Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
«13456749

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. října 2007
    Nezdá se mi Arya, když byla v Hostině.
  • upraveno 15. října 2007
    Arya a Aša mají být i v Tanci, GRRM to několikrát zmínil. Šak taky měla Arya jen málo prostoru.
  • upraveno 23. února 2008
    Tak zdá se, že konečně něco oficiálního a to sice obálka originálu.
    Jinak GRRM by stále rád chtěl dokončit ADWD během jara, aby mohla kniha vyjít na podzim, čemuž nasvědčují i odhady Amazonu a vydavatele.
  • upraveno 23. února 2008
    Och, k odhadům a předpokladům (zvláště těm Martinovým) bych si dovolil být pro jistotu trochu skeptický... Ne, že by už ... nebylo na čase.
  • upraveno 1. března 2008
    No teda, ale těch 30 Doláčů je docela pálka, pokud se nejistí na další oslabení US měny.
  • upraveno 1. března 2008
    30 dolarů, ale za Hardback publikaci... není až tak neskutečná částka...
  • upraveno 3. března 2008
    Jelikož jsem dočetl "teprve" Střet králů 1, tak teda koukám....
  • upraveno 3. března 2008
    Crusader: Tak tak, za hardback to není tak hrozná cena. Když spočteš na kolik vyjde rozdělené paperbackové vydání u nás, budeš s dnešním kurzem na dost podobné hodnotě. Halt za kvalitu (a ještě k tomu tak občasnou) se platí. :-)
  • upraveno 7. března 2008
    30$ za tisícistránkovou knížku je hodně solidní cena. Zřejmě to vydávají ve velkém nákladu, že si můžou dovolit nasadit tak nízko. Kromě toho, jak už tady Alek zmínil, dolar šel proti koruně v poslední době hodně dolů, takže ta cena je pro nás dvakrát nižší než před několika lety. A pokud ani to nestačí, lze očekávat, že po nějaké době přijdou slevy.
    Musím ale říci, že ta obálka se mi moc nelíbí. Jako ostatně všechny obálky v tomhle stylu. Mnohem zajímavější bude ta limitovaná edice s obrázky Marca Fishmana.
    A abych nezapomněl - když jsem byl naposledy s Džordžínem na pivu, říkal, že Tanec by měl být dokončený někdy v polovině června. Tak se na to psychicky připravte! ;-)
  • upraveno 24. března 2008
    Přikláněl bych se ze zkušenosti spíše ke konci června. ;-) Tak co, už máte nažhavené torrenty? A počkáte si až na český překlad (je konec letošního roku příliš optimistický odhad?), nebo se na to nedočkavě vrhnete v angličtině s tím, že si to nevychutnáte se vším všudy?
  • upraveno 24. března 2008
    Na český překlad je letošek vskutku moc optimistický odhad. I kdyby to dopadlo, jak si grrm přeje, tedy dopsáno někdy v červnu a vydáno na podzim (tedy listopad), je reálný odhad překladu někdy na jaře 09 (a to první části, samozřejmě :-)). Bohužel u nás moc nefunguje to, že překladatel dostane materiál do ruky před ofiko vydáním v zahraničí, na to jsou naši překladatelé malí páni...
  • upraveno 24. března 2008
    já píše:
    A počkáte si až na český překlad (je konec letošního roku příliš optimistický odhad?)
    To byla otázka na Léta. :-))
  • upraveno 24. března 2008
    Když už tu byla ta americká obálka, přikládám ještě britskou, která se mi osobně líbí mnohem víc. Ale přesto se nejvíc těším na tu českou, tyhle jsou takový obyčejný, nepříliš icefirovské. Zase je ale nemůže kdejaký český kritik zkritiznout za chybky (zdravím kolegu Kocourka :-)).

