Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
18788909293581

Komentáře

• I když možná budu volit zítra :-) ještě uvidim
  • Upřímně nechápu proč v 1. kole nevolit. Kandidátka je hodně rozmanitá, i když samozřejmě úplně ideální kandidát tam pro mě třeba taky není.

Nevolit jsem měl chuť jen jednou, při minulých senátních volbách, ve druhém kole byl komunista a socdemák, kterýmu jsem to nakonec hodil - menší zlo.
  • Říkal jsem si, že volit tentokrát nebudu. Po slavné Klausově amnestii jsem si to rychle rozmyslel. Ideální kandidát neexistuje, ale výběr je veliký:-)
  • upraveno 11. ledna 2013
    @Ugla naposled v kraji u nás vyhrála KSČM :-?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 11. ledna 2013
    @Ugla procenta jsou krásná, ale srovnej si počet hlasů KSČM a ostatních stran. Ty hlavní mají obrovské rozdíly v letech, komunisti už tak ne.

EDIT:
    srovnej si počty hlasů například v posledních třech krajských volbách
    KSČM 416k, 438k,538k
    ODS 769, 687, 324
    ČSSD 297k, 1044k, 621k

KSČM má věrné příznivce, kteří nepřebíhaj. Není to blud, jak tvrdíš, ani strašák, ale prostej , děsivej fakt.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Thorar TO bude asi tím že každá strana poté co je zvolena podrazí své příznivce místo toho aby pro ně něco udělala a tak přejdou ke konkurenci. Ta poté vyhraje, také je podrazí a tak přejdou zpátky... a tak pořád dokola
  • Mně osobně to zaklínání se vůči komunistům přijde hloupé. Buď se ta strana měla na začátku devadesátých let zakázat a nebo ji beru jako normální levicovou stranu. Takové to s komunisty nikdy nebudeme spolupracovat je trapné. Přijde mi logické snažit se spolupracovat s každým, kdo je se mnou v zastupitelstvu či sněmovně. I když to je zřejmě naivní pohled apolitického člověka. Politika je o tom získat a udržet si moc a ne o tom něco pozitivního tvořit či dokonce sloužit všeobecnému blahu. Samozřejmě se to nemusí v ideálním případě zcela vylučovat.
  • @Chmur Souhlasím, že ze zaklínání komunisty, se stalo volební heslo, kterým se straší. Ale KSČM prostě není normální moderní levicová strana, která by se vzdala toho nechutnýho komunistickýho dědictví z historie. Pokud její členové veřejně velebí Stalina, vedení vyznává myšlenky Lenina, a nedistancuje se od toho co se tady dělo před revolucí, tak to prostě není strana, se kterou může jiná demokratická strana spolupracovat. A že se měla zakázat, to teda měla. To mě mrzí, že se neudělalo hned po revoluci, v tomhle měla být trochu méně sametová, a je to jedna z věcí, kde podle mě Havel zklamal. Nejsme jako oni, je sice hezké, ale někdy musí i demokrat zasáhnout tvrdě, jinak je bezzubej.
    Jenže ono to šlo těžko, když byla třetina lidí ve straně. Jak jsem dřív doufal, že komunisti vymřou, tak teď už vidím, že to tak nebude...
  • teď jsem byl se projít se psem, přes volební místnost, a bylo docela plno... ;)
    tak jsem zvědavej, jak to dopadne... - jak to tipujete?
    můj tip 1. kola:
    1. Zeman 2. Franz 3. Schwarzenberg 4. Fischer 5. Dienstbier 6. Sobotka 7. Roithová 8. Fischerová 9. Bobošíková
    (je to ovlivněno předpokladem, že můj kandidát se dostane do druhého kola)
    :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. ledna 2013
    :)
    Kdyby žádná ze stran opravdu nespolupracovala s komunisty, tak by se musely všechny strany rozpustit a už se nesejít. Snad v každé (větší) sedí bývalí komunisté. Zákaz KSČM ničemu nepomůže. Ta strana se objeví zas a znovu. Stejní lidé, stejné myšlenky, stejný projev, jiný název, stejní voliči. Havla zvolili prezidentem taky komunisté. Klaus se při znovuzvolení komunistů najednou neštítil. Kdyby jsou chyby. A osobně budu mít raději na očích kovaného komunistu, než neustále pátrat po prospěchářských přelézačích z jedné partaje do druhé.
    @Nevada Ono je rozdíl bývalý komunista (i když už to o člověku něco vypoví), a současný komunista. Pokud někdo nepochopil, že to nefunguje ani po revoluci, není mu pomoci.
    Dnes už zákaz nepomůže, to je fakt, i když trochu by pomohl, už jen z principu. (nedovedu si představit, že v německém parlamentu sedí zástupci strany NSDAP)
    Ale hned po revoluci, se měli někteří významní zavřít, a strana zakázat, a to by pomohlo, o tom jsem přesvědčen.
    Jinak Havla samozřejmě zvolili komunisti, nikdo jiný tenkrát v tom parlamentě (nebo schromáždění či co) tenkrát neseděl.

+ v celém postkomunistickém bloku jsme vlastně unikát, všude jinde se komunistů dokázali zbavit, a nevim že by někde seděli v parlamentu
  • @alek Ty procenta dokonce tak přesně? Já se neodvažuju ani tipovat, kdo projde do druhýho kola :-)
  • To je taková crowdsourcingová hra, proto jsem nastřílel i procenta.
  • Ach so...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. ledna 2013
    upraveno 11. ledna 2013
    Zásadně nesázím a netipuji :)
    upraveno 12. ledna 2013
  • @Sederik: ty si vážně myslíš, že by se NSDAP od čehokoliv distancovala, kdyby Němci vyhráli válku?!

Prostě to patří k jejich historii. A nepotřebuju, aby se (mi) nějaký Němec dneska omlouval za to, co se tenkrát stalo a je mi srdečně jedno, jestli jeho praděd řídil autobus, mlékárnu nebo koncentrák. Nemusí mě přesvědčovat, že není "jako oni". Ať ukáže, jaký je sám.

Stejně tak je mi jedno, kolik z tvých předků bylo v KSČ. Nepomůže ti to, ani ti to nepřitíží. Budu tě hodnotit podle toho, jak se chováš v té dnešní demokratičtější společnosti. Optimisticky předpokládám, že osobně jsi za minulého zřízení nic zásadního spáchat nestihl. Já jednou málem podpálil les, když jsme ukazovali těm nedemokratickejm vosám, zač je toho loket.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • Tak mam odvolíno.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Z nudy som skúšal volebníkalkulačka.cz že ako s kým súhlasím a vyšlo mi toto:
    Dle zadaných odpovědí je Vám nejblíže se shodou 19 % :
    Táňa Fischerová

Franz 14% (ten Avatar?! Prepána)
    Dientsbier 11% (napísal som to meno dobre?)
    Roithová 9%
    Fischer 9%%
    Sobotka -3%
    Schwarzenberg -11%
    Zeman -15%
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.