Jaký je váš názor na komunismus?

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
Co říkáte na komunismus?
Nebojíte se, že se vrátí?
Tohle: http://www.nechcemekomunisty.cz už vážně nechci.
Vy snad ano?
24567

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 14. října 2013
    @Tom Jo vím, ale pro zjednodušení jsem to napsal takhle a hlavně jsou takové názory dost nebezpečné. Zkus dnes veřejně zpochybnit 6 milionů (židů v holocaustu).

Ale to je dost škoda, možná kdyby to bylo přání i vůle Vůdce, dovedlo by se to do konce.
  • @Thorar Poměrný demokratický systém to dělá dnes a denně :D
  • @Tom Ano imigrační systém je zdlouhavá byrokracie, ale pokud existuje legální cesta imigrovat, tak tě ten systém nenutí žít, kde nechceš. Říkám si, že je lepší možnost počkat rok, než se snažit dostat přes ostnatý drát s rizikem být zastřelen.
  • @Gorgloj No, nečekali, schytali to. Stejné je to kdekoliv na hranicích schengenu (který si s železnou oponou víc než zadá, je krutější - k čemuž můžou co říct naši slovenští bratři).
    ČSSR zcela běžně umožňovalo vystěhování se mimo hranice, pokud jsi podal žádost o vystěhování.

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Problém je, že pokud nemáme volit komunisty, zbývá nám DSSS a Okamura.
  • @Tom Slovensti bratri rikaji, ze teraz ich na ziadnych hraniciach nejdu zastrelit ;)
  • @Tom a já jakožto obyvatel Ústeteckého kraje nemusím vybírat.
  • (ok, sem se to hodí beztak lépe, neb zastávám názor, že se současnými volbami už to souvisí pramálo)

@Sederik: já písemné prameny nezavrhuju, ovšem jen málo lidí dokáže psát nezaujatě o něčem, co se jich osobně týkalo. Ti, kterých se běh událostí nedotkl, o nich zas málokdy cítí potřebu psát. "Holé" informace vůbec nebývají příliš dostupné, spíš už nějaký jejich konkrétní výklad.

V mnoha případech autorům realita nestačí a musejí si ji "vylepšovat" (v tomto případě tedy zhoršovat), protože by to podle nich nezanechalo v čtenáři/divákovi ten náležitý dojem. Když se dočtu nějaký do nebe volající nesmysl, který jsou i mé dětské vzpomínky schopny konfrontovat a vyvrátit, téměř vždy je autorem článku někdo minimálně o 5 let mladší než já. Možná jde o obyčejné drobnosti, na kterých až tolik nezáleží, ale proč se jim tedy někdo snaží dávat politický rozměr? Protože je nemyslitelné, aby zavrhovaný režim dělal něco dobře a nezasahoval přitom do každého absurdního detailu lidského života?

Já jsem padesátá léta nezažil a vzpomínky mých rodičů nesahají dál než ty moje na léta osmdesátá (táta je ročník 48). Prarodiče vzpomínali spíš na válku, než na to, co následovalo po ní. Navíc v té době byli sami především rodiči s malými dětmi. Od našich jsem slyšel o událostech Prasklého jara a době "normalizace", ale opět je to z pozice řadových lidí, ne aktivistů.
  • @Hildegarda Ty kukláči od pohraničníků s pejsky připomínající resident evil při mé pozemní cestě do a z Ukrajiny nevypadali úplně přátelsky... :D
  • @Tom No nevím, Okamura se ohání tím, že by rád prosazoval prvky přímé demokracie, takže s DSSS a komunisty bych ho nesrovnávala =D
  • @svoa00 Já říkám, že pokud nemáme volit komunisty, zbývá on a DSSS :D
    @Tom a SSO je jak provázaná s komunisty? Nebo Piráti? Nebo teda asi nechápu co tim myslíš :-)
  • TomTom
    upraveno 14. října 2013
    @Thorar Mluvíme o stranách s politickým programem uskutečnitelným do čtyř let a při hranici 4% :D
    @Tom v tomhle ti přijde reálnější DSSS? 8-O
  • @Tom A snad ta chceli odbachnut? Prilis bacha nedavaju, ked nedavno objavili cely dlhy prekopany tunel a pasovanie je vseobecne zname.
  • @Thorar 3,9 v posledním průzkumu?
    @Tom Já zas koukal na jinej kde měli SSO 5% :-D průzkumům nevěřim ani za mák.
  • Především za poslední měsíc skoro vždycky v médiích uvedli preference stran a pak dodali, že třetina voličů není rozhodnutá, takže si ty čísla můžou strčit někam. Mimochodem Česká televize za jeden dva takové grafy platí desítky tisíc korun (moje sestra tam dva roky pracovala).
  • @svoa00 já bych jim taky nějaký načmáral za 10K a byly by stejně pravděpodobný
    @M1on Náš Minister financií - tuším to bol on - mal tiež jeden pekný graf, ktorým sa chudák-nechudák dosť strápnil...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Thorar Tak nějak :)
  • @flanker.27 Je to citát, ale to je fuk. V demokracii tě nezavřou jen proto, že se ti nelíbí.
    @Gorgloj v komunismu jsi šel sedět když jsi řekl že se ti "nelíbí komunismus" ?
    upraveno 15. října 2013
    @Gorgloj A co z toho se vylučuje s tím, že je to citát? A v komunismu tě za to automaticky zavřeli?

Demokracie, či to co se za ní vydává, momentálně vede světové tažení za svobodu a háže bomby všude okolo...

Edit: Thorar mě předběhl. P. S. Už jsem o tom mluvil v předchozím vláknu (též Tom a EY). Ono není lidi třeba ani zavírat, existenčně se dají zničit mnohem efektivněji.
  • upraveno 15. října 2013
    @flanker.27 To jak háže bomby demokracie je málo v porovnání s tím co předvádí radikální islámisté.

Pro oba: Jakmile jsi ukázal, že se ti to nelíbí a byl si moc nahlas a jdeš proti nim tak si měl problém.
    upraveno 15. října 2013
    @Gorgloj no, takže nejen nelíbí, ale šel jsi proti a byl nahlas, to jsi zapomněl dodat a je to podstatné. Přesně za to samé teď totiž zavírají taky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.