Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
V šerém dávnověku, kdy jsem FF naštěvovala, jsme měli tzv. volitelné předměty, které jsme si vybírali na jiných oborech. Jediným kriteriem pro nás většinou bývala nenudnost a lehký zisk kreditů. Do těch opravdu odborných předmětů z jiných oborů se člověk moc nehrnul, protože bývaly vícesemestrální a zakončeny zkouškou. My potřebovali kolokvium, takže jsme se tam moc nehrnuli. Logicky, že :-) A při většinou zkoušející rozlišoval, jestli jsi/nejsi z oboru, takže pro neoborové to bývalo lehčí.
Osobně bych takové předměty jako psychologie, filozofie, sociologie,.... nezvládla (hlavně proto, že by mne děsně nudily).
Závěrem: Nechci tvrdit, že na FF nejsou obskurní předměty, ani že třeba archeologie je těžká, ale postoj "je to FF, tak je 90% pro flákače a hlupáky" je naprosto scestný.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/294028-v-cesku-neumime-zit-bez-titulu-rika-cesky-profesor-z-cambridge/
Můžeš mi prosím tě ukázat, kde jsem napsal "je to FF, tak je 90% pro flákače a hlupáky"? Napsal jsem, že ty obory (tedy těch 90%) řadím mezi lehké obory v porovnání s obory technickými a přírodovědeckými (opět, v porovnání s většinou z nich, protože i tady se jistě najdou výjimky). Jak z toho vyplývá, že člověk který vystuduje sociologii je hlupák a flákač? Tím, že si vybral "lehčí" obor? Ne, to sis k tomu jenom vztáhla ty. Na VŠ by se hlavně hlupáci a flákači neměli vůbec dostat a pokud ano, tak by měli být v prvním semestru vytříděni. Vlastně by měli být vytříděni už na střední škole, ale co už... Pokud se bavíme konkrétně o archeologii, tak ta je trošku jiná kategorie než právě třeba sociologie, má mnohem blíže právě k přírodním vědám. Můj postoj se hlavně nevztahuje ke konkrétním lidem (jak si podle tvého závěru nejspíše myslíš) ale k oboru jako takovému.
Prostě mi to Tvoje tvrzení připadá jako klišé.
Jo, archeologie je FF.
@Ugla Palec nahoru!
P.S: Nejhorší myslím ve smyslu, že se vrátili zpátky do zákopu, kde velká většina skončila.