@Maliky já si nemyslím, že si pracovníci jatek obecně vychutnávají moc, ale spíš otupěli a nedívají se na zvířata jako na tvory. Něco jako nacisti v lágru. Prostě si řekli, že židi nejsou lidi a hned jim to plynování šlo od ruky. Člověk dokáže otupět vůči děsným nechutnostem.
Ale nevím, jak ti číňani, ti to možná brali jako zábavu. Něco jak amíci mučili a ponižovali zajatce a natáčeli si to.
@M1on Tomu nevěřím - možná se nenajdou v ničem v takovém složení a poměru, ale nevěřím, že maso nejde nahradit. Když člověk jí ostatní živočišné produkty - mléko, mléčené výrobky, sýry a veškerou zeleninu, luštěnici a co já vím, co ještě, tak rozhodně neumře a ani nebude nemocný.
Když si vzpomenu na lyžák v kvintě, jak jedna spolužačka prohlašovala, že nemůže maso (mimochodem zrovna byla výborná svíčková) a pak si běžela koupit do sámošky párek a pak si ho tam strašně nenápadně připravovala, to je asi můj největší zážitek, protože lyžování na trávě za nic opravdu nestálo. :-D
@M1on No tak děti jsou snad něco úplně jiného. Dospělý, který své děti nutí k vegetariánství či veganství je dost nezodpovědný - znám vegetariána, který svému dítěti normálně připravuje maso (asi spíš jeho žena, nevím jak moc vaří), protože mu je jasné, že ve vývoji není dobré omezovat nějaké potraviny a nechá dítě postupně samo rozhodnout, jestli maso jíst bude nebo ne (samozřejmě až ve věku, kdy toho bude schopno - např. v 17, ne v 7 letech).
@sveva: My máme bohudík hodně masa od rodičů - králíky, husy, vepřové. Ale je fakt, že kuřecí či krůtí maso kupujeme normálně v obchodech. Ale kupovat maso od menších dodavatelů mi přijde sympatické a možná k tomu také časem dospěji. Momentálně ale máme tolik starostí, že to prostě nějak neřešíme.
@Chmur Problém je v tom, že dneska je po mase tak velká poptávka, že všichni nemůžou nakupovat u malých dodavatelů. Samozřejmě taky hraje velkou roli, že kvalitní maso je fakt drahý. Co já vím, třeba budu vydělávat tak málo, že si ho budu moct dopřát jednou týdně. To bych fakt nerada, ale jako absolvent humanitního oboru k tomu mám nakročeno... :D Chápu, že ne každý se z ekonomických důvodů stane vegetariánem, a radši si koupí levný kuře v obchodě (že může být napuštěný vodou a tím pádem vlastně dražší než se zdá, bohužel často neví). Ideální by byly přísnější normy pro chov, častější kontroly veterinární správou, přísnější postihy... to je ale dlouhá cesta, a nějak si nejsem jistá, jestli jsme na ní vůbec vykročili. :-?
@BenNevis Já taky znám holku, která říká, že jí nechutná hovězí a vepřový, ale omáčku z toho masa klidně jí. Já to teda dělám u hovězího taky - ale mně nevadí chuť, ale struktura (ve velké části hovězího jsou takové ty blanky, žgůty, slizy, bílé věci apod., které já nejsem schopná pozřít - jak se to dotkne mého jazyka, tak je malér).
@Krisa takové ty šlachy, blány a tlusté taky nemám ráda a vypreparovávám. Taky nejím různá jídla, třeba játra (přesněji jím, ale nechutnají mi), ale když mám na výběr na oběd 3 různá jídla (a ještě se dá objednat minutka), tak si neobjednám něco, co nejím. :-)
@BenNevis Kvoli staremu chlebu sme si kupili zapekac, lebo neznasam vyhadzovat potraviny. To radsej o 12 este vyprazdnim chladnicku do zaludka :) A mala rano stale dokola opakuje "peceny chlebik" a nikomu nevadi, ze ma 4 dni. Ale odkedy je taketo na psa pocasie, tak sa stalo, ze ani peceny chleba nebol, tak som musela upiect domaci :)
My máme na starý chleba 2 černé čtyřnohé recyklační jednotky - ony prostě milují tvrdý chleba, takže když máme chleba již trochu archivnější, nakrájíme ho na kostičky a necháme usušit a zchroupat zlopsicema :)
@Arutha2321 to mi připomíná ten nepřeložitelný vtip: "It was once said that a black man would be president "when pigs fly." 100 days into Obama's presidency... Swine flu."
Komentáře
Ale nevím, jak ti číňani, ti to možná brali jako zábavu. Něco jak amíci mučili a ponižovali zajatce a natáčeli si to.
Chápu, že ne každý se z ekonomických důvodů stane vegetariánem, a radši si koupí levný kuře v obchodě (že může být napuštěný vodou a tím pádem vlastně dražší než se zdá, bohužel často neví). Ideální by byly přísnější normy pro chov, častější kontroly veterinární správou, přísnější postihy... to je ale dlouhá cesta, a nějak si nejsem jistá, jestli jsme na ní vůbec vykročili. :-?
Prababička nám říkala "Hitlera na vás" :D
Ten můj má naší spotřebu tak dobře spočítanou, že i slepice mají smůlu. :-)
"It was once said that a black man would be president "when pigs fly." 100 days into Obama's presidency... Swine flu."