Lady Catelyn Tully Stark
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Mell - no jo, to jsem zapomněla.
@Gepeto Aha, to si nepamatuju. Ano, myslím jeho.
Ramsay mal nejaké trápenie? Je síce pravda, že predtým bol Snow, ale...
Ostatně, ten to ještě schytá :-$
Na to by ste museli vymeriať čo znamená pokaziť si ho. Jednému to pokazí pokus o vraždu, druhému, že si prdol na pytačkách.
Jinak věta "je to jediná žena v Sedmi královstvích, která bastarda svého muže strpěla ve svém domě, aby vyrůstal s jejími dětmi a zároveň ohrožoval jejich nárok na vládnutí severu, ale přitom se ho ani jednou nepokusila zabít" je dost manipulativní - jednak si nemyslím, že to je pravda, druhak kolik takových případů jsi vzal v úvahu? (Třeba drahá Tlustá Walda se Ramsíka taky nepokusila zabít... :o)) Ostatně, Ned "bastarda" alespoň "čestně" přiznal, narozdíl od Catelyniny drahé sestřičky (když už hovoříme o rodinách)
Ale celkově proti Catelyn mám hlavně toto:
- hnusný vztah k Jonovi
- její kapitoly byly nuda - její výstup na Eyrie je největší děs...
- skoro celo dobu se řídí tím, co jí někdo řekne (a když ne, tak je to ještě větší trága)... postava na PoV naprosto otřesná...
No, nevím... nechat děti vyrůstat pod vlivem jejich nevlastního bratra (který má třeba mj. zákaz účastnit se důležitých hostin), nebo pod vlivem syna poraženého nepřítele, který je de fakto držen jako rukojmí,... popravdě Theon by v mých očích byl větší riziko.
Každopádně neříkám, že ji beru za čisté zlo (na to jsou v sáze jiní), jen ji "nemusím". Neříkám, že je blbá (no, moc chytrých rozhodnutí neudělala, ale proti Cersei úplný Einstein). Neříkám ani, že některé její pocity lidsky nechápu, ale vadí mi jistá řekněme "pokryteckost" (krásně lidská vlastnost) - to co by si měla vyříkat s Nedem vyčítá Jonovi. "Ohání" se tím Rodina, povinnost a čest - což je jednak heslo jejího rodu, ne Nedova, druhak je tam dříve povinnost než čest (rodinu Jon neohrožuje),... nehledě na to co neví o své drahé sestřičce.
Nevím, možná to, proč "jí nemusím" souvisí i s tím, že je POV a má jednoznačně nejhorší (jako nejnudnější - alemožná jen pro mě...) kapitolu ságy. A jako POV pár lidí ve vzpomínkách vysvětlí, proč, co, kdy a vůbec okolnosti jejich rozhodnutí a často je za tím nějaký ušlechtilý úmysl, nebo vývoj postavy,... něco ale u ní nevidím rozdíl, kdyby to putování popisoval třeba Cassel... prostě jen posouvá děj a jediné co víme navíc je, že už dřív se modlila aby Jon umřel a až když vážně onemocnělo některé z jejích dětí, tak to brala jako boží trest a slibovala všem Sedmi, že se v chování k Jonovi polepší (což se jí tedy nedařilo). Ostatně i z jejího posledního významného rozhovoru z Robbem jsem chápal něco jako "kdybys náhodou umřel, tak radši po nás potopa -pokud vím, nic nenavrhla- než nechat Sever Jonovi" (Ač to je zjevně nejvíc Stark široko daleko)...