Nejoblibenejsi rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?

1. Starkove

2. Martellove

3. Lannisterove

4. Targaryenove

5. Baratheonove

6-7. Arrynove, Tullyove

8. Tyrellove

9. Greyjoyove

_______________________

Slys mne rvat

145791016

Komentáře

  • @Nitpicker Zkrátka a dobře - Ne Roose opravdu není větší zrůda než třeba Joffrey nebo Hora. Jo, nemá žádný cit. No a co? Ramsay se u něj evidentně stal výhercem přírodního výběru. Cersei taky nechala povraždit Robertovi bastardy, proto ostatně zlaté pláště hledali Gendryho. V rámci pravidel poplatných době na tom nevidím nic až tak zrůdného. Ani v naší historii není bratrovražda výjimkou, někdy i s předchozím oslepením a vykleštěním (to by se mohlo Ramsaymu líbit :twisted: ) takže Roose u mě ve své zrůdnosti rozhodně nepřevyšuje výběr sadistů.
  • Nikdo neříkal, že je Roose větší zrůda než Joff nebo Hora (i když podle mě je). Byla řeč o Tywinovi. A Cersei? Cizí děcka? Normální provoz. Vždyť i ten srandovní Robert nechal zabíjet těhotný puberťačky...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @Nitpicker Ne nebyla. Řeč byla původně o Roosovi Boltonovi, s Tywinem jsem přišel já jako alternativou chladného pragmatismu (který se nevztahuje jen k dětem, ale to ti asi nemá cenu vysvětlovat). Evidentně nedokážeš rozlišit chladnou bezcitnost a netečnost vůči okolí (Roose) od zvráceného potěšení plynoucího ze ZÁMĚRNÉHO ubližování a způsobování bolesti lidem okolo (Hora, Joff) a nebo ti chlad opravdu přijde horší. Pokud jo, tak by sis měl asi s někým popovídat o své tabulce hodnot, protože tady je něco v nepořádku.

    EDIT: Pokračování ráno, jdu spát.
  • upraveno 21. května 2014
    @Everett_Young "Řeč byla původně o Roosovi Boltonovi, s Tywinem jsem přišel já jako alternativou chladného pragmatismu (který se nevztahuje jen k dětem, ale to ti asi nemá cenu vysvětlovat)." WTF? Jakou alternativou, když předtím nebyla řeč o pragmatismu! Potřetí!
    Dále: "Evidentně nedokážeš rozlišit chladnou bezcitnost a netečnost vůči okolí (Roose) od zvráceného potěšení plynoucího ze ZÁMĚRNÉHO ubližování a způsobování bolesti lidem okolo" Jasně, že to dokážu rozlišit. Ale takových lidí (násilnící a bullies) je spousta. Respektive potenciálně téměř všichni, za určitých okolností - http://cs.wikipedia.org/wiki/Stanfordský_vězeňský_experiment (okolností, ve kterých se jak Hora, tak Ramsey, tak Joff de facto nácházeli - absolutní, nekontrolovaná moc v daném prostředí, i když uznávám, že tohle navíc byli i magoři). Ale přivést si do baráku vraha svého syna, nechat ho vraždit další a udělat ho svým nástupcem? Well, that's sick. Bezprecedentně sick.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Jako zrůdu bych teda osobně prohlásil Ramseye. Roose ani Tywina ne. Ti jsou akorát kalkulující šmejdi využívajících mnohdy zvrácených metod k dosáhnutí svého. + u Roose mi tak trošku (dobře, obrovsky) vadí jeho necitlivost, netečnost, vůbec jeho "sympatie" k někomu, jako je Ramsay.

    @Everett_Young mimochodem, mě Tywin spíš než zrůda přijde jako vypočítavý bastard, který by za salám prodal i svou babičku. (za předpokladu, že by ten salám měl alespoň nějakou cenu) :king:
  • @Nitpicker @Everett_Young
    Není todle už asi třetí debata kde se hádáte :D No nicméně Roose ani Tywin nejsou zrůdy. Oni jsou bezcitní,ale nezabíjejí zbytečně. Když si mají vybrat,jestli utéct nebo vypálit vesnici,oni se prostě zamyslí a když zjistí,že výhodnější je zapálit vecnici tak jí prostě zapálí :D
  • @Riokai Souhlasím, já proti Tywinovi nic nemám.

