Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
18485878990106

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Blbý je, že jsem teď díky tomu dostal nehoráznou chuť na buřta opečenýho na ohni.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. července 2013
    @Thorar Jupí, jsem omladina =D

My vidláci (bydlím v jedné vesničce, která se kdysi stala součástí HK, takže jsem tuplovaný vidlák) večer krmíme králici, brousíme kosy, otevíráme lahváče z Kauflandu, sedíme u Ordinace v růžové zahradě a jdeme do hajan! Na ohníčky není čas.
  • upraveno 23. července 2013
    Není nad večerní posezení u ohníčku s opékáním vuřtů, masa, brambor a jablek v popelu - dým odhání případné komáry a ohníček zahřeje před nočním chladem:-) A pokud děckám necháte ať si vuřta opečou sami a vykrajují si do něj vlastní znaky nožem před opečením, tak jsou na vrcholu blaha :-D

My goroli (horalé, anhlicky highlandeři) to máme do kaufu dvě desítky kiláků, takže koupíme ve smíšence, kde jsou lepší ceny než v kaufu a jednotě dohromady :-D No nebo skočíme přímo do pivovaru :-)
    @Krisa Hergot to je romantyka :-D to my pražácí nemáme :-(
    Tak si říkám, že všechny děcka na táborech v okresu HK si dneska večer dají studený párek a zazpívají večer kolem dva dny studeného popela :-p
    @Thorar Přijeď na dovolenou do divočiny - poznáš, co jsou pole, stromy, louky a zeleň celkově.
    Stačila mi půlroční dovolená v Pardubicích :-D Ale až mě to chytne, všeho nechám a zase uteču do divočiny :-)
    @Thorar To jako chceš srovnávat Perníkov s Mechovem? :spike:
    Pravda...to jsem Pardubice dost urazil, to si takové krásné město nezaslouží :-D
    @Thorar Ty jsi taky pěknej syčák =D
    Pardubice jsou fajn, až na městskou hromadnou dopravu, která mi sála krev (když jsem potřebovala rychle ze školy na nádraží, tak tu hodinu zrovna nic nejelo) a jednoho Pardubáka. Ale Hradec je stejně lepší :P
  • Nie je spekacik ako spekacik.
    Minule som narazil na jeden test a zo 6 spekacikov sa 5 ukazalo ako prifarbena zmes chrupaviek. O kvalitnom mase ci slanine ani chyru ani slychu. Ja radsej uprednostnujem slaninku :)
  • @Krisa Máš mé sympatie :-) Perníkáře nemám ráda a mám pro to dva zásadní důvody :-)
    @Hildegarda Já miluju špekáčky z Lídlu od Pikoka. V tom supermarketovým výběru nemají konkurenci (asi je to tím, že to jsou potraviny pro německý trh).

@Krisa souhlas, Pardubická MHD je příšerná :-)Nevim na co maj jízdní řády když je nikdo nedodržuje.
  • @Thorar Presne. Masove vyrobky z Lidlu su najkvalitnejsie na trhu. Odoberame dTest :). Ale samozrejme neporovnavam s poctivym vesnickym masiarstvom :)
    @Hildegarda Jo, jsem rád, že jsem překonal nechuť a předsudky k tomu obchodu a našel tam i kvalitní potraviny :-)

Já jsem teď na dietě + v práci do rána, a ta představa toho špekáčku mě teď opravdu nehorázně mučí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Jo každý si navykrajuje svoje ornamenty a pak, když se při opékání objevují, tak se machruje, kdo co má :-)) Samosebou se to nesmí rozpadnout, což při přemrštěných obrazcích také bývá :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Budu muset zajet na chatu už jen kvuli tomu buřtu...
  • Jen tak mimochodem a mimo mísu - jen asociace :-)
    Trošku mi uniká, proč někdo říká buřt místo vuřt (z německého wurst) nebo pinetka místo binetka (Francois Binet) a podobně :-) Kde se berou ty zkomoleniny? Setkávám se s nima na Moravě a hlavně v Čechách, zatímco tady se používají původní tvary a přitom i Německo i Francie je od nás dál....
    Jen tak se nad tím podivuji :-)
  • Říkám obojí, co je podle tebe (nebo podle původu slov) špatně :D A nevím proč :D Asi proto, že jsem neslyšela nikdy nikoho říkat vuřt natož binetka
  • @Melindaaaa nepochopila :-)

Hovořím o tom, že mi přijde zvláštní, že v Čechách jsou výrazy zkomolenější než ve Slezsku a přitom jsou Čechy zemím původu těchto slov blíže.
    Ale to už bych mohla například začít u slova galaty - ty pocházejí z Gálie...ale v čechách zkomoleny na kalhoty.
    Já pouze předestírám, že je s podivem, že ve vzdálenějším Slezsku se slovo dochovalo beze změny prakticky po staletí.
    Toť vše:-)

(mimochodem přijde mi i tak zvláštní, že někdo netuší, že vuřt pochází z německého wurst :-) O tom, že málo lidí zná dvorního kadeřníka Ludvíka XIV. nepochybuji.)
  • Ok :D Beru na vědomí :D Taky bych ráda poznamenala, že vím, že vuřt pochází ze slova wurst, ale přijde mi přirozenější říkat buřt, jak my to tady v Čechách zkomoleně děláme :D Na Moravě jste holt spisovnější, přesnější, původnově-slovně bližší a lepší a tak vůbec
  • @Melindaaaa Ještě jednou - nikde neříkám lepší ani nic podobného. Podivuji se nad celkovým jevem :-) Zkrátka nemohu přijít na vysvětlení, proč to ve Slezsku setrvává v původním znění (s titulky :-)), zatímco Morava a Čechy ta slova pozměňují.

Nedokážu přijít na princip toho jevu - o nic víc mi nejde :-)
    To vysvětlení ohledně kadeřníka jsem přidala jen jako kuriozitku, kdyby to někoho zajímalo :-)
  • @Thorar Je to o dvou chlapech v hlavní roli - co chceš víc :-D
  • @Thorar Název topicu je dost varovný, řekla bych, abyste vy chlapi vycouvali včas :D
  • PMS neznám, já skončila u PNS jako poštovní novinové služby :-) A jestli na mne budete dál zkoušet zkratky bez vysvětlení - to je má konspirační teorie :-)), tak budu plakat v koutečku :-p
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.