Ideální vládce

upraveno 23. listopadu 2010 v Akce a hlasování
1356719

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. dubna 2008
    Jsem o tom, přesvědčen. Mohl by v jejím srdci třeba zažehnout Světlonoš.
  • upraveno 5. dubna 2008
  • upraveno 5. dubna 2008
  • upraveno 5. dubna 2008
    upraveno 5. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
    Chápu to tak, že po této události už ti sexy nepřipadá?
  • upraveno 6. dubna 2008
    upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
  • MIlMIl
    upraveno 6. dubna 2008
  • MIlMIl
    upraveno 6. dubna 2008
    to alek: Nemůžu hlasovat, ale kdybych mohl dal bych jedině Daenerys.
  • upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
    Léto? Kde jsi? Kam jsi šel? Vrať se a zažeň toho ďáblova advokáta, než zuráží i samotné Valar. :-)))
  • upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
  • upraveno 6. dubna 2008
    Když Jaime vyhodil Brana z okna, byla to situace, ve které se víceméně rozhodoval mezi životem sebe, své milované sestry a svých dětí a životem jednoho cizího dítěte. Ano, byl to zlý čin (i když Branovi paradoxně pomohl, protože díky zážitku v blízkosti smrti potkal Tříokou vránu, otevřel své třetí oko a vniknul do mě...). Ale neodvážil bych se na základě toho říct, že Jaime je zlý člověk... samozřejmě, do ideálního rytíře má daleko, ale ideální rytíř je nedosažitelný stav. Jaime je podle mě v zásadě dobrý, s občasnými záchvaty zla. Stejně tak i Tyrion. Také Catelyn je dobrá, ale například k Jonovi se zachovala ošklivě. Myslíte, že na světě existuje osoba, která nikdy neprovedla ani trošku zla? Neexistuje! Všichni jsme hříšní! VŠICHNI! KAJTE SE!!!
  • upraveno 6. dubna 2008
    Tyrion by Brana z okna nevystrčil. No, Jaime by zase možná nezabil Tywina. :-) Já bych řekl, že všechny postavy (skoro všechny) z Písně jsou tak trochu dobré a tak trochu zlé a jsou možné jejich různé dez/interpretace. Tak jako v životě. A neboj, kamenem házet nebudu. ;-)
  • upraveno 6. dubna 2008
    upraveno 7. dubna 2008
    K Jaimemu: Taky už jsem psal, že je třeba posuzovat podle činů. Co se týče zavraždění Aeryse, napadá mě příhodný výrok: "vražda na tyranu není zločinem." Jaime spáchal dvě věci (alespoň dvě, které měnapadají), které mu ke cti opravdu neslouží: Shození Brana a přepadení Neda a pobití tří jeho vojáků. Ještě bych mohl přidat to, čím vyhrožoval Edmurovi, když se Řekotočí nevzdá. Na druhou stranu je patrné, že není nikdy krutý proto, že by se mu to líbilo. Cersei se snažil radit docela rozumně, Brienne zachránil život, Pie taky, krásně vymetl s Jeyninou matkou. Podle mě by pro něj optimálním trestem byla Hlídka.
  • MIlMIl
    upraveno 9. dubna 2008
  • upraveno 10. dubna 2008
    Ještě k Tywinovi: Je opravdu zajímavé, jak všichni věří, že ho zabil Tyrion, když se přitom všeobecně ví, že ho nenáviděli Martellové... a že Martellové (někteří) rádi vraždí a zabíjí. Nebylo by to logičtější? Koneckonců, na přípravu téhle vraždy měli sedmnáct let a jen hlupákovi by nedošlo, že se Tywin dríve nebo později stane pobočníkem. A o "ementálovitých" zdech v Rudé baště se také vědělo (alespoň Eddard nebyl Varysovým objevením se nijak zvlášť šokován).
  • upraveno 20. dubna 2008
    Výsledky hovoří jasnou řečí. A to mi ještě bylo znemožněno zúčastnit se hlasování! :-)
  • upraveno 20. dubna 2008
    Jasnou? Jak že Baratheoni utřeli? Myrcellu a Danny můžeme krásně sečíst a máme vítěze, tedy fakticky Dorana Martella (zdánlivě nulu) a jeho krásnou králotvůrkyni Arianne. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.