Ice-Fire RPG

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Green ronin na svěm fóru prosí fanoušky aby se vyjádřili co považují za samotné jádro Písně a knih a co by se mělo objevit a zavést v RPG. Většina lidí potvrzuje že drsnej bojovej systém, politika, smrtelnost... Co si myslíte vy?
«1

Komentáře

  • upraveno 10. května 2007
    Áno, nie je to žiadna high-fantasy s čarodejníkmi na každom rohu, ale pripomína mi to drsné severské ságy (teda, dostal som sa zatiaľ iba po tretiu knihu myslím).
    Takže realistickosť a uveriteľnosť z hľadiska "normálneho" života v stredoveku. Intrigy. Taktika a stratégia. A podobne.
  • upraveno 10. května 2007
    Já bych řekl, že základem jsou intriky, zrada a příbuzenské vztahy. Nějaký systém beroucí v potaz pokrevní svazky by možná nebyl od věci.
  • upraveno 10. května 2007
    Věrný našemu stylu hraní, mě bude nejvíc zajímat řešení souboje (případně velkých bitev, což bohužel GOO nestihlo, ač to myslim planovalo) a právě ona smrtelnost.
    Samozřejmě nemůže chybět politika, i když ta mě v RPG zrovna moc nebere, páč to nejsem moc zvyklej hrát.
    A zvědavej budu na to, jak se postavěj k magii a bestiáři, mohli by se rozšoupnout trochu víc než GOO - já vim, Martin tim zrovna nehýří, ale tím líp, aspoň můžou zapojit svojí fantazii. ;)
  • upraveno 10. května 2007
    BTW zcela offtopicově doporučuji Cry Havoc od Malhavocu. Jendnoduchej systém vycházející z Players Option Combat and Tactics ADnD ;)
  • upraveno 10. května 2007
    Magie má být hodně řešená
  • upraveno 10. května 2007
    Tak to je super...on Martin nahodil v tomhle směru dost možností (hodně konceptů), jen je moc nerozváděl, páč v příběhu chtěl magii držet na uzdě. Tož jsem na to zvědav...
  • upraveno 18. května 2007
    Drsnej bojovej systém, politika, smrtelnost a zrada!
  • upraveno 31. ledna 2008
    ICv2 informuje o pohybu u Green Roninů ohledně A Song of Ice and Fire RPG.
    21. červen - Free RPG Day - první ochutnávka v podobě krátkého dobrodružství A Song of Ice and Fire Quick Play. Vypadá to na měsíc plný novinek...kdo bude dřív? Ochutnávka ASOIAF nebo D&D 4e? ;)
    V srpnu pak vyjde celá příručka o 192 stranách, kterou bude následovat dobrodružství Peril at King's Landing. A na podzim se chystá A Song of Ice and Fire Campaign Guide o 256 stranách.
  • upraveno 31. ledna 2008
    No to jsem na to teda zvědavej...
  • upraveno 31. ledna 2008
    Já taky, hlavně mě teda zajímá, čim se bude házet. ;) Ale myslim, že 3k6 je bez šance, sic to má bejt naprosto svébytnej projekt na d20 nezávislej.
  • upraveno 22. května 2008
    Tak Green Ronin rozhodně nevolí taktiku podobnou té Wizardí, takže infa je stále pomálu. Ale aspoň už známe obálku a anotaci. Nu, od obálky jsem čekal něco úplně jinýho, ale není vůbec špatná a třeba se hned tak neokouká. :-)
  • upraveno 22. května 2008
    A taky cenu... a počet stránek. Přijde mi to nějaké podezřele stručné. No jsem zvědavý...
  • upraveno 23. května 2008
    Cenu tam mají. 35 dolarů za knihu se 192 stranami, v plné barvě. Nebo .pdfko za 18.
  • upraveno 23. května 2008
    Jezevec: To víš, jsem zmlsaný z D&D, kde za 35 dolarů těch stránek dostaneš přes tři stovky. :))
  • upraveno 8. června 2008
    Takže novinky - A Song of Ice and Fire Roleplaying bude mít dvě základní příručky, jednu pravidlovou a pak Campaign Guide.
    Green Ronin píše:
    The game has two core books. The first, A Song of Ice and Fire Roleplaying, provides the rules. It covers everything from character and house creation to intrigue and mass combat. The second book, A Song of Ice and Fire Campaign Guide, describes Westeros in lavish detail, providing full details on all the major regions and principal players of the game of thrones. Supporting the two core books is Peril at King's Landing, an adventure to help you kick-start your campaign.
    Mnohoznačně zajímavý a zároveň nic neříkající je i první designer journal.
  • upraveno 8. června 2008
    Jj, standard, už jen ten monstrák chybí. :-)
    Každopádně se to blíží, 21. má vyjít ta první oficiální ochutnávka...taky už by mohli vyjít s něčim konkrétnim, aby nalákali. Tak snad se v tom journalu s něčim vytahnou.
