Já si po zdejší diskusi Posledního pána prstenů přečetl znovu, a musím říct - chvíle napětí - četl jsem to s chutí. Líbilo se mi to ještě víc než prvně. Tangorn, Haladdin, Cerleg a Kumaj, přirostli mi k srdci víc než Frodo, Sam, Smíšek a Pipin. Taky jsem znovu shlédl LOTRovskou filmovou trilogii (číst to už asi nebudu, možná dětem), která se mi sice pořád líbí, ale tu a tam - zkrátka mi tam chybí zajímavý lidi. Asi jsem taky indoktrinovanej ASOIAF. Ale neporovnávám PP a PPP, každý je něco jinýho a každý má svoje. Jak se v PPP říká několikrát: "To je horší než zločin. Je to chyba."
No ono s rychlostí s jakou to "zlatokopo Návrat" vydává se není čemu divit že. Ale mě se to líbí hodně. Už jsem několikrát uvažoval, že to pořídím v originále.
Poslušně hlásím, že dočteno...v závěru jsem si úplně užíval Jamieho, to jak získal Řekotočí, Sam mě dosti překvapil a natěšil. Vlastně mě natěšili všichni! A jsem zvědavý na lorda Sněha a Tyriona. Carsei bude taky hodně zajímavá - kdo jinému jámu kopá....:-D
deváta brána vyšla ako lacne DVD resp. ako príloha k časopisu Playboy. Aspoň k slovenskej mutácii určite. možno ti to pomôže zohnať. rád by som si to asi prečítal, lebo námet mi prišiel super, film už tak nie. inu polanski už zostarol....
Jo Ledovej drak ma hodne dobrou grafickou upravu... Nevim, zda je to vekem, nebo nedostatkem casu, ale me fantasy bavi cim dal mene a ctu uplne neco jineho. Paradoxne me ale Pisen bavi naopak cim dal vic, ted prave docitam sagu poctvrte a paralelne poprve i anglicky, coz jsem mel udelat mnohem driv, protoze me - pri vsi ucte - preklad ctvrteho dilu hodne zlobi (nemyslim preklady jmen, ale vubec tu odflaknutost). Ted jsem se dostel k nekolika povidkam, ktere jsem jeste od Martina necetl, ale vsehovsudy se mi moc nelibi - mimo sagu jsem byl bezezbytku uchvacen pouze Soumrakem na Wolronu. Abych se konecne dostal k tematu :) - prectete si neco od Milose Urbana (doporucuju hlavne Hastrmana a Stin katedraly), neni to sice na prvni pohled fantasy, ale na ten druhy sakraze je :)
Komentáře