Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1218219221223224581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Mellien Ne, byla to pandimenzionální nestvůra z Mogadonova mračna :)

Jo, nemluv sprostě, nebo ti Ježíšek na****
  • upraveno 18. července 2014
    @flanker.27 Jablíčka jsou na příklady vždycky dobrá :D

(Můj názor)
    Na území Palestiny se válčilo, válčí a válčit bude, žádné rozhodnutí tam učiněno nikdy nevedlo ke klidu na příliš dlouho. Ale na tom asi moc nesejde.
    Z mého pohledu je to jednoduché, bylo to britské území a mohli si s ním v té době udělat co chtěli. Jediné co s tím Arabové mohli dělat, bylo zkusit to vojensky, inu to jim nevyšlo. Skrze jejich vlastní neschopnost v průběhu let ztratili i další území.
    @Gorgloj Souhlasím s tím, že se tam válčit bude. Ale když si to dělají sami mezi sebou, je to jejich věc. Když se jim do toho začneme míchat zvenku, tak se nás to občas dotkne.

Británie nic nerozdělila, ta se zdržela hlasování.
  • @flanker.27 Aha, inu zas tolik to nemění :anxious:

Pár členů OSN si to vymyslela. Arabům se to nelíbilo, ale většina to schválila a oni s tím mohli udělat to co mohlo ČSR při Mnichovu. Buď nic, nebo zkusit bojovat a zvrátit rozhodnutí silou.
  • @brbr

Ano, tenhle. Mně přišlo, že se snaží věrohodně zachytit to období... Ono, těžko hledat vyrovnanost, když se podíváš na vzdělanost druhé strany...
    @Gorgloj Pro bylo 33 zemí, proti 13 (vedle arabských zemí Indie, Řecko a Kuba), 10 se zdrželo.
  • @flanker.27 Jo což to jo, ale podle mě to nevymyslelo všech těch 33 států :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Achileus A kdo říká něco jiného?
  • Zločin to bezpochyby je, ale nevěřím tomu (a budu rád, pokud se zmýlím), že se kdy vypátrá, kdo za tím stojí. Navíc jestli je něco pravdy na tom, že černé skřínky už putují do Ruska... A pokud se tak stane, k potrestání nedojde. Více méně nás čeká scénář silných řečí a odsuzujících komentářů, ale ne činů.

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • @Mellien: (k tomu letadlu) opět jsi minul základní myšlenku flankerova příspěvku. On se pozastavuje nad faktem, že ve chvíli, kdy je znáno jen velmi málo objektivních skutečností a odborníci se zatím logicky vyjadřují jen velmi zdrženlivě, má většina diskutujících na publicu jasno v tom, kdo je za tragédii zodpovědný. V problematice se sice neorientují ani vzdáleně, ale jejich přesvědčení (obvykle zaslepená sympatie k té či oné straně) jim dává odpověď.

Potrestání? To už se ví, kdo je za čin zodpovědný? Já zatím neviděl ani konkrétní důkaz potvrzující, že šlo o útok a ne o nehodu (byť rozseknout tohle zpravidla netrvá dlouho). A jaká autorita by měla vyšetřovat/soudit/trestat, když v regionu žádná neexistuje?

Jinak černé skřínky nemusejí dát (a samy o sobě málokdy dají) definitivní odpověď. Jejich význam je ten, že mohou doložit nebo vyvrátit dílčí fakta, na jejichž základě se posléze stanoví nejpravděpodobnější příčina havárie letadla.
  • @Ugla konkretny dokaz, ze islo o utok? Nestacia ti snimky z druzic o vystreleni rakety zem-vzduch, co potvrdzuju vsetky strany bez ohladu na tvoje (ne)sympatie k nim?

Btw, som zvedava, o kolko to posunie vzad liecbu AIDS. Efekt motylich kridel trosku vacsieho motyla.

Este ma zaujal ten proficyklista, ktory mal kupeny listok na oba malajzijske lety a stastnou nahodou nesiel ani na jeden. Ten si stastie vykupil na dva zivoty dopredu.
  • Jo, Aha, ona to byla nehoda? :D Důkazů, že bylo sestřeleno už je vícero.
  • @Mellien Ale ne o tom, že bylo sestřeleno záměrně. Předpokládám, že ani jedné ze stran nepomůže když sestřelí civilní letadlo, pokud v tom není nějaký tajný plán na zruinování Malajských aerolinií, na kterém spolupracuje více zemí.
    upraveno 20. července 2014
    @Hildegarda Žádné skutečné snímky z družic nejsou, tedy ne publikované. Momentálně je to v kategorii "řeklo se, že..." někde na úrovni Irák má zbraně hromadného ničení, kterými může do 48 hodin napadnout "demokratický svět" To bylo zhruba stejně "důkazů" jako teď. Proto jsem opatrný. Zatím všichni, kdo k tomu vydávají prohlášení, jsou zainteresovaní a všichni (opakuji, všichni, tj. i Rusko, i povstalci, i Ukrajina, i USA) už vydali řadu prohlášení, která nejsou pravdivá a mnohdy odporují i samy sobě (např. když povstalci oznámili, že ukořistili BUK, Ukrajina to tehdy popírala).

Sestřelení je pro mě nejpravděpodobnější variantou, s ohledem na oblast a co se v ní děje. Ale nic jako jednoznačný důkaz (natož aby ukazoval na konkrétní stranu) dosud nepadl.

@Mellien Podobných nehod už bylo vícero. Stalo se to už SSSR, Ukrajině i USA. Nejhorší je, že řada lidí jaksi má pocit, že dodá váhu svému prohlášení zvýšením citového obsahu a množství morálního odsouzení. To si obvykle rezervují pro tu stranu, kterou nemají v oblibě.

Osobně radši sleduju touhle diskusi. Je sice plná osobních preferencí, občas i blbostí, ale vedle toho i spousty zajímavých informací.
    http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=307&t=6201
  • Vzhledem k tomu, jak vypadají záběry z místa dopadu (separatisté nepouštějí OBSE ke všem částem vraku, manipulují tam s věcmi atd.), tak v nezávislé prošetření moc nevěřím.
    Co mě ale opravdu vytáčí je to, jak zacházejí s ostatky těch lidí. Nikoho k nim nepustí, přitom sami nemají prostředky k tomu se o ně důstojně postarat... Nizozemský premiér Rutte je hodně naštvaný a já se mu teda nedivím.
  • upraveno 20. července 2014
    Nezávislé prošetření a Rusáci. To opravdu nejde dohromady :D Jejich hlavní moto je zatloukat, upravovat, lhát.
  • upraveno 20. července 2014
    @flanker.27 Predpokladam, ze Obama sa poucil a ked pred celym svetom vyhlasi, ze satelit zaznamenal raketu zem-vzduch, tak predpokladam, ze nedava svoje meno len tak vsanc, lebo v dlhodobom horizonte je to velmi lahko vyvratitelne.
    @Mellien =D Pretože len Rusko je také. USA je plná čestných ľudí a EÚ sú praví bojovníci za pravdu. Neviem kto by to mal vyšetriť, aby to bolo objektívne...
  • upraveno 21. července 2014
  • @Gepeto Jediný objektivní vyšetřovatelé by byli křováci z Pobřeží slonoviny kteří nikdy neviděli letadlo =D
    @Everett_Young To už radšej Nezávislá vyšetrovateľská skupina Severnej Ľudovo-demokratickej Kórejskej republiky :D
  • @Gepeto Kdo říkal že je USA plná čestných lidí? :D Ale jelikož můžu soudit dle zkušeností ze života blízkých v Rusku a USA, tak vybrat si není moc těžké. EU neřeším, to je banda tlučhubů, která dle mě nemá budoucnost, protože se na ničem nedohodne... Ale rozdíl mezi USA a Ruskem by měl být jasný každému, kdo má rád vlastní sovbodu a možnost svobodně se vyjadřovat...
  • Ostatně stačí se zeptat Poláků, co říkaj na Rusáky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.