Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak zdejší diskuze o náboženství je skvostná... ale zapomíná poněkud na to, že na jedné knize (o jejíž neměnnosti může být s úspěchem pochybováno... nemluvil tu kdosi o čemsi jako Níkájském kongresu, nebo tak nějak?) stojí několik odlišných náboženství (které se i celkem dost liší a nemají problém vycházet z téže Bible)... asi tak stejně jako z Koránu nemají problém vycházet umírnění fotříci od rodin i fanatické zrůdy.
Ostatně, zaštítěni Biblí a církví byly křížové výpravy a plápolalo pár heretiků, za což se současná církev omluvila a takové postavy jako Hus dokonce blahořečila... a otázka zní - vyvíjí se tím náboženství, církev, nebo se tehdejší/dnešní nechovala v souladu s náboženstvím?
Za mě je odpověď jasná,... připustím-li že Bůh je bezchybný, pak kterýkoli člověk může chybovat, počínaje Frantou Vomáčkou a nevyjímaje papeže a ani Ježíše Krista... ostatně termín "Panna" Marie je nejspíše jen chybný překlad něčeho, co znamená spíše mladá žena/prvorodička... Ale stojí na TOMTO náboženství/církev, nebo může uznat svou chybu? Což chtě nechtě prostě JE vývoj možná ne náboženství jako takového, ale v jeho chápáni nepochybně... (a to už je celkem slovíčkaření.)
A nakonec, fanatický pastafarián (může mít spadeno na miliardy rýžodlabů) může být nebezpečnější než umírněný satanista...
@Dreamer Já právě nevím co by církev nebo papež měla/měl dělat, pokud jde o násilí. Poslední co jsem zachytil, že se papež Frantiček přičinil k " historickém sblížení " USA a Kuby. To další kroky dokazují, že rozhodně nešíří nenávist a násilí.