Tak jsem to přelouskala... je tu ještě někdo takový? Docela ráda bych to s někým probrala, ale sama se sebou si tu povídat nebudu. :-)
Pocity jsou spíš rozporuplné. Je tam pár zajímavých detailů i ve vztahu k možnému ději ve Vichrech/Snu a kdo má rád draky a Targaryeny, přijde si na své, i když... někdy to George podle mě docela už přehání a dělá z nich vyloženě hlupáky. :-) Často mi u postav chyběla nějaká hlubší motivace, ale to je asi dáno i tou formou kroniky, která mi úplně nesedla. Prostě výčet toho, co se (zhruba) stalo, je celkem nůďo a člověk se v těch výčtech jmen a míst ztrácí o něco víc než obvykle. :-)
Těch nesrovnalostí je tam IMHO víc, řeší to i na westerosu. Ten původní text povídky byl prý mnohem rozsáhlejší a detailnější, ale editor ho proškrtal (i když já teda žila v domnění, že editorem téhle knihy byl právě GRRM :D - tak asi ne)... Tohle ale samozřejmě není seškrtáním, je to kiks, který se Georgovi už minimálně jednou povedl. :-)
Komentáře
Pocity jsou spíš rozporuplné. Je tam pár zajímavých detailů i ve vztahu k možnému ději ve Vichrech/Snu a kdo má rád draky a Targaryeny, přijde si na své, i když... někdy to George podle mě docela už přehání a dělá z nich vyloženě hlupáky. :-) Často mi u postav chyběla nějaká hlubší motivace, ale to je asi dáno i tou formou kroniky, která mi úplně nesedla. Prostě výčet toho, co se (zhruba) stalo, je celkem nůďo a člověk se v těch výčtech jmen a míst ztrácí o něco víc než obvykle. :-)
Nechtělo by se to náhodou někomu přeložit, prosím? :)
Třeba zlatý Sunfyre musel být nádherný...
A existuje nějaký seznam starých valyrijských rodů? Já znám jenom Targaryeny.
A drak byl spoután vždycky s jedním jezdcem. Jiného nesnesl.
To by pak přece znamenalo, že na velikonoce malovali vajíčka jen dračice.
@Montezuma3
To si vyřiď s Martinem :)