Nejoblibenejsi rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?

1. Starkove

2. Martellove

3. Lannisterove

4. Targaryenove

5. Baratheonove

6-7. Arrynove, Tullyove

8. Tyrellove

9. Greyjoyove

_______________________

Slys mne rvat

1235716

Komentáře

  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Mikjan Faktickou vládu nad Riverlands má v současnosti Lady Stoneheart která věší jednoho Freye za druhým :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. ledna 2014
    Freyové získali papírovou nadvládu nad Říčními krajinami. Mají dva silné hrady a jejich příjmy. Jsou tam nejbohatším rodem. Ale to byli už i předtím. Lenním pánem zůstává Malíček v Harrenově. I když ho nehodlá využívat, pořád mu z toho plyne zisk. A ostatní lordi Říčních krajin se přikloní raději k přivandrovalci nízkého původu, než ke Freyům, kteří pozabíjeli i jejich syny. Řekla bych, že Frey se bude muset hodně snažit (čti platit), aby získal pro své potomky manželství - a to kdekoliv v Západozemí (možná Dornům je to šumák).

    Boltonům budou trable Freyů v Říčních krajinách u Ramseyho prdele. Ty zajímá jen jejich podpora na severu.
  • O faktické vládě lady Kamenosrdce by se dalo říct hodně, ale zůstává jen záškodnicí (Freyů je tolik, že jim pověšení pár příbuzných jen prospěje). Spojenectví Bolton+Frey je docel životaschopné (říční krajiny + většina severu), myslim si, že to bude jedna z hlavních stran v závěrečnym souboji. Až Malíček ovládne Údolí+Sever+Říční krajiny, dost pravděpodobně pak Freye jmenuje jako Pány trojzubce, což je cíl, o který Freyové vždy usilovali. A stále opakuji, že vlastnictví dvou prakticky nedobytných hradů, z nichž oba jsou důležité brody a mohou vybírat mýtné, jim jen prospěje
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. ledna 2014
    Je otázka jak se k tomu postaví nový král. Tommen se na trůnu nejspíš moc dlouho neudrží. A až/když se Malíček vytasí se svým trumfem Sansou (i když se mi pořád nezdá, že by tak riskoval), tak Freyům zbudou jenom ty dva přechody přes řeku. Vůbec bych se nedivila, kdyby nový král odebral Řekotočí Frenisterům a dal ho právě Sanse.

    Taky pokud zaklepe bačkorami starý Frey, tak s jeho nástupci - ať už se toho dožije kterýkoliv z nich - bude nejspíš Malíček cvičit jak se mu zalíbí. Inteligencí mladší Freyové (zatím) nijak zvlášť netrpí.
  • Jak tady nahodila Nevada, otázkou je, co se stane s Freyi po smrti taťky Waldera. Jejich tam jak malých myší a nejstarší syn není zrovna žádná výhra, která by zbytek rodu udržela pokupě a na uzdě.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Freyovia nenechali nikoho utiecť a to bol múdry ťah? Ako im to pomohlo? Hrajú tú hru na vlkolaka, ktorej veria všetci len kŕčovito. Akonáhle prestanú byť Freyovia ohrozením, všetci na nich kydnú špinu a Freyovia padnú.

    Spojenectvo Bolton a Frey výhodné? Aj Boltona podporujú len kŕčovito. Akonáhle prestane byť ohrozením, hodia naňho špinu spolu s Freymi a jeho nutkanie sťahovať ľudí z kože mu k reputácií nepomôže.

    Boltonov a Freyov drží vodca - Roose má rešpekt a Walder ujednáva spory, pretože si uvedomuje, že ako jeden rod sú silnejší. Ak sa Rooseovi stane nejaká nehoda, skutočne pochybujem, že Ramsay bude schopný udržať tú alianciu.
    Vzhľadom na Theonovo rozpoloženie vo Vichroch by som sa nedivil, keby on zabil Ramsaya - má tie svoje myšlienky o tom, že už mu je aj smrť ukradnutá, tak sa môže u Stannisa vykúpiť tým, že spraví niečo riskantné, zúfalý ťah, ku ktorému sa odhodlá niekto v situácií ako Stannis a vykoná ju niekto v situácií ako Theon.

