Dobrá česká pohádka zemřela na začátku devadesátých let. Ještě Nesmrtelná teta a Kouzelný měšec. A z pohádek financovaných impotentní ČT ubohá hrstička.
Ještě v devadesátých se tu a tam povedla nějaká televizní, ale v novém tisíciletí to odumřelo definitivně. Ať je to třeba natočený v ateliéru, ale ať se zamyslí autoři především u scénáře.
Viete mi niekto poradiť zháňam názov českej komédie ktorú som kedysi dávno videl, ale pamätám si z nej len 2 scény: v tej prvej stojí muž na moste a vyhráža sa že skočí, ak sa nemýlim scéna je v noci. Nakoniec sa rozhodne neskočiť no z kopca sa rúti auto bez vodiča ktoré nabúra do mostu takže nakoniec aj tak spadne. v druhej scéne su hlavní hrdinovia v nejakej chatke a žena zašíva mužovi ranu, ten je samozrejme ako v každom filme strašne precitlivený. Asi po 5-6 bodnutiach ihly sa na ňu pozrie pozrie a všimne si že v nej nie je niť.
@Michelle Ďakujem. @Nevada zväčša nevadí ak mužovi strelia do ramena guľku, tu si ešte sám vytiahne a zasmeje sa. Ale ak by mu mala nejaká žena s peroxidom vyčistiť škrabnutie na tvári tak to už je najhoršia bolesť na svete.
A kdo se díval na Statečného kováře? Věřím, že místní kritici by ve scénáři našli jistě nedostatky, :-) ale co ta kultovní hudba! Vzpomínáte si, ne? Úplně mi při ní naskakovala zimomriavka! 8-)
Dneska mě hrozně pobavila jedna starší pohádka O štěstí a kráse. Příběh ve zkratce - pradlenka a princezna si závidí a chtěly by to, co má ta druhá (vypadají stejně), takže kouzelná babička je vymění a nakonec zjistí, že jim bylo líp, tak jak bylo předtím. Bylo to peklo, ale Vladyka, který hrál dementního prince Fridolína byl boží - kdyby byla celá pohádka jen o něm, vůbec by mi to nevadilo. A teď proč to bylo peklo - hrál v tom Pavel Trávníček a zpíval a tančil - to se fakt nedalo! A ještě vám musím prozradit konec, který tu pohádku totálně zabil - nakonec se teta princezny a strýček pradlenky přiznali, že se vlastně milují a obě dívky jsou jejich dcery! Tohle by zničilo jakýkoli film na světě! (teda samozřejmě kromě Cimrmana)
@Krisa Nevim proč, ale mamince se zrovna tahle pohádka vždycky líbila. Je fakt, že tam člověk navíc může vidět Markétu Fišerovou, manželku Marka Ebena, předtím, než ochrnula.
@flanker.27 Ne, prostě mi při té písničce a tanečku přišla divná (hrozně se šklebila a pitvořila), ale pak přišel Trávníček a já zjistila, že to je schválně.
@flanker.27 Já to ale nemyslela vzhledově - spíš pohyby a vystupováním. A nemyslela jsem jen Trávníčka ze Štěstí a krásy, ale i současného (i když ono asi vrcholové chlastání udělá taky své).
Komentáře
v tej prvej stojí muž na moste a vyhráža sa že skočí, ak sa nemýlim scéna je v noci. Nakoniec sa rozhodne neskočiť no z kopca sa rúti auto bez vodiča ktoré nabúra do mostu takže nakoniec aj tak spadne.
v druhej scéne su hlavní hrdinovia v nejakej chatke a žena zašíva mužovi ranu, ten je samozrejme ako v každom filme strašne precitlivený. Asi po 5-6 bodnutiach ihly sa na ňu pozrie pozrie a všimne si že v nej nie je niť.
@Nevada zväčša nevadí ak mužovi strelia do ramena guľku, tu si ešte sám vytiahne a zasmeje sa. Ale ak by mu mala nejaká žena s peroxidom vyčistiť škrabnutie na tvári tak to už je najhoršia bolesť na svete.