@Ugla Ohlásit policii jsme se již jednou jednoho pána snažili, bylo nám řečeno, že tam můžou zajet, ale on tam už stejně nebude, takže to bude k ničemu. Tak jsme jim řekli, ať tam teda zajedou i tak. No a nebyl tam, takže nic.
Běžní kolemjdoucí to nedělají, ale jsou to občas bandy dětí a nějakých blbů, kteří pouze prochází přes most. Vyfotit je nemůžu, protože s sebou na vodě nemám foťák a volat policii nemá smysl, protože než dojedu na loděnici a zavolám, banda bude dávno pryč...
Ty šutry nehází lidi běžně a nějak často, ale párkrát se to prostě stane a teď mě to fakt nakrklo, protože mi mířili na hlavu (ještěže jsem jela sama a neměli tak větší šanci se do někoho trefit). Blbý je, že člověku nezbývá než co nejrychleji dojet pod nima pod most a modlit se, aby se nějak dobře netrefili, protože couvat nebo otáčet se zabere ještě víc času.
@Krisa Dneska jsme o tomhle s kámošem tak přemýšleli. Když nám bylo 7 a chodili kolem nás 18ti letý borci, tak jsme se jim na chodníku uctivě vyhýbali a nikdo si nedovolil říct křivé slovo. Dneska je nám 18 a když jdeme okolo sedmi letých fakanů tak maji pořád samý keci. Tak jsme si tak říkali jestli by jsme je neměli trochu víc mlátit.
@Everett_Young Bohužiaľ teraz je doba, že zdvihneš na fagana ruku, a okamžite to vedia jeho rodičia, ktorí mi príde, že sú spravidla fagani z generácie predtým.
@Arutha2321 Ale náhodou, s jednou z těch part s nimi máme problémy chodí takovej malej roztomilej černoušek a ten je ze všech největší svině. Tak jsem ho jednou když šel sám chytnul a zeptal jsem se ho jestli někdy slyšel o Ku-klux-klan. Od té doby je od něj pokoj.
@Everett_Young Ty se s tím nemazlíš :D Dneska se s malýma smradama nedá nic dělat. Přesně jak jsi říkal, když mi jsme byli prcci, tak jsme byli "slušní" a když jsme občas peskovali, tak nás chytli za límec a dali jsme pokoj. Dneska bych se ale bál někomu jen důrazněji pohrozit. Vždyť dnes se toho musí bát i vlastní rodiče
@Everett_Young: Ty autority musíš nicméně zaangažovat stejně. Jinak zmetci akorát začnou otravovat o dům dál. Já jeden čas volal policii celkem často, poslední dobou je tu naštěstí celkem klid.
Akorát na podzim sem přijeli nějací pojízdní prodejci potravin s dodávkou a vyřvávali tady o státním svátku (tuším 17.11.) amplionem skoro 20 minut na celé sídliště. Sešel jsem dolů, opsal SPZ a zavolal to měšťákům.
Ještě tak někdy ve 24 jsem měl dojem, že bych nějaký malý hajzly neměl řešit, protože by jim to přece měli říct "dospělí" - za nás to takhle fungovalo. Pak mi došlo, že lidi mají prostě strach. Buď že dostanou na budku a nebo, což mi připadá mnohem horší, že fakanům daj pár facek a budou z toho mít ještě problémy.
Teď jsem se zase nehorázně vytočil na naše skvělé mobilní operátory. Před rokem jsem odešel od O2 a přešel k Vodafonu a myslel si, že mám konečně vyhráno. Nohužel u nás si člověk asi nevybere. Po roce mi uprostřed zúčtovacího období najednou bez jakýhokoliv informování smazali tarif a dali mi tam jakýsi tarif "nula", kde mám vše za plnou cenu. Tak tam volám, co to má jako znamenat a místo vysvětlení, proč mi byl tarif zrušen, se mě operátor ptá, kolik vlastně provolám a nabízí mi nějaký jejich balíčky. Když jsem mu připomněl proč volám, řekl mi, že studovat můžu jen rok a proto mi studentský tarif smazali (jasně, běžně se ve škole končí 10. dubna). A pak zase začne nabízet tarify, o který nemám zájem, protože si ho musím koupit i s internetem a bez internetu mi tarif nedaj, leda že bych musel platit o stovku víc? Prosím, co?! A asi aby mě ještě víc nas*al, tak mi na závěr řekne "Chcete si tedy vybrat jiný tarif a zrušit stávající tarif nula za zpoplatnění služby 270,-?" - JAKO VÁŽNĚ?!
Ještěže máme na loděnici jenom hodné děti. Při nejhorším stačí pohrozit dvounásobkem shybů a je všechno v pořádku.