    A predpokladám, že Freyovské spojenie mena s bohom sa tu skončiť nemusí (síce tento záver by bol charakteristickejší pre antických bohov). Po smrti Waldera sa ten rod zrejme rozpadne. Predpokladám, že jeden Frey začne chovať zášť k druhému. Waldera nikto neotrávi, pretože jednotlivec sa bojí, že mu na to prídu a ostatní ho použijú ako baránka - spraví to, čo chcú všetci, ale umyjú si nad ním ruky. Ale ak nastane v rodine zmätok, mnoho členov možno bude mať nutkanie dopomôcť si k postaveniu nejakou tou nehôdkou či dvoma. Začnú sa obviňovať, nebudú vedieť udržať vlastnú stabilitu a budú ešte väčšmi na smiech.
  • To je pravda... Až Walder umře, zbytek se nejspíš popere o vůdčí postavení ve Dvojčatech...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto Jeden Frey, velí všetkým!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young

    Jeden Frey všetkým vládne, jeden všetkým káže,
    Jeden všetky (na svet) privedie, do temnoty zviaže

    :D No, to na Waldera sedí celé...
  • Navíc to vypadá na pěknou melu. Je jich moc a pozice vládce rodu je tak lákavá. Jak bylo v knize řečeno, ostatní nemají takovou potřebu starat se o příbuzné jako velký taťulda. Spoléhat se, že Malíček něco udělá či neudělá, je jako vsadit svůj život v ruletě. A přátelství Boltonu? Ti vůbec nevědí, co tohle slovo znamená.
    Freyové sice získali mocný hrad a rozsáhlé pozemky, ale taky nenávist říčních lordů na pár příštích generací. Můj odhad je, že jim to vítězství s úmrtími inteligentních Lannisterů velice brzy zhořkne.
  • @Chmur "úmrtí inteligentních Lannisterů" :applause: :-)
  • @Chmur Říkám pořád, že porušovat pravidla vlastní civilizace se dlouhodobě vymstí, v našem světě i v tom Martinově. Navíc ti prominentní Freyové nemají takt ani politickou obratnost, zato mají přehnané sebevědomí a prořízlou hubu :spike:
  • Myslim, ze cely sever (vyjma Boltonu samozřejmě) RW nezapomene a lordi z Říčních krajin taky nebudou vroucně oslavovat Freye. Z Malíčka taky nebudou zrovna unešený, tak se nabízí otázka jestli když Davos (btw: asi nejkladnější postava serie) najde pro Lorda Manderlyho Rickona, tak by pro něj mohl povstat celý sever a říční krajiny a přidat se k Stannisovi. Je to trošku romantická představa, ale myslim, že Rickon má ještě uhrát nějakou roli v sáze. Zelenověštec s hodně nestarkovskou povahou. Myslim, že by si mohl vědět rady co s Frey and company. Jediny čeho se obávam, jak se chce mistr zbavit v knížce všech Freyů. Přece jenom jich je strašně moc..
  • Tak představa, že by Davos skutečně našel Rickona a ten by vládl severu (pod patronací Stannise) by bylo pro Bolfreye asi to nejhorší... I když představa, že by Stannis ovládl sever je dost lákavá...
  • upraveno 26. ledna 2014
    Mě se líbí jak se z neurozených nicek můžou postupně stát šlechtické ( někdy silné) rody : Bronn Stokeworth , Davose Mořský , Petyr Baelish , bratři Černokotlí
  • Co znamená "silný" ?
  • Myslel jsem tím mocné omluvám se
  • Taky bych neřřekl, že kdokoli kromě Malíčka povýšil na silného. Bronn má jen lehko zničitelný hrad v blízkosti Cersei, která se může kdykoli rozhodnout ho zničit, Davosova kariéra závisí čistě na Stannisovi a Černokotlí už to odskákali, když skončila Cersei
  • jasně ale když se vezme v potaz z jakého prostého původu vzešli a teď
  • Tak to potom můžeš dát v potaz i Varyse, Xara Xhoana Daxose, Manceho, skoro i Ramsayho
  • Aha díky, to mi samozřejmě nedošlo :) jinak z mého pohledu se jedná spíše o mocné/silné jednotlivce, nikoliv rody, zatím.
  • Nikdo z nich není šlechtic a Ramsay se narodil jako bastard šlechtice
  • upraveno 26. ledna 2014
    Fjů, tak to je těžký.. Nikdy jsem nad tím moc neuvažoval, spíš jen nad oblíbeností jednotlivých postav. Bude těžší jednotlivé rody seřadit dle oblíbenosti, ale zkusím to, bude to zábava :-)
    INFO: Z knížek jsem četl jen první tři díly, proto je můj pohled na rody nejspíše trochu omezený.

