Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jo, nemluv sprostě, nebo ti Ježíšek na****
(Můj názor)
Na území Palestiny se válčilo, válčí a válčit bude, žádné rozhodnutí tam učiněno nikdy nevedlo ke klidu na příliš dlouho. Ale na tom asi moc nesejde.
Z mého pohledu je to jednoduché, bylo to britské území a mohli si s ním v té době udělat co chtěli. Jediné co s tím Arabové mohli dělat, bylo zkusit to vojensky, inu to jim nevyšlo. Skrze jejich vlastní neschopnost v průběhu let ztratili i další území.
Británie nic nerozdělila, ta se zdržela hlasování.
Pár členů OSN si to vymyslela. Arabům se to nelíbilo, ale většina to schválila a oni s tím mohli udělat to co mohlo ČSR při Mnichovu. Buď nic, nebo zkusit bojovat a zvrátit rozhodnutí silou.
Ano, tenhle. Mně přišlo, že se snaží věrohodně zachytit to období... Ono, těžko hledat vyrovnanost, když se podíváš na vzdělanost druhé strany...
Potrestání? To už se ví, kdo je za čin zodpovědný? Já zatím neviděl ani konkrétní důkaz potvrzující, že šlo o útok a ne o nehodu (byť rozseknout tohle zpravidla netrvá dlouho). A jaká autorita by měla vyšetřovat/soudit/trestat, když v regionu žádná neexistuje?
Jinak černé skřínky nemusejí dát (a samy o sobě málokdy dají) definitivní odpověď. Jejich význam je ten, že mohou doložit nebo vyvrátit dílčí fakta, na jejichž základě se posléze stanoví nejpravděpodobnější příčina havárie letadla.
Btw, som zvedava, o kolko to posunie vzad liecbu AIDS. Efekt motylich kridel trosku vacsieho motyla.
Este ma zaujal ten proficyklista, ktory mal kupeny listok na oba malajzijske lety a stastnou nahodou nesiel ani na jeden. Ten si stastie vykupil na dva zivoty dopredu.
Sestřelení je pro mě nejpravděpodobnější variantou, s ohledem na oblast a co se v ní děje. Ale nic jako jednoznačný důkaz (natož aby ukazoval na konkrétní stranu) dosud nepadl.
@Mellien Podobných nehod už bylo vícero. Stalo se to už SSSR, Ukrajině i USA. Nejhorší je, že řada lidí jaksi má pocit, že dodá váhu svému prohlášení zvýšením citového obsahu a množství morálního odsouzení. To si obvykle rezervují pro tu stranu, kterou nemají v oblibě.
Osobně radši sleduju touhle diskusi. Je sice plná osobních preferencí, občas i blbostí, ale vedle toho i spousty zajímavých informací.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=307&t=6201
Co mě ale opravdu vytáčí je to, jak zacházejí s ostatky těch lidí. Nikoho k nim nepustí, přitom sami nemají prostředky k tomu se o ně důstojně postarat... Nizozemský premiér Rutte je hodně naštvaný a já se mu teda nedivím.