    @Slenjoy Samozřejmě, ale vysvětluj to @Nitpicker

    @Nitpicker Dobře, tak zkusíme ještě jednodušeji:

    Chytí tě sadaistický šílenec a začne tě mučit atd. Jdu kolem a

    A) Je mi úplně jedno co ti dělá, nevadí mi to a nijak se k tomu nevyjadřuji, v klidu vedu konverzaci s vámi oběma (Roos + Ramsay + Reek)

    B) řeknu "jé můžu se přidat" popadnu pár sfetovanej negrů s kleštěma a letlampou a půjdu mu s šťastným výrazem v očích asistovat při tvém umučení které si budu náležitě užívat (Ramsay + Hora + Reek)

    KTERÁ Z TĚCH MOŽNOSTÍ TI PŘIPADÁ HORŠÍ?
  • upraveno 21. května 2014
    @Everett_Young B). A nijak se to nevylučuje s tím, co jsem napsal v posledním postu. Ty tam totiž záměrně vynecháváš jeden dost podstatný detail o kterém já mluvím celou dobu, ale tobě se jaksi nehodí do krámu: že Roose nepřihlíží násilí jen tak na někom, nýbrž na svých dětech. Ta scéna pak vypadá zcela jinak, když si máš vybrat co je horší: za 1) jestli ten magor co tě mučí a nebo za 2) fakt, že ho do toho tvého žaláře pustil tvůj vlastní otec (a nemusel)...
  • @Nitpicker: Uteklo mi něco? Roose přihlíží násilí na svých dětech? Pokud vím, syny měl dva. Staršího zabil (nejspíš) Ram (u toho Roose nebyl a myslím, že jej sakra žere, že to Ramovi nemůže dokázat) a Rmaseye nikdo nemučí, ne? (Netož, aby je k tomu pustil Roose).
  • @Nitpicker Ale tohle Roose neudělal. On nenechal Ramsayho aby si z Domericka udělal jehelníček, jako třeba z Theona (a upřímně, u toho Theona bych mu to taky toleroval, přeci jenom, komu záleží na špinavcích z nějakých ostrovů kteří se snaží obsadit moje území že?) nýbrž Ramsay Domericka důkladně zavraždil, tak že to vypadalo jako nehoda, je to tam napsáno. Takže v tomhle se mýlíš. Navíc živý, bojeschopný magor se za války rozhodně hodí víc než hodné milé nemluvně, takže právě teď si rozhodně nemůže Roose dovolit nějaké usměrňování Ramsayho. Takže znovu říkám že Roose není ani zdaleka taková zrůda jako Hora nebo Ramsay. To bych pak mohl za zrůdu označit i Stannise který se chystal bezcitně upálit vlastního synovce, upálil svého švagra a hromady dalších lidí.
  • @Jay Omlouvám se všem, za zbytečnou diskuzi. Nechal jsem se hloupě ovlivnit tímto příspěvkem Everetta (místního experta na Boltony) ze 14. května, aniž bych si to pořádně ověřil.
    Everett_Young napsal(a):

    @Nitpicker Což nijak nezmenšuje velikost tragédie kterou to u Boltonů vyvolalo a následné problémy s Ramsaym. Prostě říkám, že Svoa00 má s tím přirovnáním pravdu. Ano, můžeš srovnávat tragédii Boltonů s tou Lannisterskou. Navíc Ramsay evidentně popravil i další Roosovi děti, nejen Domerica.

    Roose: Ramsay killed him. A sickness of the bowels, Maester Uthor says, but I say poison. In the Vale, Domeric had enjoyed the company of Redfort’s sons. He wanted a brother by his side, so he rode up the Weeping Water to seek my bastard out. I forbade it, but Domeric was a man grown and thought that he knew better than his father. Now his bones lie beneath the Dreadfort with the bones of his brothers, who died still in the cradle, and I am left with Ramsay. Tell me, my lord … if the kinslayer is accursed, what is a father to do when one son slays another?

