@Achileus Černá ryba je jediný Tully kterého nemám chuť podřezat, jediné čím mě trochu vytočil bylo to jak se navážel do Jaimeho před branami Řekotočí... to jak jím opovrhuje, jak ho nenazývá zbabělcem ale mrzákem... ale jinak mi nevadil, narozdíl od ostatních Tullyů. Jinak mám otázku, kdo by podle vás vyhrál? Jaime s oběma rukama nebo Brynden? Mě Brynden přijde že by se králokatovi klidně mohl rovnat.
@JoffreyWater Martin prohlašoval že Jaime byl nejlepší šermíř jakého západozemí kdy vidělo a že v rovném souboji by rozsekal i Aragorna nebo kohokoliv dalšího. Ale trošku se obávám, že nejlepší šermíř (s mečem) nerovná se nejlepší zabiják. Ale Bryndena by asi zabil celkem bez problémů. Pokud by se Jaimemu mohl někdo rovnat, pak Oberyn nezaslepený pomstou. To by byl teprve zajímavý souboj.
@Everett_Young Taky si myslím že fight Oberyn vs. Jaime by byl epičtější než Oberyn vs. Mountain. Ale myslím že Jaimemu by se mohlo rovnat víc lidí. Syrio Forell, Gregor Clegane, Sandor Clegane, GreatJon, spousta divokých(dobře vyzbrojených), Qhorin Halfhand, Loras Tyrell, Victarion Greyjoy, možná by se našli i další. Ale také bych chtěl vidět fight Syrio Forell vs. Hora a GreatJon vs. Hora. Jinak k těm nejoblíbenějším rodům, můj nejoblíbenější rod jsou divocí :D
Gepeto nic není černobílé, ono hajzlové jsou na severu (Boltonové) v říčních krajinách (Freyové) na západě (Hora) a takhle by se dalo pokračovat do alelůja
1) Poukazoval som na to, že väčšina negatív Starkov bola spôsobená Lannistermi, teda objektívne nie sú "najlepší"
2) Poukázal som na vážny logický nedostatok v tom výpočte
3) Sám som napísal, že nič nie je čiernobiele (asi si to nečítal pozorne), ale že ten základ DVOCH HLAVNÝCH RODOV (nie krajín, ale rodov, takže neviem, čo s tým majú spoločné Boltonovia a Hora a už vôbec nie, čo s tým majú spoločné Riečne krajiny) je dobro a zlo, ktoré bolo až neskôr kresané
Takže nechápem, čo má tento mne známy poznatok spoločný s tým textom vyššie.
@JoffreyWater Aha, a to činí rod Lannisterov lepšími než sú Starkovia :-k Asi sa bavíme o dvoch rozličných veciach.
Ned jako jediný dokázal říct Robertovi pravdu. Občas byste při čtení mohli otevřít oči a zapojit uvažování a ne jen slintat nad šmejdy jako jsou Tywin a jemu podobní.
@Nevada „Roberte...“ Joffrey není tvuj syn, chtelo se mu ríci, ale ta slova z nej ne a ne vyjít. Do Robertova obliceje bylo vepsáno príliš mnoho agónie, než aby mu mohl ubližovat ješte víc. Ned tedy sklonil hlavu a psal dál, ale tam, kde král rekl „muj syn Joffrey“, napsal místo toho „muj dedic“. Ta malá lest mu navodila pocit podlosti a necestného jednání. Lži, které ríkáme pro lásku, pomyslel si. At mne bohové odpustí. „Co ješte chceš, abych napsal?“
"Hele, kámo, já vim že už ti to je jedno, protože za chvíli budeš stejně tuhej, ale asi bys měl vědět jak na hovno život si měl. Ségra tě nesnášela, stará ti zahejbala s vlastnim bráchou a pak tě nechala odpravit vlastnim bratrancem, se kterym ti taky zahnula. Jo, a málem bych zapomněl, ta tvoje sadistická zrůdička vůbec neni tvoje, všichni ty malý parchantíci patřeji králokatovi. Jo, a všichni kolem to věděl a měli z tebe akorát prdel jakej seš debil. Jé, to je hodin, já už budu muset běžet, tak se tu měj, a ať to máš už za sebou..." - jo, vlastně se v tom ta geniálnost lannnisterů úplně vyjasňuje :wall:
Komentáře
Jinak k těm nejoblíbenějším rodům, můj nejoblíbenější rod jsou divocí :D
1) Poukazoval som na to, že väčšina negatív Starkov bola spôsobená Lannistermi, teda objektívne nie sú "najlepší"
2) Poukázal som na vážny logický nedostatok v tom výpočte
3) Sám som napísal, že nič nie je čiernobiele (asi si to nečítal pozorne), ale že ten základ DVOCH HLAVNÝCH RODOV (nie krajín, ale rodov, takže neviem, čo s tým majú spoločné Boltonovia a Hora a už vôbec nie, čo s tým majú spoločné Riečne krajiny) je dobro a zlo, ktoré bolo až neskôr kresané
Takže nechápem, čo má tento mne známy poznatok spoločný s tým textom vyššie.
@JoffreyWater Aha, a to činí rod Lannisterov lepšími než sú Starkovia :-k Asi sa bavíme o dvoch rozličných veciach.
nej ne a ne vyjít. Do Robertova obliceje bylo vepsáno príliš mnoho
agónie, než aby mu mohl ubližovat ješte víc. Ned tedy sklonil
hlavu a psal dál, ale tam, kde král rekl „muj syn Joffrey“, napsal
místo toho „muj dedic“. Ta malá lest mu navodila pocit podlosti a
necestného jednání. Lži, které ríkáme pro lásku, pomyslel si. At
mne bohové odpustí. „Co ješte chceš, abych napsal?“
"Hele, kámo, já vim že už ti to je jedno, protože za chvíli budeš stejně tuhej, ale asi bys měl vědět jak na hovno život si měl. Ségra tě nesnášela, stará ti zahejbala s vlastnim bráchou a pak tě nechala odpravit vlastnim bratrancem, se kterym ti taky zahnula. Jo, a málem bych zapomněl, ta tvoje sadistická zrůdička vůbec neni tvoje, všichni ty malý parchantíci patřeji králokatovi. Jo, a všichni kolem to věděl a měli z tebe akorát prdel jakej seš debil. Jé, to je hodin, já už budu muset běžet, tak se tu měj, a ať to máš už za sebou..." - jo, vlastně se v tom ta geniálnost lannnisterů úplně vyjasňuje :wall: