Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1213214216218219394

Komentáře

• @Gepeto Tak proč na to nekoukneš? Alespoň na starou trilogii !!!! ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Nový x meni se povedli a docela to i odsýpalo.
    upraveno 3. června 2014
    Práve som dopozeral Hobbita nového...
    Kukám na titulky... A hľa Sylvester McCoy...
    Kukám na IMdb... Hľa... On hral Radagasta...

Inak tak posledný diel sa bude volať Tam a zase späť alebo Bitka piatich armád? To prvé je pôvodné a IMHO lepšie, to druhé moc megalomanské, ale na IMdb najnovšie uvádzané...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    původně se to jmenovalo "Cesta tam a zase zpět" a letos na jaře se rozhodli to přejmenovat na "Bitvu pěti armád". Prý to víc vystihuje to, o čem ten poslední díl bude.
  • Chtějí rejžovat, a druhý název je asi víc kůl nebo co. K Hobitovi už se radši nikde nevyjadřuju..
  • Myslím že tam a späť má byť názov pre kompletnú edíciu. Viete, keď o rok neskôr vydajú všetky 3 DVD v jednom boxe, aby si nie len hovná ale aj sople utieral pán Jackson 100 dolárovkami.
  • Pro ty, kteří mají stejně jako já rádi nejslavnějšího českého skladatele:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/270162-antonin-dvorak-zacal-divakum-posilat-americke-dopisy/

Je to s podivem, ale podle csfd o Dvořákovi u nás zatím vzniknul jenom takový polodokoment Jaromila Jireše. Ta ukázka mě ale znejistěla. Ten představitel Dvořáka se mi nezdá. Dvořák působí jako mrzout (což není pravda) a doufám, že opravdu nebudou tvrdit něco ve stylu, že žil v divném manželství, zatímco celou dobu platonicky miloval její sestru (což taky není pravda). OK, vlastně spíš doufám, že to Brabec nezvorá :-|
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. června 2014
  • Antonín Dvořák pravil: "Taky už by ses mohl usadit Cimrmane.." :-)
  • @baltim Viděla jsem. Předně to není žádná hard core sci-fi, ale opravdu hlavně komiksový film. Akce je pěkná a libil se mi ten humor v první polovině filmu. To ale neznamená, že neuvidíš někateré osvědčené vypravěčské finesy.
  • tak já ani nečekal, že to bude HCSF :-D Spíše jsem předpokládal, že to bude takový zajímavý mix na hromnice o den více, hvězdné pěchoty a zdrojového kódu... Tak uvidíme, v pátek nebo v sobotu vyrazím...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @baltim Je to rozhodně slušnej film, mnohem víc vtipnej než se zdá. Jsou tam sice logické lapsy /hlavně konec je blbá úlitba americkému publiku), ale bavilo mě to. Konečně zase akční SF, co není komiks (ve smyslu okostýmovaní superhrdinové).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • upraveno 13. června 2014
    @Krisa Looks like Christmas =D :twisted:
    @M1on Já asi tajně miluju Evu Green :D
    @Dreamer Tohle je trochu děsivý...
  • upraveno 13. června 2014
    @Krisa Taky si řikam.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • upraveno 17. června 2014
    @Dreamer =D Příběh Vlada Tepeše je zpracovaný už tady: http://www.csfd.cz/film/1512-dark-prince-the-true-story-of-dracula/

Pravý Vlad Dracula byl v dětství v zajetí u Turků, od kterých odkoukal i to příslovečné narážení na kůl. Trouma z dětství - checked.

Jeho otce vlastní bojaři zabili a staršího bratra oslepili a pohřbili zaživa. Mladší bratr konvertoval v zajetí k islámu. Zlomená duše - checked.

Zemi udržoval svou tvrdostí po kupě (podle legendy pozval žebráky z Valašska na hostinu do sálu, kde je nechal zavřít a upálit s tím, že už nebudou trpět) a nakopával Turkům zadky. Národní hrdina - checked.

Roky byl uvězněný na základě intrik a pomluv Matyáše Korvína. Pošpiněný pomluvami druhů - checked.

Jsem si jistá, že stejně jako Copolla nezapomenou na rumunskou legendu o Tepešově manželce, která spáchala sebevraždu, když se dozvěděla falešné zprávy, že Turci obléhající hrad knížete zabili =D Teď vážně - měli by ukázat, že Tepeš nebyl o moc větší zrůda než všichni mocní té doby a zmínit třeba to, že v Anglii zrovna probíhají Války růží.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.