Ideální vládce

upraveno 23. listopadu 2010 v Akce a hlasování
«13456719

Komentáře

• upraveno 24. března 2008
    Nebo někdo jiný? Napiště si, já ho do ankety zařadím.
    Ideální vládce by měl mít Stannisovu spravedlnost, Doranovu trpělivost, Tommenovo a Myrcellino bohatství Casterlyovy skály, Eddardovu čestnost, Jonovu neústupnost, Daemonovo charizma, Malíčkovo diplomatické umění a Daenerysiny draky. Jo, a Sansiny ideály. :-)
  • upraveno 25. března 2008
    to Tyna: U rodové linie prastarých Bouřlivých králů, kteří jsou ZCELA NEPOCHYBNĚ z rodu Prvních lidí a ZCELA NEPOCHYBNĚ ne zcela lidé (to u Prvních lidí není nic divného, holt politika je politika a podpora od toho vodního tanečníka z rodu Dětí lesa se prostě šikne :) ). To se, nepřekvapivě, zobrazuje na jejich vzhledu (barva vlasů a očí, rysy tváře).
    KRalem ma byt jednoznacne Stannis. Ma na to legalni narok a halvne = patricnou neuprosnou spravedlnost.
    to Chrochta: Jenže podle této logiky si taková Catelyn Robba, Sansu, Brana i Rickona pořídila s Edmurem :-)
    Ten příspěvek je pochopitelně ode mne... :-( Evidentně jsem jediná, kdo má s automatickým odhlašováním potíže.
    Zatím nemůžu říci....jsem ve Střetu králů, knize druhé....právě Arya pomocí polívky dobila Harenov :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. března 2008
    Přesně, při použití "dobití" dostává Aryina akce úplně nový rozměr. :-)
    Uff, Myrcella a třetí hlava? Odvážná teorie, má to i nějakou tučnou, romantickou legendu jako ty klasické o Jonu Targaryenovi, Tyrionu Targaryenovi či Quentynu/Aegonu Targaryenovi? :-)
  • upraveno 26. března 2008
    Chrochta: To, ze zabil bratra bych mu naopak pricetl ke cti - pro nej to nebyl bratr, byl to vzbourenec proti zakone moci. A za to je jeden trest - bratr nebratr.
    Ale ten zpusob je ... dost nevhodny. A spolcovani s M. ho nakonec stahne ke dnu, bohuzel.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. března 2008
  • upraveno 29. března 2008
    To ale nemá žádnou relevanci. Kdyby v Sedmi královstvích existovala nějaká vesnice, kde je fojtem tradičně nejvyšší obyvatel, a přijel by tam ser Gregor Clegane, stal by se tímto automaticky králem Západozemí? :-)
    A já myslel, že je to o ideálním vládci a ne o tom jak je to legálně relevantní...
    Ano, stal by se fojtem, ale nestal by se králem. :-) S uchazečstvím žádný problém není. Dám ještě jeden příklad, tentokrát z reálného světa. Představ si, že existuje nějaký muž, který má extrémně bohatou sestru. Ten muž se proto vydá do nějakého islámského státu, kde - dejme tomu - existuje zákon, že muž smí nakládat s majetkem své sestry podle své libosti. Z onoho státu pak zatelefonuje do české banky, kde má jeho sestra účet a přikáže jim, aby veškeré finance převedli na jeho vlastní konto. Co myslíš, převedou je? ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.