Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1249250252254255581

Komentáře

• @Everett_Young Mám pravěkou a středověkou archeologii.
    V šerém dávnověku, kdy jsem FF naštěvovala, jsme měli tzv. volitelné předměty, které jsme si vybírali na jiných oborech. Jediným kriteriem pro nás většinou bývala nenudnost a lehký zisk kreditů. Do těch opravdu odborných předmětů z jiných oborů se člověk moc nehrnul, protože bývaly vícesemestrální a zakončeny zkouškou. My potřebovali kolokvium, takže jsme se tam moc nehrnuli. Logicky, že :-) A při většinou zkoušející rozlišoval, jestli jsi/nejsi z oboru, takže pro neoborové to bývalo lehčí.
    Osobně bych takové předměty jako psychologie, filozofie, sociologie,.... nezvládla (hlavně proto, že by mne děsně nudily).
    Závěrem: Nechci tvrdit, že na FF nejsou obskurní předměty, ani že třeba archeologie je těžká, ale postoj "je to FF, tak je 90% pro flákače a hlupáky" je naprosto scestný.
  • k tomu našemu školství zajímavé otázky VM, normálně to nemusím, ale tohle mě zaujalo, hlavně pan emeritní profesor z Cambridge, s jeho názory souhlasím, taky pošťuchuje obory k ničemu :-)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/294028-v-cesku-neumime-zit-bez-titulu-rika-cesky-profesor-z-cambridge/
  • @brbr archeologie se neučí na PřF? :-O
    Můžeš mi prosím tě ukázat, kde jsem napsal "je to FF, tak je 90% pro flákače a hlupáky"? Napsal jsem, že ty obory (tedy těch 90%) řadím mezi lehké obory v porovnání s obory technickými a přírodovědeckými (opět, v porovnání s většinou z nich, protože i tady se jistě najdou výjimky). Jak z toho vyplývá, že člověk který vystuduje sociologii je hlupák a flákač? Tím, že si vybral "lehčí" obor? Ne, to sis k tomu jenom vztáhla ty. Na VŠ by se hlavně hlupáci a flákači neměli vůbec dostat a pokud ano, tak by měli být v prvním semestru vytříděni. Vlastně by měli být vytříděni už na střední škole, ale co už... Pokud se bavíme konkrétně o archeologii, tak ta je trošku jiná kategorie než právě třeba sociologie, má mnohem blíže právě k přírodním vědám. Můj postoj se hlavně nevztahuje ke konkrétním lidem (jak si podle tvého závěru nejspíše myslíš) ale k oboru jako takovému.
  • Já myslím, že největší problém školství spočívá v obrovské degradaci středních i vysokých škol nesmyslným zvyšováním jejich počtu. Nabídka převyšuje poptávku. Máme samozřejmě fakulty a obory, které jsou prestižní a je těžké se na ně dostat, ale jinak získat vysokoškolský titul je věc velice snadná. Takže uznávám, že mít titul v podstatě nic neznamená.
  • @Chmur :applause:
  • upraveno 4. prosince 2014
  • @Everett_Young Sorry za hlupáky a flákače, ani jsem ten Tvůj text takhle nechápala, jenom jsem musela letět (děcku žral pes rukavici), tak jsem to takhle nešťastně sfoukla.
    Prostě mi to Tvoje tvrzení připadá jako klišé.

Jo, archeologie je FF.
  • @Jitka Ano, ano, kolujou po našem obor historky, jak se prof. XY divil, že mu na německé konferenci nenapsali na jmenovku všechny tituly :-D
  • @Jitka Jo, na to jsem koukal.
  • @Chmur S degradací VŠ souhlasím. Otec učí na VŠ, někteří mi známí taky a jak to tak poslouchám, tak mi zůstává rozum stát.
    @Ugla Palec nahoru!
  • ne asi kdyby VŠ za něco stáli tak bych se sem neměl ani dostat ale nějak tady jsem ale musím říct že vš zklamání docela hodně se pije a hulí a nějak rychle to utíká a teď po nás něco chtějí a už se mi tu nelíbí :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @DanielSvatoš Mať tak tvoje problémy a prezidentov plat :D
  • @Gepeto já netrvdím že je to problém :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Hořické trubičky už letííí! Juchůů!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @brbr Nééé. Já si je zapomněla koupit!!!
  • @Krisa Já jsem to zajedla kofilou :twisted:
    @brbr Tak já se přiznám, že jsem si koupila nanuka a Kinder Bueno, ale 1 tyčinku jsem jsem nechala drahé polovičce (zatím...otázkou je, kdy přijde).
  • @Krisa No, u nás je o zásoby postaráno, děti ještě nedostaly Mikuláše (u nás nechává v noci balíček za okem).
    @brbr To máte dobré, my jedeme zítra pryč až do úterý, takže je celkem vyžráno.
    @brbr Musela jsem ji dát ale pryč ze zorného pole :D
  • @Montezuma3 Horicke trubicky nepoznam, ale tatraniek a lentiliek mame na milu Jarmilu. Este som chcela kupit nelupane arasidy v Tescu, ale mali vypredane :/
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Tedy, nevím jestli jsem někdy viděl lepší reklamu než tohle, každopádně moc povedené:

• @Everett_Young viděl dost povedený ale komentáře pod tím mi zase dobrou náladu zničili :)
  • upraveno 7. prosince 2014
    Nejhorší na tom je, že se to fakt stalo (ale to zřejmě všichni ví). Teda až na tu čokošku.

P.S: Nejhorší myslím ve smyslu, že se vrátili zpátky do zákopu, kde velká většina skončila.
  • upraveno 9. prosince 2014
  • Nechápu, kdo si může takovou ohavnost koupit. To, z čeho dost často vaří, bych nenazval jinak než odpadem. Děkuji, nechci. Zastávám názor, že pokud se na něčem šetřit nemá, tak na jídle. Fuj....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.