  • upraveno 24. března 2008
    Já bych řekl, že odraz světla na tom meče není úplně stoprocentně v souladu s optickými zákonitostmi. Z toho plyne, že ta knížka je celá špatná a rozhodně si ji nekupujte. Mňau.
    Osobně mám v úmyslu tentokrát nezůstávat u elektronické podoby a pořídit si originál v tištěné podobě. Nebojím se, že bych si to nedokázal vychutnat, ostatně přibližně půlku Hostiny jsem v angličtině četl a líbilo se mi to. :-) Další výhodou pak bude, že po přečtení vás budu moct dráždit obmyslnými narážkami na mé tajuplné vědomosti. Ale překládat nebudu, nanejvýš přihodím ještě jednu nebo dvě upoutávací kapitoly... ;-)
  • upraveno 28. března 2008
    Červen se blíží. Napětí stoupá. Adrenalin v žilách klokotá. Správný fanoušek navštěvuje Martinovy stránky aspoň třikrát denně... co kdyby? Myslíte, že se kapitoly budou prodlužovat ve stylu Hostiny?
    O koupi originálu by se možná dalo uvažovat. Čistě ze sběratelské vášně. Jsem zvědav, jak se Hanina popasuje s překladem. ;-)
  • upraveno 17. prosince 2008
    začínam sa upínať k vianociam. možno nám maestro dá darček pod stromček :-)
  • upraveno 17. prosince 2008
    Sarven- snad tomu ani nemůžeš věřit...já jsem lehce rezignovala
  • upraveno 17. prosince 2008
    veriť treba :-). a tancu verím. skôr sa bojím koľko bude trvať ďalšia kniha, ktorú bude písať "od nuly". predsa len, z tanca mal už dosť napísané. 6 a 7 sú veeeľmi ďaleko
  • upraveno 17. prosince 2008
    Také já už jsem dospěl do onoho stádia. Nevěřím, že Tanec vůbec někdy vyjde. Ale pokud přece jen ano, bude to příjemné překvapení!
  • upraveno 17. prosince 2008
    Tanec někdy vyjde... Ovšem další díly již bude muset psát někdo jiný.
  • upraveno 17. prosince 2008
    tanec výjde. ale potom budú musieť naozaj nastúpiť fanúšikovia... alebo hbo, ktoré uvidí, že ma super materiál a prinúti martina, dopísať to :-)

    HBO bude na našej strane GDN_)
  • upraveno 17. prosince 2008
    no nevim, zda na nasi strane.. pokud ho nekdo bude nutit, tak do dopadne zle nedobre.. uz ted mam pocit, ze trochu nevi, jak dal.. vemte si jen, kolik postav bude muset v poslednich dvou castech pobit :))
  • upraveno 18. prosince 2008
    .. taky ve mně hlodá červíček, že si vzal moc velké sousto a v zájmu zachování přehledu bude muset redukovat, ale třeba ne ...
  • upraveno 18. prosince 2008
    jedna bitka dve akcie a máme preriedené. boží súd s Ceresei - rytier ruže je mŕtvy. prechádzka po ostrove - Lorasov kat Hora zabitý "mŕtvym" Sandorom. Mám pocit, že Stanis nerozchodí príchod zimy a ktovie či Brienne nakoniec vyšmikne krk z oprátky.

    A hneď je to trochu preriedené. A to ešte "Pate" bude riešiť Staré mesto...
  • upraveno 18. prosince 2008
    Myslím, že až tolik násilných redukcí není třeba. Proč by měla každá zápletka končit smrtí postavy? Úplně stačí, když si odehraje "to svoje" a pak odejde ze scény - žije dál, ale už se o ní nepíše, jelikož z hlediska hlavního konfliktu nemá takový význam. Takový Theon úplně absentoval po dvě knížky (ačkoliv žil). Podobně nevíme nic o Rickonovi a Oše - to sice nejsou POV postavy, ale jistě chápete, kam tím mířím.

