Princezna a královna (úryvek) - Ice & Fire

upraveno 21. ledna 2014 v Překlady
135678

Komentáře

• Tak jsem to přelouskala... je tu ještě někdo takový? Docela ráda bych to s někým probrala, ale sama se sebou si tu povídat nebudu. :-)

Pocity jsou spíš rozporuplné. Je tam pár zajímavých detailů i ve vztahu k možnému ději ve Vichrech/Snu a kdo má rád draky a Targaryeny, přijde si na své, i když... někdy to George podle mě docela už přehání a dělá z nich vyloženě hlupáky. :-) Často mi u postav chyběla nějaká hlubší motivace, ale to je asi dáno i tou formou kroniky, která mi úplně nesedla. Prostě výčet toho, co se (zhruba) stalo, je celkem nůďo a člověk se v těch výčtech jmen a míst ztrácí o něco víc než obvykle. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Závidím.

Nechtělo by se to náhodou někomu přeložit, prosím? :)
  • upraveno 2. ledna 2014
    Viserys je v povídce Jaehaerysův vnuk, to je opraveno. A Daeron the Daring je určitě Viserysův (nejmladší) syn...
  • Těch nesrovnalostí je tam IMHO víc, řeší to i na westerosu. Ten původní text povídky byl prý mnohem rozsáhlejší a detailnější, ale editor ho proškrtal (i když já teda žila v domnění, že editorem téhle knihy byl právě GRRM :D - tak asi ne)... Tohle ale samozřejmě není seškrtáním, je to kiks, který se Georgovi už minimálně jednou povedl. :-)
  • @David23 Pěkné. Existuje někde úplný soupis targaryenských draků? A jak to bylo s těmi dračími jezdci? To bylo něco jako autoškola? :-)
  • Super. A co rodokmeny? :-)
  • Myslíš draků? :D
  • Volní drací byli nezkrocení?
  • To asi ne :D , je tam zmínka, že drak Baely Targaryen se vylíhl z vejce Syraxe, ale nejsem si tím jistý.
  • A když byl nějaký drak někým osedlán, tak mu na něm nikdo jiný nesměl jezdit?
  • Ještě bys mohl k těm drakům přidat popisy. :-D
    Třeba zlatý Sunfyre musel být nádherný...
  • Já se dozvídám samé nové věci! :-)
    A existuje nějaký seznam starých valyrijských rodů? Já znám jenom Targaryeny.
    Syrax byla dračice :)

A drak byl spoután vždycky s jedním jezdcem. Jiného nesnesl.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    S Targaryeny se v Západozemí usadily ještě další dva menší, hej? Velaryon a ten druhý si nepamatuji.
    Celtigarové, ale přišlo jich s nimi víc, jen nebyly jmenované (zatím).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Nevada Já myslel, že jsou bezpohlavní. A vejce sypou všichni.
    To by pak přece znamenalo, že na velikonoce malovali vajíčka jen dračice.
    Bílý drak (Martinův Ledový drak), zlatý drak (moje nej povídka ze Zaklínače)... vy mě ničíte :'-(

@Montezuma3
    To si vyřiď s Martinem :)
  • Dreamfyre, tak ten by byl můj. 8-)
  • Mě docela udivuje, že ještě žije Vhagar. Tou dobou by mu mohlo být i 220 let (Podle toho, kdy přesně se vylíhnul...).
  • upraveno 3. ledna 2014
  • @sveva Musela bys jim nosit každý den ovce. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.