    1. Starkové - Takže začnu asi Starky. Celkově jsou v něm jen postavy, které mám/ jsem měl docela rád (Ned, Jon, Sansa, Robb, Bran) nebo mám na ně neutrální názor (Arya, Catelyn, Rickon). Nikdy mne jako rod nijak zvlášť nezklamali a všichni jsou to docela klaďasi, i když občas samozřejmě dělají nějaký chyby.
    2. Targaryeni - Někteří sice byli šílení, ale já je soudím hlavně podle dvou žijících zástupců tohoto rodu - Daenerys a mistra Aemona. Dae je má oblíbená postava, přestože se často nerozhodovala správně. Každopádně jsem si ji stejně vždycky znovu oblíbil a připadá mi jako kladná postava. Aemon dal přednost Noční hlídce před mocí a trůnem, na svůj věk má obdivuhodně bystrou mysl. Takže přestože někteří Targaryeni byli šílení (Aerys, Viserys), řadí se tento rod mezi mé oblíbené.
    3.Tyrellové - Tady už to bylo těžší, zvláště když se ve válce dali na stranu Lannisterů. Přesto však mám rád postavy jako je Olena (jedovatá, ale správná babča), Margaery (krásná a docela milá) a Loras (sice nafoukaný, ale čestný a dobrý rytíř). Jako rod na mne tedy působí celkem pozitivně a mám je celkem rád.
    4. Martellové - Hlavně kvůli Oberynovi, i když už je mrtvý. Jako postava byl opravdu výborný. Kapitola, kdy přijíždí do Králova přístaviště je jedna z mých nejoblíbenějších kapitol v Bouři mečů. Elaria Písek působí taky docela sympaticky a z toho, co jsem sem tam četl o Arianne Martell si myslím, že by to mohla být docela dobrá postava. Proto čtvrté místo v mém žebříčku.
    5. Mormontové - Jorah Mormont je docela sympaťák, s Daenerys to myslel dobře, i když původně to byl prachobyčejný zrádce. Sice mě štvalo, když na Dae tak dorážel a dokonce ji i líbal, ale ok. Jeora Mormonta jsem měl jako velitele Noční hlídky hodně rád, byl to spravedlivý muž. Pak už zbývají jen Maege a Dacey. K Dacey jsem si žádný vztah nevybudoval, ale Maege jsem měl hodně rád. Už jen proto, že jako jedna z mála měla pochopení pro Catelyn, když poslala Jaimeho s Brienne do KL. (uznávám ale, že to byla chyba.)
    6. Baratheoni - Na šesté místo jsem se rozhodl dát Baratheony. Robert sice nebyl ideální král Západozemí, ale měl jsem ho docela rád, i když to byl nenapravitelný ochlasta. Renly byl zase šarmantní a charismatický muž, který měl určité šance na získání trůnu, armádu měl na to velkou dost. Stannise mám velmi rád, je to čestný muž a skoro nikdy se nedopustil vyloženě špinavého činu (často zásluhou Davose). Ještě radši mám jeho dceru, Shireen. Je mi jí líto kvůli jejímu znetvoření a doufám, že to v dalších knihách někam dotáhne.
    7. Tullyové - Taky docela sympatický rod. Když opomenu Lysu (ale ta už je stejně Arryn), mám všechny Tullye docela v oblibě. Černá ryba je skvělý stratég a ještě lepší strýc, jeho bratr (otec Catelyn) musel být jistě obdivuhodný muž, nebo to alespoň z příběhu vyvozuji. Edmure je taky charakterově docela v pohodě a jeho manželka (byť je z rodu Freyů) se zdá být také fajn.
    8. Lannisterové - Hlavně zásluhou Tyriona a Jaimeho. Tyriona jsem měl rád už od začátku, vždycky byl do jisté míry spravedlivým mužem a přestože je to trpaslík, s obdivuhodnou kuráží se protlouká životem. Život mu nepřipravil lehký osud (ústrky od rodiny, posměch), ale on to bere s humorem, i když nemusel na konci Bouře zabít svého otce, to si mohl odpustit. Jaime byl sice v prvních dvou dílech charakterově ne zrovna obdivuhodný, ale pomalu se z něj stává docela dobrý člověk a věřím, že to bude takto pokračovat. Tywina Lannistera moc nemusím, takže nebudu komentovat. Stejné to je u Cersei, to je hrozná mrcha, i když bez jejích intrik by to nebylo ono. Kevana mám docela rád, připadá mi mírnější než jeho bratr.
    9. Seaworthové - Jelikož Davos je super a přestože jsem sem nechtěl tenhle maličký rod vůbec dávat, stejně neodolám a alespoň na 9. místo ho dám . :-D
  • @Nurbis není šlechtic? jakého vyššího šlechtice bys chtěl než lorda (Varys) a krále (Mance, XXD je kupecký král Quarthu). Ramsay začínal jako prachobyčejný sadistický buran projíždějící kraj se smraďochem

