SPOILER Teorie dračí letci a Robb Stark

upraveno 8. května 2014 v Spekulace
Zdravím, nedávno jsem se zamýšlel nad touhle ságou a napadly mě takové teorie, nevím jestli se tu už někde řešily, ale co jsem tu tak koukal tak ne, a možná se jedná jenom o mojí přehnanou fantazii, ale zamýšlel jsem se nad tím, kdo vlastně bude létat na dracích. Za předpokladu, že Jon Snow je opravdu syn Rhaegara a Lyanny a přežije ten dagger's atentát, tak by to mohla být samozřejmě Daenerys, která si bude osedlávat Drogona, a Viseriona s Rhaegalem si rozdělí Jon s Aegonem, a napadlo mě to proto, že tyhle dva toho dost spojuje.
-Oba mají stejného otce(Rhaegara), ale každý jinou matku, takže jsou to nevlastní bratři
-Jonova matka byla seveřanka, Aegonova jižanka, takže oba mají krev Targaryenů, ale Jon má v krvi sever, Aegon jih
-Sever ani Dorne nebylo Targaryeny nikdy dobyto(teda, aspoň myslim že to tak je)
-U obou se za jejich otce vydával někdo jiný, Za Jonovo Ned, Za Aegonovo Connington
-Jsou přibližně stejného věku
-Proč vlastně Martin nechal Aegona vstát z mrtvých? Nějak nevěřím tomu, že to bylo jen proto, aby ohrožoval Danin nárok na trůn
A tomu, že Jon je Rhaegarův syn už nějakou dobu věřím a vlasy Targaryenů nezdědil protože genetika králů zimy je silnější než ta Targaryenská. Pak mě napadla ještě jedna, mnohem šílenější teorie, ale u té nevím, hlavně protože už je to nějaký čas co jsem knížky četl a nepamatuju si všechny detaily, přece jenom je to hodně zamotanej příběh, a už nevím, co se vlastně stalo s Robbovým tělem, jestli ho pak spálili nebo co s ním udělali, ale napadlo mě, že když se z Catelyn stala zombie, tak co kdyby našla jeho tělo a ona, nebo Thoros, by mu vdechli život... A máme tu krvelačného, šíleného, vraždícího zombie vlkodlaka. Co když mu Martin nenechal tu vlčí hlavu přišít jen tak pro nic za nic? Buďto by mu vdechla život UndeadCat a umřela nadobro, nebo by to udělal Thoros a RobbGreywind by byl Catin mazlíček(syn). Opravdu nevim jestli se tu něco z toho už neprobíralo, je tu spousta topiců a já nemám čas ani sílu to tu všechno projíždět a hledat jestli se to tu už náhodou neobjevilo, a možná že se opravdu jedná jenom o mojí nadměrnou představivost. Tak co vy na to?

124

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Leci Ja naivne verím, že Theon sa dostane za Branom a ešte bude nejaký jeho ochranca. V podstate to bol Theon, kto už raz Branovi zachránil život, keď ho zajali Divokí v Hre.
  • Draci nemôžu byť protipól Iných. Iný sú zlý - zima a smrť, ale draci tiež nie sú dobrý - oheň a smrť. Sú rovnaká strana mince - smrť. Musí sa nájsť iný protipól, niečo čo bude život. Ale asi v ságe nejde o šťastný koniec typu americký film :-)
  • @Prisator Zbývají dvě knihy, ne tři. Martin tam draky původně dát nechtěl. Navíc, draci jsou živočišný druh, ne produkt magie, to by zrovna mohl jako protiklad k Jiným nasadit krávy/prasata/libovolnou zvěř. Draci sice chrlí oheň, ale jsou tam tak nějak přirozeně jako i další zvířata, nebo by alespoň být měli.
  • Mě u AA vrtá hlavou to "znovuzrozený". Sedí mi k tomu Aegon, ten se přeci znovu narodil. A pokud Snow přežije tak se taky vlastně znovu narodí. Jak tu někdo psal něco o tom, že Led by mohl být Světlonoš, tak z toho jsou teď dva meče, proč by Azoří nemohli být dva? R'hllor nám už ukázal že si umí pohrát s osudem(Smrt Balona, Robba a Joffreyho), tak proč by si s ním nemohl pohrát i v tomhle případě? Ale tak klidně to může být Stannis, je pravda že Martinovi do hlavy nevidíme.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. května 2014
    Proč se pořád upíráte na R´hlorra?
    Smrt Robba si domluvili Tywin Lannister, Walder Frey a Roose Bolton. Smrt Balona byla buď nehoda, nebo vražda vykonaná na příkaz Eurona. Smrt Joffreyho způsobil jed podaný Olennou Tyrell, kterou k tomu nasměroval Malíček.
  • A nebo žádný Azor není a Melisandre má vize protože je prostě na drogách :D
    A kdo udělal voodoo rituál když umírali Eddard, Robert, Tywin, nebo třeba Oberyn?
  • upraveno 8. května 2014
  • @Gepeto: Jakou zakázku má Arya ve Vichrech? (Já nevím, ale jestli jde o kapitolu Milost, tak si spíš myslím, že si hrála sama na svojem písečku...)
  • @Aviv: Jo, jo, ta myšlenka s tím, že Mel viděla budoucnost, tak se z toho pokusila vytěžit maximum mě také napadla...

