Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1256257259261262581

Komentáře

• Jak o červené pančošce... :wall: Chybí mi tu už jenom zmínka o tom, že Stalin a Hitler byli přece taky věřící. A může to jet zase pěkně dokolečka dokola.
  • upraveno 11. ledna 2015
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 11. ledna 2015
    @Gepeto Což o to, ono se to říká, ale pokud se dobře pamatuju, tak tu bylo vysvětleno, že naopak ateisty vůbec nebyli (ale konkrétní citaci v těch předlouhých komentářích hledat nebudu).
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Uplne jedno, jestli byli verici, nebo ateisti, korelace prece neni to same co kauzalita.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. ledna 2015
  • upraveno 12. ledna 2015
  • @Vena: Třeba já jsem studovaný statistik a mohu říct, že v té studii žádný zásadní myšlenkový kotrmelec nevidím (ale nečetl jsem do detailu, neviděl jsem tam počet dotázaných a tak). Na druhou stranu uznávám, že některé otázky mohou být chápány různě... a nepopírám, že závěry v tom následném článku jsou na hraně (je vůbec Šaria součástí Koránu?). Upřímně, mnohem víc alarmující mi přijdou ty počty, které tvrdí, že existuje jediný správný výklad... (a celkem by mě zajímalo, jak by na tuto anketu odpověděl třeba papež...)
    Jinak zdejší diskuze o náboženství je skvostná... ale zapomíná poněkud na to, že na jedné knize (o jejíž neměnnosti může být s úspěchem pochybováno... nemluvil tu kdosi o čemsi jako Níkájském kongresu, nebo tak nějak?) stojí několik odlišných náboženství (které se i celkem dost liší a nemají problém vycházet z téže Bible)... asi tak stejně jako z Koránu nemají problém vycházet umírnění fotříci od rodin i fanatické zrůdy.
    Ostatně, zaštítěni Biblí a církví byly křížové výpravy a plápolalo pár heretiků, za což se současná církev omluvila a takové postavy jako Hus dokonce blahořečila... a otázka zní - vyvíjí se tím náboženství, církev, nebo se tehdejší/dnešní nechovala v souladu s náboženstvím?
    Za mě je odpověď jasná,... připustím-li že Bůh je bezchybný, pak kterýkoli člověk může chybovat, počínaje Frantou Vomáčkou a nevyjímaje papeže a ani Ježíše Krista... ostatně termín "Panna" Marie je nejspíše jen chybný překlad něčeho, co znamená spíše mladá žena/prvorodička... Ale stojí na TOMTO náboženství/církev, nebo může uznat svou chybu? Což chtě nechtě prostě JE vývoj možná ne náboženství jako takového, ale v jeho chápáni nepochybně... (a to už je celkem slovíčkaření.)
    A nakonec, fanatický pastafarián (může mít spadeno na miliardy rýžodlabů) může být nebezpečnější než umírněný satanista...