    @Maljian Předpokládám že tím šíleným jsi mysle Aeryse, ne Aegona. Jinak s tebou ve většině bodů souhlasím (jen bych vyměnil Starky a Mořské)
  • upraveno 26. ledna 2014
    @Mikjan Jo, máš pravdu. :-) Jsem nad tím dlouho přemýšlel, jestli jsem to napsal dobře, ale byl jsem línej se podívat a ověřit si to. Mně se ti Targaryeni od A docela pletou, i když ve finále to je dost podstatný rozdíl, jestli napíšu Aegon nebo Aerys. Asi to přepíšu, aby to celé nevypadalo moc neznale :-)
  • upraveno 26. ledna 2014
    .
  • upraveno 26. ledna 2014
    .
  • @Mikjan Tak to kdybych věděl.. Zkouším to, ale asi na to taky nepřijdu :/
  • Takhle to de taky...
  • Mikjan napsal(a):

    @Nurbis není šlechtic? jakého vyššího šlechtice bys chtěl než lorda (Varys) a krále (Mance, XXD je kupecký král Quarthu). Ramsay začínal jako prachobyčejný sadistický buran projíždějící kraj se smraďochem

    @Maljian Předpokládám že tím šíleným jsi mysle Aeryse, ne Aegona. Jinak s tebou ve většině bodů souhlasím (jen bych vyměnil Starky a Mořské)

    Tak Varys má je prázdný titul nic nevlastní takže hypoteticky je lord ničeho , Mance no to se může prohlásit za krále či Lorda kdejaký sedlák ,a Xaro je obchodnický princ myslím si že je to titul jenom dokud je naživu že není dědičný
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.