Mimochodem, Světlonoš má sálat teplem, z Mel evidentně teplo vyzařuje. Světlonoš byl zakalem v srdci ženy, Mel je žena. Napadá někoho z vás to co mě? :twisted:
  • @Everett_Young: Já myslel ještě něco trochu jiného... :o) Hint: Něco že meč bude meč a jako že meč je potřeba ještě zakalit aby začal žhnout... :twisted:
    Že někdo ten meč zakalí v srdci Melisandry, to už tady taky padlo. Myslím, že víckrát.
    Jen doufám, že to bude bez toho, že Melisandra bude jeho velkou láskou. Aby po ní pak Jon půl knihy nefňukal steskem...
  • @Nevada: Vlastně by byl div, kdyby to tu nepadlo. :o)
    Ale asi to tak nebude - mě se líbí ta teorie, která zazněla nedávno v Teoriích, že světlonoš je JON "ukovaný" (hmm, zvláštní příměr, ale ne beze smyslu) na třetí pokus princem (promised) Rhaegarem za cenu smrti Lyanny při porodu.
  • @Nevada Že by byl Jon na starší holky? :P Jako proč ne, ale docela o tom pochybuji. Ale na druhou stranu, že by ho Mel oživila, a sama při tom zemřela jako zemřel Berrick při oživení Catelyn?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ukovaný v konjunkci smrku a borovice :D
    Tá teória s Jonom - tretím pokusom.

Možno je to až veľká náročnosť, ale potom by to chcelo spojitosť na celej úrovni. Teda malá Targaryenka (Rhaella/Rhaenys, nepamätám sa) by bola prvý pokus a musela by mať niečo s vodou (nápady? Možno niečo s Černovodou...). Prasknutie môžeme brať ako jej smrť. Druhý pokus bol malý Aegon, ten by mal mať čosi s levom (nápady? Možno niečo s Lannistermi, no nebral by som, že bol nimi zabitý). Prasknutie znova smrť (čo by legitimita Griffa narušila). Tretí pokus by bol teda Jon a mal by niečo so smrťou milovanej (vami spomínaná Lyanna). Ten by prežil a bol by najsilnejší.

Ešte ma napadla rovnakým spôsobom Dany. Po hlásení Rhaega sa s Drogom milovala vo vode*, dal jej kožušinu toho veľkého bieleho leva** a na to zomrel jej rukou (teoreticky) a obetovala toho, koho milovala***. Plus duša milovanej Nissi šla do meča, Danyna pamiatku pomenovala čierneho draka Drogonom. No to je skôr také lovenie.

Ak by to bolo naozaj až takto divne prešpekulované a klišé, potom možno Svetlonos bude v troch osobách ako troch jazdcoch a mohlo by to sedieť ešte na jedného. Nápady?
  • AvivAviv
    upraveno 9. května 2014
  • A nakonec bude Azorem Thoros :D
  • Kde on teď vlastně je? Pořád u UnCat?
    @Aviv Yop. Nešťastný z toho, ka to bratstvo speje.
  • Ja by som z toho upadala do depresie tiež.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.