Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1221222224226227581

Komentáře

• http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/343101-dalsi-nepovedena-poprava-vrah-umiral-hodne-pres-hodinu.html

Kolikátá zpackaná poprava už to je? Není na tom to nejhroznější, že při umírání lapal po dechu, ale že to trvalo tak dlouho. Je mi fuk, že to byl dvojnásobný vrah, ale pokud má civilizovaný stát uzákoněný trest smrti, měl by se postarat, aby z toho nebyla nějaká cynická odplata. Mohli by zkusit gilotinu, třeba :roll:

Hezky o tomhle tématu mluví John Oliver

• @svoa00 Navrhuji indický způsob popravy - rozdupání slonem! Tento netradiční zážitek nejenže bude mít zastrašující efekt, ale ještě dopomůže k obnově populace slonů Indických a slonů Afrických, kteří budou chování za účelem ušlapávání lidí :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A pro nižší tresty by mohlo platit jen něco jako dupání slonů po končetinách a tak podobně :D
  • Jo, tak děkuju za velmi dospělé reakce :roll:

Na Guardianu jsem se dočetla, že té popravě přihlížela i rodina těch dvou, které zastřelil (v roce 1989!), což asi bude běžná praxe. Přijde mi to nechutné, justice nepracuje, aby pozůstalým dopřála zadostiučení z toho sledovat někoho umírat. Ostatně stejně jenom sledovali, jak pomalu přestává dýchat. To je asi tak jediný rozdíl od veřejných renesančních exekucí sekerou a pak gilotinou. Někdy nad lidstvem fakt lámu hůl...
  • upraveno 24. července 2014
    @svoa00 Kdyby ti někdo zabil člena rodiny, mluvila bys jinak. Netuším a ani to vědět nechci, jak se takový člověk musí cítit. Ale proč mu nedopřát smrt vraha?
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Mellien

Typicka manipulace. "Predstav si kdyby...". Pokud se na vec chces divat objektivne, tak si nesmuzes predstavovat situaci, kde ty jsi obet.
    Ten clovek je pouze vyplodem spolecnosti, nevidim duvod, proc ho mucit a snizit se na jeho uroven (nebo jeste niz).
  • @svoa00 moje reakce byla myšlena vážně, nevím co ti přijde nedospělého na popravě ušlapání slonem. Souhlasím, zní to trochu absurdně, ale rozhodně to netrvá hodinu. Trest smrti tu je proto, aby do budoucna eliminoval riziko že dotyčná osoba něco provede, což vězení zcela omezit nedokáže, ať už proto že může ohrožovat ostatní vězně, personál a nebo protože může zdrhnout. Je celkem jedno, jestli proběhne smrtící injekcí, nebo smrtícím slonem, ale když ti 6ti tunové zvíře šlápne na hlavu tak to máš prostě okamžitě spočítané. Stejně tak ta gilotina. Nevím, co je na smrtící injekci civilizovanější? Že u toho neteče krev a neodpadávají různé kusy těla?
  • @Vena Výplodem společnosti? Teď se opravdu "zastáváš" vrahů? Typická slovní zásoba humanistů, sluníčkářů a podobně, tím nechci říct, že se mezi ně řadíš, ale.. :) Já zase nevidím, proč se piplat s někým, kdo neměl nejmenší problém někoho zabít. Klidně ať ho ušlape slon.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Everett_Young @Mellien

Pokud opravdu nekoho opakovane zavrazdil a neexistuje zpusob, jak ho rehabilitovat, tak mi nevadi, kdyz ho popravi. Nechapu ale, proc by mel byt mucen, protoze jediny duvod, proc ho popravit je ten, aby uz nepachal stejny zlocin. Trest je podle me blbost.
    Ja se ho nezastavam (:D). Vyplodem spolecnosti je, stejne jako kazdy jiny. Kdyz te tvoji rodice nauci krast a vysvetli ti, ze na tom neni nic spatneho, muzes za to ze krades ty, nebo spolecnost? Kazdy je ze sveho subjektivniho pohledu "dobry clovek", takze jim prijde jejich chovani ospraveditelne, at je jakekoliv.
  • @Mellien Všimla jsem se, že už poněkolikáté víš, jak bych se zachovala nebo jak bych mluvila. Kdyby mi zabil člena rodiny, rozhodně bych se nechtěla účastnit popravy. Bylo by to pořád sledování zabití. Ne ve filmu a dokonce ani ve zprávách, na vlastní oči.

