Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1127128130132133581

Komentáře

• Tenhle nám u stojí ve vitrínce. Ale v jednodušší kamufláži. :-)
  • upraveno 22. března 2013
    Zdravím,
    Chtěl bych vás poprosit o vyplnění krátkého dotazníku, který potřebuji k dokončení mé Seminární práce na téma "Templářští rytíři, Svobodní zednáři & Ilumináti".

http://www.survio.com/survey/d/I6M3C6N9A3X0Y7Q6I

Je to 6 krátkých otázek, za pár minut máte hotovo.

Děkuji za váš čas:)
  • @Gambu Testuješ kolik lidí věří Brownovi? :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nedozvěděl jsem se, kolika jsem dosáhl procent :)
  • @Gambu takz chci procenta
  • Po dodělání práce, vám výsledek dotazníku rád zveřejním;)
    @Anvil Přiznám se, že nevím co přesně myslíš.:P
  • Zdravím,
    Dlouho jsem tu nebyl.
    Už se ví, kdy se bude vysílat nová řada ?
  • @haladdin ak myslis na CT2, tak to sa fakt este nevie :)
  • Svevo, dík,
    Řekl bych , že je to dávno dokázané.
    Třeba byzantské záznamy z jednàní po útoku Rusů na Konstantinopol
  • @sveva Že Kyjevskou Rus založili Rurikovci ještě není dostatečně podložené?
  • Ahoj , brbr,
    Kdesi jsem Ti nechal koment ke zlatèmu zuby, ale na tomhle novém webu jsem se ještě nezorientoval ;-)
  • Sveva má ale pravdu... Sice je normanská teorie zřejmě pravdivá, ale stoprocentně potvrzená není.
  • Je prokázané, že se Varjagové plavily po Volze a Dněpru (za obchodem), v nějakém spisu se asi píše, že Rurik založil Novgorod. Nicméně tvrzení "vikingové založili Rusko" mi přišlo trochu silné. Ale nejsem historik, tak se o to nebudu přít... Klidně mě umlaťte faktama. :)
  • Byzantské záznamy uvàdějí ve vedení ruské flotily skandinavské jména. Ruské pověsti to taky potvrzují.
    Ostatně to bylo celkem obvyklé- Sámo, Bulhaři...nakonec i svým způsobem i Normandie. A přirozeně Anglie
    Někdo z cizího etnika přijde, ovládne území a za nějakou dobu se asimiluje díky výrazné početní převaze původního obyvatelstva
  • @haladdin Já jsem ti rádoby vtipně odpověděla hned pod tvůj příspěvek (v topicu bla, bla, Trailer 2 bla, bla :-)
  • @haladdin Inu, Odnož vikingov v Rusku mala s tými v škandinávii len strašne malo spoločné. To potvrdzujú zas arabský cestovatelia
  • Ti ruští byli Švedové.
    Zbytek Evropy znal spíš Nory a dány
  • Oni ti ruští vikingové se začali hrozně rychle asimilovat, takže brzy se odlišovali od těch, kteří udržovali kontakt s domovem.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Tak jsem si vytáhla Košnara (Severní Evropa v RS a vikingská expanze) a jo, stoprocentní to není. Na wikipedii jsou celkem slušná hesla, hlavně to druhé (Kyjevská Rus, Normanská teorie), takže kdo nevlastní zmíněnou publikaci, může se vzdělat online.
  • On ani ten původ Varjagů není úplně stoprocentně dokázaný. Stále existují pochybnosti...
  • @haladdin Odkud čerpáš tyhle informace? (čistý zájem, nic víc za tím nehledej)
    Vidíš, v Anglii je spousta vesniček se severským jménem, v angličtině je hodně slovíček severského původu, a stejně bych neřekla, že Anglii založili vikingové. :) To se asi nedá moc srovnávat...

(Čekám, kdy se do toho vloží @flanker.27 =D )
  • upraveno 22. března 2013
    Myslím Že takto by sa dalo polemizovať aj o tom že vikingovia založili moravu no....
    Edit: myslim Že takto by sa
    lebo už sa dostavame k tomu kde je vi´kingská krv a to už nie je o zakladaní
  • Že vikingové putovali po Ruských řekách je nepochybné.
    Je logické, že k zabezpečenï volného pohybu potřebovali trvalé opevněné základny, kterých se zmocnili a drželi je.
    Pravděpodobně se řidili heslem " rozděl a panuj" některé kmeny ukecali na spjenectví a s jejich pomocí vojensky ovládli ty ostatní .
    Byli tam bez ženských, takže si brali místní, a to v množství větším než malém :-)
    Co nevylezlo na strom , nebo neskočilo do vody :-D
    To by jim ženské u nich doma netrpěly ;-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Zaseli své blonďaté sémě v lidu slovanském.
  • @haladdin Ty to popisuješ, jako bys byl u toho. :D
    Ta jejich blonďatost se taky přeceňuje, stačí se podívat na švédskej hokejovej tým, to je samej zrzek :roll: :-D
  • Svevo,
    Dvě knihy- jedna tušïm " Vikingové, sága 3 stoleti" a druhá jen vikingové.
    Po autorech bych se musel kouknout
    Ty severskè jména jsou v Danelaw, oblast Anglie souvisle osídlená Vikingy
    A kràl Knut, který svého času sjednotil anglii, norsko a Dánsko
    Takže ty vlivy byly delšï, a asimilace trvala déle.
    Nakonec i Tušïm Harald Hardradi, který se pokusil dobýt Anglii těsně před Vilémem prošel Ruskem, a měl tam příbuzenstvo
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.