    Pobavila mě další nová zkratka, SIFRP...si řikam, co vymyslej příště. Pomalu, abych tu někde založil slovníček s vysvětlivkama těch zkratek. :-)
  • upraveno 11. června 2008
    Další příspěvek v zápisníku Green Roninů je už mnohem konkrétnější. Týká se role kostky ve hře. A hlavně systému ověřování. Nu, ve zkratce, zvítězila nakonec klasika, tedy šestistěnka. Počet kostek je závislý na schopnostech a zkušenosti postavy, takže dobrá postava si asi docela zahází. Vlastně to není asi nic moc nového, podobný systém už jsem někde viděl...snad TriStat?
  • upraveno 16. června 2008
    Vyšel další designer journal. Tentokrát o "abilities", což jsou zřejmě klíčové koncepty hry.
  • upraveno 17. června 2008
    Preložil som prvú časť dizajnérskeho žurnálu Green Roninu. Kto chce kam, pomôžme mu tam.
  • upraveno 17. června 2008
    Preložil som druhú časť dizajnérskeho žurnálu GR.
    Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.
  • upraveno 17. června 2008
    Preložil som tretiu časť dizajnérskeho žurnálu GR.
    Keď neprídu naši k vašim, tak neprídu vaši k našim.
  • upraveno 17. června 2008
    Super, já se k tomu třetímu ještě nedostal, tak si ho dám rovnou po vašom.
    Btw, je to ekluzivně pro RPG forum :-), nebo by to bylo možný umístit i sem, Joe?
  • upraveno 17. června 2008
    Non esclusibile :)
    Zajtra to prehodím do formátovania d20.cz
  • upraveno 20. června 2008
    Dizajnér žurnál je nahodený!
    http://icefire.d20.cz/clanky/hry/sifrp-zurnal.html
  • upraveno 20. června 2008
    Musím se přiznat, že zatím mne ty designérské žurnály nepřesvědčili, že to bude něco výjimečného. Zase takový neslaný nemastný obyčený RPG systém. Ale můžu se mýlit, třeba si něco "hustého" schovávají pro sebe.
    Na druhou stranu designér není úplně ztracená existence, viděl jsem od něj pár věcí a vypadaly solidně, Green Ronin má povětšinou kvalitní produkty, tak pokud ne ta mechanická část, přinejmenším ta fluffová by mohla být docela k světu.
  • upraveno 20. června 2008
    Mne bude systém, ktorý sa nebude pliesť do fluffy, vyhovovať. To majú myslím v úmysle - nepreháňať to so zložitosťou, ale sústrediť sa na feeling. Uvidíme, čo vymyslia pri špecifikách (ako si hovoril), ale už teraz to dáva tušiť, že to bude jednoduché.
    A to mám rád: :)
  • upraveno 20. června 2008
    Vidim to jako Joe. Z těch žurnálů zatim čiší velmi sympatická jednoduchost. A myslím, že to je pro IF přesně to pravé. Protože ne všichni čtenáři IF jsou zkušení hráči a právě ty možná "složitost" d20 settingu odradila od hraní. Tohle by mohlo přilákat víc začátečníků.
    Ale třeba tu jendoduchost v dalšim žurnálu pánové z GR rozkopají...tak je nepřechvalme. :-)
  • upraveno 20. června 2008
    No já si právě nejsem jistý, že začátečník nutně touží po jednoduchosti. Ona jednoduchost často zakrývá nedostatek struktury a málo vodítek, což je přesně to, co začátečník zrovna nepotřebuje... ale mně si nevšímejte.
  • upraveno 20. června 2008
    Vodítka k čemu? Jako ke stavbě příběhu? Postavy?
  • upraveno 20. června 2008
    Vodítka k tomu, jak se hra hraje. Zkusím to vysvětlit na polaritách. Na jedné straně máš hru, která obsahuje větu - dělejte cokoliv. To je IMO pro nováčka naprostá zkáza. Sice možná zkusí něco udělat, ale pokud tím nevyvolá nějakou reakci tak ho to omrzí. Stejně snadno se ale může stát, že prostě strne a nebude vědět, co má dělat. Lidé se snáz rozhodují, když jsou možnosti zjevné a do jisté míry limitované, když si mají z čeho vybírat. To je struktura a to jsou vodítka. Na opačném pólu je třeba gamebook - "pokud chcete zahnout za roh otočte na stranu 115, pokud půjdete rovně..." tam se začátečník chytí snadno, ale někdy může mít (oprávněný) pocit, že je držen v příliš těsných mantinelech, třeba by chtěl jít nejraději vlevo.
    RPG je něco mezi. Je to něco mezi nepřebernými možnostmi a vodítky a mantinely. Když hráč se zkušeností dostane nové RPG, může vodítka čerpat ze zkušeností z předešlými hrami a proto si poradí s nestrukturovanou. Když nového hráče posadíš před hru, která mu neříká moc jasně, jaké má možnosti, může to být problém. Ale jak říkám, to je jen můj názor.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.