    http://www.icefire.cz/forum/discussion/comment/175551/#Comment_175551

    Roose tedy nečinně nepříhlížel smrti svých dalších dětí a celkově tedy není větší grázl, než Ramsay a spol.
  • @Everett_Young: Myslím, že jsi měl na mysli "úkladně", nikoli "důkladně",... :o)
    Jinak dvě otázky:
    1) Co když čistě náhodou Domeric vážně umřel na nějakou nemoc a Roose Ramsíčkovi v tomto křivdí?
    2) I když je si 100% jist, že Ram Domču zabil, co má dělat z pragmatického hlediska? Popravit Rama a potenciálně odepsat rod? Nebo nechat Ramsaye, ať si žije jako následník Severu a riskovat vlastní život? Upřímně volba bláto a kaluž...
  • @Jay

    1) Taková možnost tu samozřejmě je, ale Ramsay by si jistě jakožto druhorozený a navíc bastard, o kterého jeho otec navíc ani nejevil zájem (dokud ho nevyhledal Domeric), nemohl takhle vyskakovat (utýrat k smrti vlastní manželku, pořizovat si "Reeky" apod.) a navíc by nezdědil vůbec nic.

    2) Vyjde to nastejno, protože Ramsay si stejně nebude vládu schopný udržet. Tak jako tak se proti němu někdo vzbouří, protože je to magor.
  • @Everett_Young: 1) Nepopírám, že má motiv a příležitost a že vážně vše svědčí pro to, že to udělal (a Roose to moc dobře ví). Jen prostě upozorňuji, že existuje záchvěv možnosti, že se k tomu neodhodlal, nezvládl to naplánovat, nestihl to, nebo tak něco.
    2) To záleží... půlka Targaryenů byli šílenci a rod padl až po třech stech letech kvůli relativně skvělému Rhaegarovi (no jako ano, Aerys taky nesl svůj díl viny, ale nebýt Rhaegara a Lyanny)...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Everett_Young napsal(a):

    @Nitpicker Zkrátka a dobře - Ne Roose opravdu není větší zrůda než třeba Joffrey nebo Hora. Jo, nemá žádný cit. No a co? Ramsay se u něj evidentně stal výhercem přírodního výběru. Cersei taky nechala povraždit Robertovi bastardy, proto ostatně zlaté pláště hledali Gendryho. V rámci pravidel poplatných době na tom nevidím nic až tak zrůdného. Ani v naší historii není bratrovražda výjimkou, někdy i s předchozím oslepením a vykleštěním (to by se mohlo Ramsaymu líbit :twisted: ) takže Roose u mě ve své zrůdnosti rozhodně nepřevyšuje výběr sadistů.

    Že se Přemyslovci mezi sebou varždili je známá věc, ale to neznamená, že to budu schvalovat.
    Takže to co udělal Ramsay Theonovi je v pohodě?
    To, že Roose Neudělal Domericově smrti nic i když věděl kdo ho zabil dokazuje, že je zrůda.
    Navíc duševně normální osoba by nemohla zplodit takovou věc jak Ramsay

  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Ta
    Everett_Young napsal(a):

    @Jay

    1) Taková možnost tu samozřejmě je, ale Ramsay by si jistě jakožto druhorozený a navíc bastard, o kterého jeho otec navíc ani nejevil zájem (dokud ho nevyhledal Domeric), nemohl takhle vyskakovat (utýrat k smrti vlastní manželku, pořizovat si "Reeky" apod.) a navíc by nezdědil vůbec nic.
    2) Vyjde to nastejno, protože Ramsay si stejně nebude vládu schopný udržet. Tak jako tak se proti němu někdo vzbouří, protože je to magor.

    2) I když je si 100% jist, že Ram Domču zabil, co má dělat z pragmatického hlediska? Popravit Rama a potenciálně odepsat rod? Nebo nechat Ramsaye, ať si žije jako následník Severu a riskovat vlastní život? Upřímně volba bláto a kaluž...

    Takže lepší následník magor než nikdo? Podívej se kam vedl ten přístup v minulosti když si šlechta jakékoliv země dosadila na trůn psychopata
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. května 2014
    Achileus napsal(a):

    To, že Roose Neudělal Domericově smrti nic i když věděl kdo ho zabil dokazuje, že je zrůda.
    Navíc duševně normální osoba by nemohla zplodit takovou věc jak Ramsay

    Tento fakt nedokazuje, že Roose je monštrum. Je len nehorkorvný a používa mozog - pragmaticky. Takéto osoby sa nenarodili s jedným bytom vo veľkomeste a ich najväčšia starosť nie je písať statusy na FB. Má rod, navyše jeden z vyšších, má hrad, má politickú zodpovednosť. Má veľa čo stratiť a nemôže si dovoliť s tým hospodáriť tak hlúpo. Ak zvážil, že mozog zahmlujúca subjektívna poprava s nedostatkom dôkazov, ktorej terčom je jeho bastard, by neprospela jeho stavu, nie je hneď monštrum, je bystrý. Zato z týrania človeka jeho týranec veľa nezíska (politicky), to je už prejav monštra. To je rozdiel medzi pragmatikom amonštrom, Rooeom a Ramsayom.