A souhlasím s Venou. To, že někdo někoho zabije, neznamená, že se z něj hned stane škodná na odstřel a že se k němu nutně musíme chovat sadisticky. A výkon spravedlnosti, jak jsem řekla, od ničeho takového není. Mě osobně se se ani samotný trest smrti nijak zvlášť nelíbí. Pokud už ho uplatňovat, tak proti lidem jako Brejvik. Lidem, co jsou na tomhle stupni nebezpečnosti. V případě toho chlápka z článku by bylo vhodnější doživotí s tím, že bude ve vězení nějakým způsobem vydělávat a odškodní z toho pozůstalé (i kdyby to mělo trvat deset patnáct dvacet let). Žasnu, kolik lidí ale pořád prohlašuje "já bych se s ním nemazal", "to ještě vyváznul snadno" nebo "jeho oběti to taky neměli snadný" (jako by na tom další mrtvola něco změnila).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Hlavně neřešte, co by kdo dělal, "kdyby..." Dostal jsem se do situace "kdyby", byť jiného charakteru, a veškeré moje představy z chvil, ky jsem se jen odvážil pomyslit na "co by bylo kdyby" byly v háji. Skutečnost je obvykle úplně jinde, než jak si ji člověk představuje, dokud nemá patřičnou zkušenost.
  • Ja bych si dovolil souhlasit s tim co tu napsaly nevada se svevou. Tresty smrti mne osobne prijdou nanejvys zvrhly, bez ohledu na to co kdo udelal. Samozrejme, ze nekteri lide, by se asi nikdy uz nemeli pohybovat mezi svobodnou spolecnosti
  • @svoa00 Nejde o sadismus nebo odplatu. Jak říkám, lidé, jako třeba tebou zmíněný Breivik představují moc velké riziko. Jeho za dvacet let pustí na svobodu. Kdo zaručí, že nezabije dalších 90 lidí? Nikdo, protože něco takového samozřejmě zaručit nejde a podle Norských zákonů ho ale jinak odsoudit nemohou. Opravdu myslíš, že to, že se jeden takový magor možná napraví a možná také ne, stojí za ten risk dalších x životů? I když ho pustí, bude do konce života sledován tajnou službou, tak jako tomu je u spousty dalších lidí, u kterých je zvýšené riziko takového činu, ostatně Norská tajná služba později přiznala, že věděla o nebezpečí které Breivik představuje. Jak říkám, jde jen o čísla, o pravděpodobnost co takový člověk může nebo nemůže udělat. Trest smrti se také nedává každému vrahovi, ale jen těm opravdu závažným případům. Nejde o odplatu, ale o prevenci. A pokud se podíváš na to, jak v současnosti funguje náš vězeňský systém, tak je představa nějakého odpracovaného odškodnění naprosto směšná vzhledem k tomu že naopak jsou to vězni na které je pracováno místo toho aby oni pracovali na ostatní a alespoň částečně tak splatili svůj dluh vůči společnosti.
  • @Everett_Young Mno, však taky říkám, že u případů jako Breivik je to kvůli jejich nebezpečnosti celkem na místě (u nás by ho mimochodem poliši zastřelili, jakmile by ho z helikoptéry viděli obrátit na ně zraň). Ale přijde mi jako úlet dávat tresty smrti za loupežné vraždy. To nespáchali asociálové a určitá šance, že budou nějak společnosti platní, tu pořád je. To odškodnění mě taky mrzí, ale asi je problém v neochotě poskytovatelů práce, nevím. Bohužel by mě nepřekvapilo, že to vězni u nás nedělají, protože proč by se namáhali, když zákon jim odškodnění nenařizuje a zároveň se stát stará nejen o jejich zadek, ale i zadek jeho případných dětí :roll:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 24. července 2014
  • @biggris Nepleteš si náhodou mě a svoa00 (svou?00)? :-)
    Já si tedy nepamatuju, že bych tu psala tak vyhraněný názor na trest smrti. Naopak, v některých krajních případech jsem spíš pro...
  • @sveva To svíš, sveva, svoa... :D Já přece taky píšu, že v některých krajních případech bych byla pro.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Bojím se zeptat, s kým si spletl mě... ;)
    @flanker.27 Neviděla, v poslední době (několik let) mě hrozně rozčiluje Angelina Jolie. Nevím proč...
  • Je to mozny, ja se pletu casto... A rad =D samozrejme se omlouvam :-)
    @Krisa jen že by sis mohla udělat obrázek, jak to vypadá, když rodiče sledují popravu člověka, co zabil jejich děti. Jestli to chtějí nebo nechtějí vidět.
  • Viem si predstavit, ze niekto, kto sa s tym nevie vyrovnat, by to chcel vidiet. Nie sme vsetci z jedneho cesta...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 25. července 2014
    @Gepeto Svobodná vůle? Jejím důkazem je třeba to, že občas děláme věci, které dělat nechceme =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.