V Outpostu je vzdy misto a je tam jeden vetsi stul, ktery bysme mohli zabrat, jinak ano zaviracka v Outpost je dosti flexibilni. Jinak co se tyce stolni hry,pokusim se to vysvetlit co nejrychleji zaklady (upozornuju jsem v teto hre take amater) a proste dotazovat se budeme primo, kdyz budeme hrat a i tak to vidim, ze to muze trvat klido 3-4 hodky. Takze nejak rozumne to probadat,abysme si alespon predstavili nejak rozumne obe hry jak karetni tak stolni. Kdyby naahodou Outpost nesel (neni tam teplo,jidlo jen bagety, hluk mladsich deti),tak mam alternativu jednu restauraci blizko Namesti Miru, kde muzu ezervovat dosti velky salonek, kde bysme byli uplne sami,ale je to restaurace,tak ocekavaji nejakou utratu (alespon piti).
Mno, vysvetlovani pravidel asi pul hodku nezabere, podle me nas tam nebude jen ti co budou hrat,ale i (kolemdouci), kteri se mozna taky zeptaji, kdo vi. Jinak hodku by to trvat nemelo a jak rikam,vysvetlim to fakt rychle a az ve hre si rekneme,hele kdybysme hrali naostro,udelal bych to a to a to..protoze tak a tak...to je asi nejlepsi. Rikas po 4 kolech. Me se jednou povedlo vyhrat po 5 tazich na pocet mest, ale to bylo dano tim,ze sem byl nakej unavenej,moc sem se nezapojoval do debaty a hadani a souper na me zapomnel a 3 kola po sobe jsem byl na tabulce vlivu ve vsech 3 oblastech na prvnim miste,to se pak hraje lepe :)). Jinak na odkaz od Aleka jsem nekoukal,ale Outpost je kousek od Andela (metro B), to jest od Hlavaku par zastavek metrem. Porad uvazuju jestli mam koupit i rozsireni nebo ne. Poradte (upozornuju,ze ho nebudu znat taky a jsou tam dalsi pravidla,takze by se to urco to vysvetlovani protahlo).
Ja to koupim urcite, protoze chci vytvorit i to neoficialni rozsireni (jak to vyresim vim,dohodu s tiskarnou mam,kde koupit cinove nebo jine panacky a draky mam, jen finance nejsou, jako vzdycky :)) ). Jinak, jak sem vyhral tak rychle,tak to jsem hral za Baratheona a jak rikam, nechalu me asi po 3 kola na vsech stupnicich vlivu na prvnim miste..tudiz po dvou kolech jsem mel dost zabranych lokaci a i mi vyslo,ze jsem vzdy rekl,bud se mnou jinak umres, nebo chces byt na konci hry na druhym miste nebo poslednim .)).No a uzavrel sem to v 5 kole.Ale to byla tusim 2 nase spolecna hra,pak uz se to nestalo. Jinak to opevneni v Clash of Kings a obydleni Dorne atd atd. a hlavne nove karty rodů me dosti zajima, pac je tam vetsi variabilita. No uvidime.
rad bych si zahral deskovou i karetni, ale jsem bohuzel v te dobe v zahranici, tak snad to zopakujete.. jo a nevite, kde se u nas daji koupit ty karty agot? nemuzu je sehnat..
Já sebou možná také vezmu své kamarády co to zajimá, ale počítám,že to bude tak jeden maximálně dva. Jinak datadisk Clash of Kings jsem ještě stále nekoupil,ale uvidím,ale asi to udělám tak,že originál vezmu (pro případ,kdyby nááhodou nebyl) a datadisk si najisto půjčíme tam. Jinak já jsem určitě proto prostřídat jak deskovku tak ty karty i když nevím kolik lidí se může do té karetní hry zapojit. To znaména kolik je karet na půjčení, jak dlouho budou vysvětlována pravidla atd atd. (říkám nevím o tom zhola nic). Pravidla deskovky si myslím,že rychlovkou za půl hodky vysvětlím základ a pak prostě při hře to budu doosvětlovat. Jinak děkuji za reserve a za to,že už je to takhle bezvadně dohodlý.
hlavne to nekdy kolem vanoc zopakujte, at se prijdu taky podivat, cet jsem toho sice hodne, a zdaleka ne fantasy, ale martin je uz radu let jednicka - dokonce i pred murakamim ci kunderou :)
Mno myslím si,že sraz bude určitě vydařený.Jestli se zopakuje záleží na okolnostech všech přítomných, jak budou mít samozřejmě čas.A před Vánocema to bude asi frmol. Jo Martin je jednička, i když já mám jiného favorita (toho nepřebije v mé hlavě nikdo),ale tím nikoho nehaním nebo neposouvám na druhá,třetí....místa :)). Rozlišuju dobré/špatné=čtivé/brak
I když nejsem zdejším pravidelným návštěvníkem, je Martin jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů a na sraz bych jel, taky abych vyzkoušel tu deskovku (uvažuji o pořízení). Bohužel mám v pátek předtím stužkovák a asi bych nebyl ve stavu na taktické deskovky, takže snad někdy příště.
Komentáře