    Mistr ovšem zřejmě propadl iluzi, že musí popsat každý krok a pšouk kdejakých vedlejších postav. To je docela častá spisovatelská nemoc. Přitom třeba Davose by teď mohl jako POV úplně vypustit (bez toho, aby ho zabíjel), vyústění dění v Králově přístavišti může být nahlíženo z pohledu Jaimeho (čímž bude vypuštěna POV Cersei) a tak dále.

    Ale nebudu mu radit, musí si s tím poradit sám. :-D
  • upraveno 18. prosince 2008
    Leto ma pravdu, ale me by bylo presto hodne lito toho, kdyby vypustil Cersei jen proto, ze nablizku je Jaime - proste proto, ze uvazovani a uhly pohledu obou techto postav na teze udalosti jsou pro me porad to nejvice fascinujici na cele tetralogii..
  • upraveno 18. prosince 2008
    Už už jsem chtěl sarvenovi odpovědět, ale koukám, že Léto vystihl (a JAIME to těmi úhly pohledu dokonal). Všichni přece nemusejí zgebnout. Takovej Sandor může klidně vyšumět do ztracena. Ale Davose prosím nevypouštět, bude mít ještě velkou plohu, řekl bych...jde jen o to, jestli se toho dožije Cersei, aby seznala, jak byla napálena :-)))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. prosince 2008
    To by bylo hodně velký zklamání přijít o Sandora? Kdo by pak zlikvidoval jeho "mrtvého" bratra? To i Cersei by mohla odejít od válu hned po božím soudu (nebo jindy, zkrátka upálit), Jaime se naštve, nakluše do Králova přístaviště - a sakra, jenom levá ruka, šmik, Dany podpálej koudel její vlastní draci atd. Ale Sandor ještě bude mít velké antrée.
  • upraveno 19. prosince 2008
    samozrejme, že som nahodil krajné riešenie, nie to čo by som chcel alebo očakával. A sandora som nezabil, naopak, nechal som ho urobit dobry skutok velky ako Hora. Myslim, ze Ceresei to ma spočítané a podľa mňa asi aj Loras. To su deti leta :-)

    Dúfam, že Jaimie prežije aj keď ja osobne si myslím, že do Královho prístavišťa sa tak skoro nedostane. Bude krvácať (a zomierať) za Řekotočí.
  • upraveno 19. prosince 2008
    Nepletu-li se, byl Davos umístěn do příběhu hlavně proto, abychom měli jak sledoval Stannisovo počínání. Teď, když je Stannis na Zdi, kde je POV Jon (a možná i Melisandra), už to není třeba. Tím ale nechci říci, že Davos by měl vyšumět. Klidně ať koná mocné činy, ale prostě to uvidíme ušima a uslyšíme nosem někoho jiného. :-)



    Děti Léta, jo? Není divu, že jsem musel emigrovat za Zeď, když jsem nasadil kukačky do hnízd dvou nejmocnějších západozemských rodů. ;-)



    Pokud se nepletu, je v Bouři celkem 10 POV a to je asi tak maximální počet, co se dá ještě zvládnout při zachování plynulosti příběhu. V další knize mu jich pár přibylo a už to musel rozdělit. Takže se pokusíme sestavit desítku, která se kvalifikuje do Vichrů zimy?

    1. Tyrion, 2. Arya, 3. Daenerys, 4. Jon, 5. Bran, 6. Samwell, 7. Sansa (touhle sedmicí si můžeme být víceméně jistí, řekl bych - pokud někdo z nich nezaklepe kopyty v Tanci). Na zbývajících tři místa nám zůstává: Jaime, Cersei, Brienne, Davos, Čmelisandra, Někdo z krakatic, Někdo z Dorne.

    Osobně si myslím, že to bude Jaime (samozřejmě pokud přežije - je oblíbený čtenářstvem), Někdo z krakatic (nejspíš Aša nebo Victarion) a Někdo z Dorne (Arianne nebo Quentyn).

    Souhlasíte?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.