Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1146147149151152581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Jak prý? To jsem věděla - ovládám sever (nahoře) a jih (dole). Východ a západ si už musím ukazovat, ale taky to po chvíli vykoumám...=D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @flanker.27 heh, něco takového jsem napsal do svojí slohovky na téma práce v zahraničí =D Mimochodem jsem z toho strašně happy protože to nejspíše vyjde v Mladé Frontě
  • @Everett_Young Jakože tvoje slohovka? Povídej přeháněj, kdy? :-D
  • @Lady Sansa Náš učitel pověsil ve škole jakýsi plakát o tom že můžeme (musíme) napsat slohovku na jedno ze tří (velice podobných) témat: Práce v zahraničí nebo studium v zahraničí nebo Život v zahraničí. A tři nejlepší že otisknou v mladé frontě. Rozsah byl stanoven na vyšší maturitu (tj. minimálně 250 slov) napsal jsem to na 600 a osekal na 440. Pak mi učitel řekl že musím přepsat konec aby české školství nevypadalo tak... tak jak vypadá. Takže jsem to přetáhl na 490. A on řekl že tři nejlepší (podle jeho výběru) dá do Mladé Fronty kde je otisknou (asi to s nimi má domluvené, nevím).
  • @Everett_Young Že bych si poprvé v životě koupila noviny a dozvěděla se o tom, co sesmolili skoromaturanti (jsi v septimě, že ano?) ? :-)
  • @Lady Sansa Ano, v septimě, a noviny si kupovat ani nemusíš, jestli chceš, pošlu ti Word.
  • @Everett_Young No pokud bys mě poctil, moc bych to ocenila :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. května 2013
    @Lady Sansa ok, minutku, jen to hodím na ulož.to

EDIT: http://uloz.to/xvN9gKKw/prace-v-cizine-v-1-1-docx
  • @Everett_Young Šikovný chlapec, ale zas takovej zázrak to, prosím bez urážky, není, takže já si ty noviny asi zdovolením nekoupím :-)
  • @Lady Sansa zázrak to samozřejmě není a noviny si taky nekoupím. Ale já mám normálně z češtiny 4 :D
  • @Everett_Young Ne, to nemáš! Já bych nikdy nic takovýho nesesmolila a odmaturovala jsem za 1 :-D
  • @Lady Sansa Ale jo, mám, pravidelně :D
  • Já jsem na druhou stranu chodila do přírodovědně zaměřené třídy (do všeobecné už jsem se nedostala a do humanitního kurníku se mi nechtělo) a tam se hrotila hlavně biologie, fyzika a tak a na jazyky jsme dostali bohužel celkem mizerný učitele.
    Každej rok jsme měli dělat "přírodovědnou práci" (já jsem vždycky udělala nějakej herbář) a povinně jsme maturovali z nějakýho přírodovědnýho předmětu, takže moje kombinace čj+aj+zsv+chemie byla docela vtipná :-)
  • @Lady Sansa My měli zase obor jazykový a stejně jsme měli jen angličtinu + němčinu nebo ruštinu (přirodovědný obor měl i španělštinu, francouzštinu a italštinu). Maturovala jsem z čj+aj+dě+ze, to bylo taky vtipné :D.
  • My máme jen jednu osmiletou třídu, takže jsme zaměřený všeobecně. A hádám že kombinace Čj + Aj + D + IVT nebude vypadat o nic lépe :D
  • No, já jsem maturovala ČJ+AJ+Dě+Bi a nikdo se nepodivoval ;-)
  • upraveno 3. května 2013
    Samí exoti? Klasika čj+aj+bio+chem. A státní maturita byla směšná, otázky v češtině na dobu březosti vlčic a barvu šátku Ferdy mravence mě velmi znechutily (byla to orientace v odborném!! textu) To jsem si fakt říkal, co že jsme na tom gymplu osm let dělali, že nám pak daj tohle :D
    P.S. Co mě pak překvapilo ještě víc byl percentil přes 99% naznačující, že valná většina maturujících musela někde v těch otázkách napáchat nějaké chyby...
  • @Anvil Vždyť to mají udělat i děcka z učňáků, tak co se divíš. Mě, buranovi z přírodovědnýho áčka, v tu chvíli docela potěšilo, jak je to lehký. Ale v angličtině jsem měla docela nahnáno, protože se učím až od tercie a to ještě s přeučenou ruštinářkou a kdybych se moc smutně nedívala, tak mi tu dvojku nedají ani náhodou. V tu chvíli jsem docela ocenila Liama v komisi - to byl rodilý mluvčí a mě měl z nevysvětlitelných důvodů rád, i když jsem byla nejhorší ze třídy. :-)
  • Jo, já vím, že učňáky to měly taky, ale 99%? To sou i gymply, prostě si nemůžu pomoct, ale přijde mi to jako katastrofální výsledek nejen našeho školství, ale hlavně studentů...
  • @Anvil Tak to o tobě asi svědčí, že jsi chytrej, ne? To je dobrý vědět. Nějakýho vypatlanýho blbečka by asi na medicínu nevzali, ne? :-)
  • @Lady Sansa Díky :) ale fakt tu šlo o to, jestli si ostatní taky myslí, že náš vzdělávací systém jde do kopru za nadšeného doprovodu přístupu studentů ke vzdělání, když má každý nějakou univerzitu jistou, i kdyby se sebevíc flákal.
  • No jo, ony už jsou vlastně ty nové maturity. To je fakt nesmysl, dělat maturitu 2 měsíce, nebo jak to vychází.
  • Jo no, navíc nepotřebuju aby mi instalatér při výměně trubek recitoval Máj, takže nechápu, proč to dělali i pro učňáky.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Anvil
    já nepotřebuju aby Máj recitoval třeba doktor ;-)
  • @Benji Jop, ale je to součást všeobecného vzdělání, které by měl mít kdokoli, kdo se na medinu dostane. O instalatérech ale v tomto ohledu mám jisté pochybnosti.
  • hahaha,m moje řeč :)
  • A co když bude někdo chtít dělat třeba knihovnictví nebo studovat literaturu? To taky může říct, že Máj je důležitý a nějaké sčítání je na nic. Jsou prostě věci, které se učí, i když nemají praktické využití, ale stejně by je měl člověk znát. Je jedno, jestli je někdo instalatér nebo doktor, ale když neví, kdy začala 2. světová válka, tak je to na pováženou.
  • Jistě. Ale to je součást vzdělání, ne maturitní zkoušky, tu už by měl každý dělat z toho, čemu se bude věnovat. Instalatér z vyměňování trubek a tak dál. A ještě než začnete žehrat s doktorama a Májem, tak já byl na gymplu, což značí všeobecné vzdělání bez výraznějšího zaměření.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.