světu nedostane.
  • @Gepeto To poslední co bych říkal je, že bitva byla krátká. Jen při té délce nedávala naprosto smysl, protože byla evidentně z toho co natočili mnohem delší, a to co dali do sestřihu bylo prostě náhodný seskupení snímků podle mě. Už v traileru který sami před premiérou vypustili byli ti kamzíci, ale ve samotném filmu se objevili akorát, když hopsali za tím skřetem.

    Zkrátka bych použil větu jedné slavné české hipsterky:
    "Nevím jestli se jedná o uměleckou instalaci nebo náhodné seskupení rostlin" :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

    Ufff, ještě, že třetího Hobbita nikdy neuvidím :-k celá trilogie mi od Jacksona přijde jako podraz a nechutná ždímačka na prachy, Pána prstenů zbožňuju, ale tyhle filmy totálně pohřbily ducha knihy, snad už se Jackson k žádným filmovým právům k Tolkienovu světu nedostane.


    Jestli to nebude tím, že Hobit je narozdíl Pána Prstenů jen dětinská pohádka pro děti. Ale samozřejmě věc názoru.
  • @Tyrion Lannister Jako knížky? Určitě je LOTR dospělejší než Hobit. Každopádně to není ten rozdíl který dělá LOTR filmy od Hobit filmů o tolik lepší.. Asi to nedokážu pojmenovat, ale z hobitích filmů se absolutně vytratilo "to hezký" co bylo v knížce (a nevím co to bylo, ve filmech to ale není). Film je jenom přehlídka CGI mas. Na hobitích filmech byl nejlepší Bilbo a Gandalf, možná staří známí z LOTRa, kteří mi nevadili i když v knížce byli omezeni nebo nebyli vůbec..
  • @Tyrion Lannister no právě, zatímco Jacksonovo zpracování neví, jestli se přiklonit spíš na stranu vážnějšího Pána prstenů nebo zůstat u digi blbin, výsledkem by se nejraději zavděčil všem, ale mě tím spíš namíchnul. Přitom Hobbit je krásná dobrodružná kniha pro děti, nechápu tu snahu hrát si na osudovost Pána prstenů a nastavovat to zbytečnou vatou.
  • @sfik: Filmy LoTRa jsou lepší než filmy Hobity třeba proto, že je lepší předloha,... :o) Jasně, jsem zaujatý, protože jsem Hobita četl až po LoTRovi, takže mě nenadchl ani jako kniha, ale fakt je, že úplně stejnou chybu udělal i PJ tím, že to v tomto pořadí zfilmoval. Chtě nechtě, ten děj negraduje nýbrž degraduje. A můj osobní názor upřímně zní, že natočit Silmarillion by vůbec, ale vůbec nemuselo být od věci...
  • @Jay v kolika letech jsi Hobita četl? :-k
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay Jen to ne, ten pocit, když Jackson od perfektního LoTRa upadl ke zprasenemu Hobitovi. Upřímně se bojím toho co by provedl se Silmarllionem. Poslední dobou mám pocit, že scenáristé a režiséři dostali práci na téma: Jak natočit co nejhorší film, podle co nejlepší knižní předlohy :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Myslím, že kdyby prvního zfilmoval Hobita, netroufl by si z toho udělat dílo o rozsahu 3x3 hodiny, to si mohl dovolit právě díky LOTRovi. Skromněji pojaté by to za něco mohlo stát, ale pak by se zase Jackson mohl utrhnout ze řetězu u LOTRa.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.