    A duševný stav jedinca neurčuje presný duševný stav potomka. To je ako povedať "Naviac človek s tak svetlými vlasmi by nemohol splodiť černovlasého". Chceš povedať, že Ramsayho duševný stav určuje aj ten Rooseov? Takže Ned je chladnokrvný psychopat, Jaime je tyran, Tywin je paranoik...
  • Navíc duševně normální osoba by nemohla zplodit takovou věc jak Ramsay
    @Achileus Tak to by tedy mohla. Nauč se něco o genetice a sexuálních poruchách než o nich začneš vyprávět :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jay napsal(a):

    půlka Targaryenů byli šílenci ...

    Nono...
  • @Nevada Víc než půlka? ;-)
  • @Nevada: Vycházím z toho, že bohové házeli mincí,... a že ji snad neměli moc cinknutou... :o)
  • Achileus napsal(a):

    Takže Jaime je taky zrůda? Koneckonců chtěl zabít dítě. Protože ho vidělo souložit se sestrou. A ani jednou ho to nezamrzelo.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Největší zrůda je stejně Ramsay a Walder Frey nejsou jedna rodina?
    Jinak Starky moc rád nemám, ale to co provedli Freyové by hnus na ntou
  • @Achileus: A v čem je galantnější zabít 10.000 mužů v bitvě, než tucet na hostině?... :o)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay Na tej hostine neboli pripravení, mnohí spití, zradení v neočakávanom útoku. Bitka je (ak to nie je vedené lsťou) aspoŇ mierne pripravená.
  • @Gepeto: Aneb smrt člověka je tragédie, smrt milionu statistika?
  • @Jay Tywin jenom vágně obhajoval svoje kroky. Těch povražděných na hostině rozhodně nebyl tucet a před Dvojčaty IMO neumřelo míň vojáků než v bitvě. Tywin použil výraz "more noble". Vznešenější. A ano, pokud jde jenom o tohle, tak umřít v bitvě je pořád "more noble" než když ti někdo nepřipravenému v době oslav podřízne krk.
  • @svoa00: Ano, vznešenější je umřít v souboji, než na hostině, ale to nutně neznamená, že je vznešenější zabíjet v bitvě než na hostině... Poměrně paradoxně v bitvě je spousta "jen zraněných", kteří si prožijí mnohem delší umírání a přesmrtnou agonii...
    Ostatně oproti bitvě Tywin jen minimalizoval vlastní ztráty... ale uznávám, že asi mám jinak posazené měřítko hodnot, neb například schvaluji použití atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki a jsem ochoten se do krve pohádat s každým, kdo to nepovažuje za správný krok z hlediska stavu, v němž USA byly.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Takže nalákat někoho do svého hradu a podříznout mu krk je v poho?
    V bitvě máš vždycky šanci, že přežiješ. Ve Dvojčatech tu šanci nedostali.
    Jo v pohodě to že podřízli šestnáctiletýho kluka vlastně nic neznamená a Walder Frey je frajer, že minimalizoval vlastní ztráty
  • @Achileus: Tak já neříkám, že v poho, jen se snažím relativizovat... Prostě "hnusárny" se ve válkách děly a je jen na způsobu chápání, co už je přes míru a co ne... např.
    1) Walder a Roose fujky fuj, protože zabili nepřipravené svatebčany (a další spoustu zajali, to jen k té šanci přežít...) - ale popravdě fujky hlavně proto, že zabili Robba Starka...
    2) Arya - úplně super namachrovaná a mazaná sympaťačka, která dobyla Harrenhall s lasičí polévkou a potom podřízla nepřipraveného strážnéhoa v podstatě všechny vraždí zazadu, nepřipravené a tak podobně, ale jejíž činy se nezpochybňují, protože je Stark...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.