Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nevolit jsem měl chuť jen jednou, při minulých senátních volbách, ve druhém kole byl komunista a socdemák, kterýmu jsem to nakonec hodil - menší zlo.
EDIT:
srovnej si počty hlasů například v posledních třech krajských volbách
KSČM 416k, 438k,538k
ODS 769, 687, 324
ČSSD 297k, 1044k, 621k
KSČM má věrné příznivce, kteří nepřebíhaj. Není to blud, jak tvrdíš, ani strašák, ale prostej , děsivej fakt.
Jenže ono to šlo těžko, když byla třetina lidí ve straně. Jak jsem dřív doufal, že komunisti vymřou, tak teď už vidím, že to tak nebude...
tak jsem zvědavej, jak to dopadne... - jak to tipujete?
můj tip 1. kola:
1. Zeman 2. Franz 3. Schwarzenberg 4. Fischer 5. Dienstbier 6. Sobotka 7. Roithová 8. Fischerová 9. Bobošíková
(je to ovlivněno předpokladem, že můj kandidát se dostane do druhého kola)
:-)
Kdyby žádná ze stran opravdu nespolupracovala s komunisty, tak by se musely všechny strany rozpustit a už se nesejít. Snad v každé (větší) sedí bývalí komunisté. Zákaz KSČM ničemu nepomůže. Ta strana se objeví zas a znovu. Stejní lidé, stejné myšlenky, stejný projev, jiný název, stejní voliči. Havla zvolili prezidentem taky komunisté. Klaus se při znovuzvolení komunistů najednou neštítil. Kdyby jsou chyby. A osobně budu mít raději na očích kovaného komunistu, než neustále pátrat po prospěchářských přelézačích z jedné partaje do druhé.
Dnes už zákaz nepomůže, to je fakt, i když trochu by pomohl, už jen z principu. (nedovedu si představit, že v německém parlamentu sedí zástupci strany NSDAP)
Ale hned po revoluci, se měli někteří významní zavřít, a strana zakázat, a to by pomohlo, o tom jsem přesvědčen.
Jinak Havla samozřejmě zvolili komunisti, nikdo jiný tenkrát v tom parlamentě (nebo schromáždění či co) tenkrát neseděl.
+ v celém postkomunistickém bloku jsme vlastně unikát, všude jinde se komunistů dokázali zbavit, a nevim že by někde seděli v parlamentu
Prostě to patří k jejich historii. A nepotřebuju, aby se (mi) nějaký Němec dneska omlouval za to, co se tenkrát stalo a je mi srdečně jedno, jestli jeho praděd řídil autobus, mlékárnu nebo koncentrák. Nemusí mě přesvědčovat, že není "jako oni". Ať ukáže, jaký je sám.
Stejně tak je mi jedno, kolik z tvých předků bylo v KSČ. Nepomůže ti to, ani ti to nepřitíží. Budu tě hodnotit podle toho, jak se chováš v té dnešní demokratičtější společnosti. Optimisticky předpokládám, že osobně jsi za minulého zřízení nic zásadního spáchat nestihl. Já jednou málem podpálil les, když jsme ukazovali těm nedemokratickejm vosám, zač je toho loket.
Dle zadaných odpovědí je Vám nejblíže se shodou 19 % :
Táňa Fischerová
Franz 14% (ten Avatar?! Prepána)
Dientsbier 11% (napísal som to meno dobre?)
Roithová 9%
Fischer 9%%
Sobotka -3%
Schwarzenberg -11%
Zeman -15%