I když loni na soustředění mě málem připravili o chuť žít - poslední den se jezdí "rozloučení s přehradou", což spočívá v objetí celé přehrady a vyjetí všech zákrut co nejvíc u břehu. A jeden chlapeček se rozhodl, že ocákne každou lodičku, co na břehu potká... Jeli jsme to asi 3 hodiny a holčičky celou dobu zpívaly písničku se jmény lidí na soustředění. To bylo nefalšované a koncentrované peklo. A když jsme dojeli, tak ten cákající chlapeček řekl tatínkovi (který taky pádluje a byl tam s náma), že je to se mnou fajn, protože hodně vydržím - to už jsem se málem rozbrečela :D
@Anvil Já to beru jako přípravu na moji případnou budoucí práci s delikventy =D Včera jsem si zas připadala jako Rimmer, byla jsem se 2 holkama na vodě a celou dobu nezavřely pusu, tak jsem jim řekla, že teď pojedeme na start pětistovky (asi 150m) a budeme mlčet - celou dobu se mě ptaly, jestli můžou šeptat, mumlat, broukat... To jsem taky přemýšlela, že z tý lodě vyskočím :D Ne, mě to docela baví. Oni jsou na mě celkem hodní, protože vědí, že se dá se mnou rozumně domluvit. A občas je to dost sranda.
V souvislosti s tématem nesystémových "bastlů", kterého jsme se dotkli v PM s paulem jsem si vzpomněl na jednu osobní zkušenost:
Kdysi ve druháku na přednášce z numeriky se mi nelíbilo, že přednášející označil nějakou funkci odvozenou od f jako f' (derivace se sice v daném kontextu nevyskytovaly, ale přišlo mi to jako nesystémové). Tak jsem místo čárky začal používat u sebe v sešitě f s vlnkou. Jenže on za chvíli označil vlnkou něco jiného, tak jsem místo jeho vlnky začal používat stříšku. Když zavedl i stříšku, začal jsem mírně propadat depresi a použil místo ní u sebe pruh. Už v té chvíli byl dost problém ty výrazy přepisovat v reálném čase z tabule do sešitu z jeho "kódování" do toho mého. Jakmile mi "ukradl" i ten pruh, znechuceně jsem rezignoval a začal to psát po jeho :D
Letošní napouštění zahradních hadic úplně nevyšlo - místo ven do hadic tekla voda několik hodin do sklepa. Já jsem sice vždycky chtěla sklepní bazén, ale takhle jsem si to úplně nepředstavovala =D. Aspoň máme dokonale vytřený sklep i vše v něm do výše 15-20cm a já si konečně pořádně umyla holinky :).
@Krisa Holinky, fuj, fuj, fuj. Holinky, to je slovo, proti kterýmu vedu už dlouhá léta dlouhý a náročný boj, ale ani moje rodina mě nedokáže respektovat, takže já musím trpět a poslouchat Verču, že potřebuje nový holinky na tábor (holiny bez toho k - to je ještě horší). Gumáky forever! :-D
@Lady Sansa =D To by mě fakt nenapadlo, že někomu může vadit slovo holinka... Tak dobře - konečně jsem si pořádně umyla smajlíkový gumáky (ať žije dětské oddělení) ;)
@Krisa Ach, to je hudba pro mé uši! :-) Já jsem teda trapák, já jsem zdědila gumáky po Hance z kravína. Asi tři roky zpátky před sezónou, kdy zalívám jenom já( protože zbytek rodiny se vymlouvá na nějakou blbou skoliózu), jsem potřebovala gumáky, ale vůbec nic jsem po celým Brně nemohla sundat, tak zasáhla babička, poptala se mezi "holkama" a už mám. Sice jsou obyčejný černý, ale zase do nich neteče a jsou pořádně vysoký, a to je něco, čím se moc gumclí chlubit nemůže :-)
@Lady Sansa Taky používám jedině gumáky, ale zase vůči holínkám averzi nemám. To mě spíš bere, když někdo říká podpaždí místo podpaží. Z toho úplně kvetu :weirwood:
Ja mám vďaka spolužiakovi averziu na slovo Lýbia. Predtým mi to nevadilo, lenže on každého opravoval, že to má byť Líbya a teraz už to bije do očí aj mne. Ale vo vlastnom jazyku sa nazývajú Lýbia :D
@Dreamer:D Že jo, ani to pak nevypadá jako to slovo co to má ve skutečnosti znamenat :D A rifle bych zas nikdy neřekla :D Ale nenosím je, tak nemám moc často potřebu o nich mluvit :D
Tak džínsy by mali byť oficiálny názov odvodený z toho anglického, mám taký pocit, že sa to aj v obchodoch používa ako ofiko názov... Alebo sa mi to len zdá? Každopádne tiež používam výraz rifle :D Zvyk...
