Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
1404143454649

Komentáře

• jo to jo.. já bych je taky klidně uvařil což o to, a ještě je dal sníst svým nepřátelům žít v takovém světě..ale sám bych to nejedl, fuj ...
  • upraveno 17. srpna 2012
    No ale kdybys měl opravdu velký hlad...? :-))
    A nezapomínej, že pomsta chutná nejlépe studená. ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 17. srpna 2012
  • upraveno 17. srpna 2012
    Skoro by se dalo říct, že svou nenávist přetavil na hlad. :-O
    To jsi řekl hezky - cítil koření odplaty.
    No nic, jdu si dát karbanátek. :-p
    upraveno 17. srpna 2012
    Dobrú pomstu... Chcel som povedať chuť :D
  • upraveno 18. srpna 2012
    Inač tak ma napadlo v kapitole Dany jej ta s tou maskou povedala %ze pridu krakatice a temny plamen(Vicarion a Morroquo) Lev a ptak noh(Tyrion a ???) syn slunce a loutkovy drak(Martel a... Aegon?) a nikomu nema veriŤ
    ALe to nema zmysel.. lebo je to napisane ako skupiny tak potom pride dalši dorne alebo Čo?a aegon len loutkovy...
    upraveno 18. srpna 2012
    Nu, loutkový buď znamená, že teória o tom, že Illyrio je jeho otec je pravdivá a je nastrčený, alebo že v skutočnosti je obládaný ako bábka ľuďmi v pozadí, resp. Varysom a Illyriom. Ale prakticky je to drak, takže toť k nemu.

Syn slnka je predpokladám Quentyn. Krakatica a temný plameň Victarion a jeho rudák.

Lev je Tyrion. Jedna z klisnien mohla byť Xaro :D

A Pták noh mohol byť Gryff :D že príde s ním..
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. srpna 2012
    Pták Noh by mohl být Ben Plumm. Ale nějak se mi nelíbí že tam není ani zmínka o medvědovi...
    Pták noh je určitě Griff. Poněvadž v mytologii se gryfům krom jiného říkalo právě pták noh a v angličtině se píše doslova "...lion and griffin...".
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. srpna 2012
    Ale vždyť Griff se lvem přijít nemůže. Griff odletěl na západ s loutkovým drakem :)
    Typický problém dlouhodobých proroctví- něco předpovíš a ti blbci si to udělají po svém. ;)
    upraveno 18. srpna 2012
    A Quaithe niekde u seba doma v celebrityhouse ,,Kruci! Měla jsem říct medvěd písto griffina... Seru na kariéru vědmy, radši budu zase nevěstka"
    v životě jsem neslyšela od ní žáden zpěv a ne nedávejte mi odkazy - nebudu to poslouchat :-)) ale na druhou stranu jsem viděla hezký kreslený vtip, jak se oblíká....to se pomaže lepidlem a pak se válí po zemi v notně zabordeleném dětském pokoji :-D Takové živé katamari :-p
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. srpna 2012
    No, já vlastně taky ne :)
    upraveno 19. srpna 2012
  • upraveno 26. srpna 2012
    Nejlepší postava je Strakoš. Já to vím, já to vím, achich ouvej :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. srpna 2012
    upraveno 26. srpna 2012
    Ja som to pochopil tak, že soľ je drahá a že ju tam maj len lordi :D Prípadne, že tým chcel/a vyjadriť, že ich stôl sa nachádza nad stolom so soľou... Ale tiež mi to prišlo divné ./
    upraveno 26. srpna 2012
    V ktorej kapitole to bolo a kde približne?
    EDIT: Teda viem, že v Theonovej, ale ktorá presne?
    upraveno 26. srpna 2012
  • Na ostrovech mají solné ženy - otrokyně,, tak kapitola je vyprávěná z pohledu chápaní Theona a ten chápe svět z pohledů železných ostrovů a ti co jsou nad solí jsou asi víc než chátra
    upraveno 26. srpna 2012
    upraveno 26. srpna 2012
  • upraveno 26. srpna 2012
    Je to stredoveke vyjadrenie prislusnosti k istej triede. Sol vtedy byvala na stoloch v strede. Pod nou sedel plebs a nad nou high society. Takze GRRM si v tomto pripade vzal idiom z historie, nema to absolutne nic docinenia s Piesnou.
  • upraveno 28. srpna 2012
    Presne ako hovorí Hildegarda. Rovnaký idióm je aj v The Mystery Knight, takže som tiež zháňal význam.
    upraveno 28. srpna 2012
    Takže jak byste to přeložili? Prostě "u stolu pánů"? Použití doslovného překladu mi tady nepřijde zrovna šťastné.
  • upraveno 28. srpna 2012
    Já jsem to nějak parafrázoval: "Potulné rytíře posadili k níže postaveným návštěvníkům, blíž ke dveřím než k hlavnímu stolu."
  • u pánu zrovna ne :) když nad solí byl i některý "prostý" lid ...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.