    upraveno 12. ledna 2015
  • @Chmur Flankerovina? Vidis a ja som stale nevedela najst ten spravny pojem :idea: :-)
  • JayJay
    upraveno 12. ledna 2015
    upraveno 12. ledna 2015
    upraveno 12. ledna 2015
    upraveno 12. ledna 2015
  • Já myslím, že v interpretaci Bible a toho co, tak co se tam dá vykládat špatně se tady trochu zapomíná na to, že křesťané, zejména katolící si ji nevykládají úplně sami. Církev se v průběhu několikrát reformovala a změnila. A neznám a beru že třeba u nás jnejsou dnes kněží kteří by hlásali nějakou nenávist a nabádali k násilí. Což je myslím důvod proč se v dnešních dnech zmiňuje Starý zákon. Kdo dneska argumentuje, třeba křížovými výpravami a upalováním čarodějnic, tak prostě nehce chápat, že dnešní církev je jiná ( taky se za minulost několikrát omluvila ). Nevím letos to bude 70 let od konce nejničivější války, kterou rozpoutal vyspělý národ, strašný zvěrstva - a nějak jsem si nevšimnul, že by nekdo Němcům ještě dneska předkazoval, že jsou nacisti - po necelém století ( zadlužený Řekové se snad ani nedaj počítat). Ale do Církve se bude tepat co provedla po staletích. A nechci to co církev prováděla zlehčovat, ale on i středověk obecně byl o dost drsnější. Když lékař nedokázal pomoci králi Janu Lucemburskému ( který byl ztělesněním rytířkosti ve své době) se zrakem tak ho zašili do pytle a utopili jako kotě. Jinak z vlastní zkušenosti můžu říct, že debaty co se tady vedly ( delší dobu jsem se sem nedostal), většina věřících vůbec neřeší - vztah Starého a Nového zákona. Osobně si myslím že to je v pořádku nevím proč by se to mělo řešit nejsme Židé. Nechci snižovat fundovanost diskutujích, ale dle mého názoru řešíte něco co obecně křesťané dnes zpravidla neřeší. Doba kdy papež vyhlašoval křížové výpravy je dávno pryč. Ale od atentátu na papeže to zase taková doba není.
    Že papež nevyhlašuje křížové výpravy není zásluha papeže ani církve. To, že se musel církev přizpůsobit, je dáno vývojem, který šel okolo.
    @derfel tak upalováním čarodějnic nebo křížovými výpravami velmi rád argumentuje zástupce české muslimské obce, nevzpomenu na jméno, nechápu jak ho někdo mohl zvolit mluvčím, ten týpek je naprosto naprosto mimo. Jeho argumenty obvykle začínají v 15., 18., .... století bla bla, sám občas cítí, že mele blbosti a nahlas se tomu zasměje, to vážně není zrovna reprezentativní zástupce :D
  • Jestli myslíš pana Alrawiho, tak s nim jsem se jednou setkal a mluvil velmi rozumně. Je to zhruba rok. Od té doby se taky mohlo lecco změnit...kazdopadne má syna u mamky ve škole, tak se můžu poptat. :)
  • @flanker.27 Na tom se s někým proticírkevně založeným asi nemůžeme shodnout já to tak nevidím.
    @Dreamer Já právě nevím co by církev nebo papež měla/měl dělat, pokud jde o násilí. Poslední co jsem zachytil, že se papež Frantiček přičinil k " historickém sblížení " USA a Kuby. To další kroky dokazují, že rozhodně nešíří nenávist a násilí.
    @Mellien nevím jestli to dělají televizní kamery nebo dotěrný moderátor, ale to jsou občas fakt perly, co z něj padají :D věřím, že to není zlý člověk, ale tím, co občas plácne jen nahrává stereotypům o muslimech a argumentovat k nějakému aktuálnímu problému tím, že v Evropě před sto lety to bylo taky tak a tak, mi přijde značně mimózní. Možná to někdy myslí jinak, než to el, ale občas by měl snad raději mlčet. Začne rozumně a pak to pohřbi nějakym blábolem.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Mellien Jo, tuhle mluvil o tom jak 11 září naaranžovali sami američané a jak je celá ukrajina dílo CIA a jak nejspíše zorganizovali i atentát v Paříži. Možná jsem sem i házel odkaz, už si nejsem jistý.
  • Tak jsem si Šéfa Muslimské unie v ČR Muhameda Abbase poslechnul je to docela síla.
    @Everett_Young já ho viděla na ČT a celou dobu jsem si říkala, že tohle přeci fakt nemůže myslet vážně, musi si dělat srandu :D na konci ho trochu přepadal takový bezmocný smíchem, jakoby si sám říkal, "co to melu za nesmysly...." Neskutečný, jak vůbec může někoho zastupovat?
  • Tak v Saúdské Arábii se nesmí stavět sněhuláci :( smutné a naprosto pošahané, jestli tohle nevyburcuje tamní věřící k reformě církve, tak už asi nic :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.