Komentáře
Běžní kolemjdoucí to nedělají, ale jsou to občas bandy dětí a nějakých blbů, kteří pouze prochází přes most. Vyfotit je nemůžu, protože s sebou na vodě nemám foťák a volat policii nemá smysl, protože než dojedu na loděnici a zavolám, banda bude dávno pryč...
Ty šutry nehází lidi běžně a nějak často, ale párkrát se to prostě stane a teď mě to fakt nakrklo, protože mi mířili na hlavu (ještěže jsem jela sama a neměli tak větší šanci se do někoho trefit). Blbý je, že člověku nezbývá než co nejrychleji dojet pod nima pod most a modlit se, aby se nějak dobře netrefili, protože couvat nebo otáčet se zabere ještě víc času.
Dneska se s malýma smradama nedá nic dělat. Přesně jak jsi říkal, když mi jsme byli prcci, tak jsme byli "slušní" a když jsme občas peskovali, tak nás chytli za límec a dali jsme pokoj. Dneska bych se ale bál někomu jen důrazněji pohrozit. Vždyť dnes se toho musí bát i vlastní rodiče
Edit. Asi je to proto, že sem zlej
Akorát na podzim sem přijeli nějací pojízdní prodejci potravin s dodávkou a vyřvávali tady o státním svátku (tuším 17.11.) amplionem skoro 20 minut na celé sídliště. Sešel jsem dolů, opsal SPZ a zavolal to měšťákům.
Ještě tak někdy ve 24 jsem měl dojem, že bych nějaký malý hajzly neměl řešit, protože by jim to přece měli říct "dospělí" - za nás to takhle fungovalo. Pak mi došlo, že lidi mají prostě strach. Buď že dostanou na budku a nebo, což mi připadá mnohem horší, že fakanům daj pár facek a budou z toho mít ještě problémy.
I když loni na soustředění mě málem připravili o chuť žít - poslední den se jezdí "rozloučení s přehradou", což spočívá v objetí celé přehrady a vyjetí všech zákrut co nejvíc u břehu. A jeden chlapeček se rozhodl, že ocákne každou lodičku, co na břehu potká... Jeli jsme to asi 3 hodiny a holčičky celou dobu zpívaly písničku se jmény lidí na soustředění. To bylo nefalšované a koncentrované peklo. A když jsme dojeli, tak ten cákající chlapeček řekl tatínkovi (který taky pádluje a byl tam s náma), že je to se mnou fajn, protože hodně vydržím - to už jsem se málem rozbrečela :D
Včera jsem si zas připadala jako Rimmer, byla jsem se 2 holkama na vodě a celou dobu nezavřely pusu, tak jsem jim řekla, že teď pojedeme na start pětistovky (asi 150m) a budeme mlčet - celou dobu se mě ptaly, jestli můžou šeptat, mumlat, broukat... To jsem taky přemýšlela, že z tý lodě vyskočím :D
Ne, mě to docela baví. Oni jsou na mě celkem hodní, protože vědí, že se dá se mnou rozumně domluvit. A občas je to dost sranda.
Kdysi ve druháku na přednášce z numeriky se mi nelíbilo, že přednášející označil nějakou funkci odvozenou od f jako f' (derivace se sice v daném kontextu nevyskytovaly, ale přišlo mi to jako nesystémové). Tak jsem místo čárky začal používat u sebe v sešitě f s vlnkou. Jenže on za chvíli označil vlnkou něco jiného, tak jsem místo jeho vlnky začal používat stříšku. Když zavedl i stříšku, začal jsem mírně propadat depresi a použil místo ní u sebe pruh. Už v té chvíli byl dost problém ty výrazy přepisovat v reálném čase z tabule do sešitu z jeho "kódování" do toho mého. Jakmile mi "ukradl" i ten pruh, znechuceně jsem rezignoval a začal to psát po jeho :D
Aspoň máme dokonale vytřený sklep i vše v něm do výše 15-20cm a já si konečně pořádně umyla holinky :).
Tak dobře - konečně jsem si pořádně umyla smajlíkový gumáky (ať žije dětské oddělení) ;)
Já jsem teda trapák, já jsem zdědila gumáky po Hance z kravína. Asi tři roky zpátky před sezónou, kdy zalívám jenom já( protože zbytek rodiny se vymlouvá na nějakou blbou skoliózu), jsem potřebovala gumáky, ale vůbec nic jsem po celým Brně nemohla sundat, tak zasáhla babička, poptala se mezi "holkama" a už mám. Sice jsou obyčejný černý, ale zase do nich neteče a jsou pořádně vysoký, a to je něco, čím se moc gumclí chlubit nemůže :-)
Každopádne tiež používam výraz rifle :D Zvyk...