Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
1414244464749

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. srpna 2012
    Který?
  • třeba vojáky, seržanty, nějaké kováře, obchodníky pořád považuji za prostý lid ale určitě jsou dost význační aby seděli nad solí blíž ke stolu kde je šlechta
    upraveno 28. srpna 2012
    He? A to je řečeno kde?
  • upraveno 28. srpna 2012
    je dobre to ponechať, je to súčasť atmosféry ako ser, a zároveň to učí historickému pojmu. ak by to martin chcel napísať jasnejšie, tak to tiež popíše. som rád že to ponechala
  • upraveno 3. září 2012
    Hugo award for Best Novel (or the Big One, as they like to call it), in which A Dance with Dragons was nominated, went to Jo Walton’s Among Others, whose first words when accepting the award were: “George, I’m so sorry!”
  • upraveno 3. září 2012
    "Měls to líp napsat, Džordži, tak nefňukej." :-)
  • upraveno 3. září 2012
    Tak aspoň bude mít motivaci zlepšit se v posledních dvou knížkách ;)
  • upraveno 3. září 2012
    no ak sa nemýlim, tak huga nemá za žiadnu knihu, či?
  • upraveno 3. září 2012
    nie, nemylis
  • upraveno 4. září 2012
    Není blbé dávat Huga uprostřed ságy?

Tu Jo Walton si musím někdy přečíst, když sbírá ty ceny...
  • upraveno 4. září 2012
    Niekto cital vitaznu knihu z tohto ci min roka?
  • Tu aplikaci jsem si včera stáhla, ale ještě jsem to (zdaleka) nestačila pročíst. Nicméně je to zajímavé... napsali to Elio a Linda z westeros.org, tak nevím, jestli to je jejich interpretace věcí, nebo jestli to mají posvěcené od GRRM.
    Třeba ta informace - jak někdo píše na tom fóru -, že Robert se ucházel o Lyannu přes Eddarda mě překvapila. Myslela jsem, že to inicioval Rickard.

Ale v postavách chybí ser Arthur Dayne, to mě fakt namíchli :evil: , zvlášť když vidím, že je tam každá bezvýznamná pradlena, co se v knížkách mihla na jednom řádku. :-k
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Som jediný, ktorý po Búrke vôbec neváhal, že Tyrllovia otrávili Joffreyho? -_- Pretože sa to evidentne berie ako špekulácia...

Inak Nevada díky, zaujímavý materiál.
  • upraveno 5. prosince 2012
    @Nevada Budu doufat, že je to opravdu jenom interpretace. Vyplývalo by z toho, že oživení Jona z mrtvých se skutečně stane :-x Že Robb skutečně Jona legitimizoval (pff, leda proto, aby byl v dědicích Zimohradu ještě větší bordel, další mínus pro Robba) :roll: Že z Rickona nejspíš bude kanibal, jak se někteří těší :hand:
    upraveno 5. prosince 2012
    @Branislav_Gepeto
    U mě je podezřelá číslo jedna sice Olenna, jak vyplynulo z knížky, ale pořád se nemůžu zbavit myšlenky, že ho otrávili Dornové. Ať už Oberyn osobně nebo někdo z jeho doprovodu.

@svoa00
    Jsem na tom dost podobně...
  • V té aplikaci jsou i očividné nesrovnalosti, například u Jona je napsáno, že Melisandra v ohni místo Stannise viděla "sníh", kdežto v Tanci říká, že místo Azora Ahaie jí R'hllor ukazuje "Sněha" s velkým s.
    Jon tam má vyplněné "place of death", ale nechce se mi věřit, že takovou věc by GRRM prozradil/potvrdil v nějaké aplikaci pro iPod...
    Dodatek k mému předchozímu postu: S jednou výjimkou, že Robb Jona legitimizoval jsem doteď považovala za fakt. Nevím proč jsou kolem toho spekulace.
  • můžete mi někdo osvěžit paměť.. kdy/kde je zmíněné, že robb psal něco o dědictví?
  • upraveno 6. prosince 2012
    @Branislav_Gepeto Kdyby Jon nakonec změnil názor a chtěl Zimohrad, tak by mu ta Robbova vůle pomohla spíš než jakémukoliv seveřanskému lordovi, takže bordel by to mohlo způsobit. Osobně se mi ta představa ale vůbec nelíbí a nevím, co tu Martin zamýšlí právě kromě dalšího bordelu. Ať už by se na sever vrátil jakýkoliv z Jonových sourozenců (mno, spíš bratranců a sestřenic), tak (a je to hnusná představa) Robbovu vůli může hodit do krbu a říct, že Robb byl stejně rebel a zrádce.
  • Ahoj, proč jsem se vlastně přidal sem na forum... - Teď čtu Tanec a nejsem ještě ani ve čtvrtině. Nejoblíbenější postava je pro mě Bran, už od Hry a trochu mě zarazilo že Branovy kapitoly končí hodně brzy s tím, že došel k Zelenověštci, který mu řekl že nebude chodit ale bude lítat...
    Dobrý! nechci hledat dopředu v knížce nějak víc, abych si nespoiloval, ale to už v tanci pak dál Brandon není??? Nebo se tam pak změnil název POV postavy? A jak je to sakra s tím lítáním? že by nakonec bran lítal na drakovi? prosím vás chci odpovědi ale ve skutečnosti je nechci, tak mi napište, jestli se v knížce dozvím víc nebo jaký máte na Brana teorie! Díkys!
  • To lietanie sa vysvetlí.
  • Ale ty havrani jsou přeci "jenom havrani" :D V tom musí být víc... Podle mě jestli jsou tři draci, musí být i tři jezdci k jejich ovládání... jinak ty teorie jsou zajímavé, ale donutil jsem se přestat je číst! Napřed dočtu Tanec a pak se zapojím do zdejšího života na fóru! :)
  • @pavel To je celkom spravna uvaha... ja som sem prišiel nal som prečitany tri a dosť i to pomohlo prečitať ďalšie rychlejšie
  • off-topic - kámoš čte aSoIaF, tak trochu na základě mých věčných a nekončících doporučení - docela se do toho zažral a tak mi občas dává info, když se stane něco, co nečekal... (a že je toho v Písni málo) :-D
    no, než začal číst Bouři, tak jsem se trochu prokecl: "že tam bude taková pecka, až se z toho p..." - dnes mi volal, uplně šokovanej, že už došel k tomu hlavnímu zvratu a že to vůbec nepobírá - že se Sansa má vdát za Tyriona
    :-DDD
    (sorry za off-topic, ale musel jsem se podělit)

a asi tak nějak pochopil, že to nebude ten hlavní zvrat, ptž jsem se neudžel a vyprsknul jsem smíchy... ;)
    :o)))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.