Vím jen to, že Blizzard o to měl reálný zájem. Rozhodně počítám, že když by někdo chtěl nalít nějakých 200-300 mil. do herní adaptace, bude to muset být něco s opravdu širokou základnou, zvláště potom, co vyhořel Perskej princ.
Zrovna jsem dodíval Abrahama Lincolna. A - líbilo se mi to! Je divný svět kolem mě nebo já? :-) Příběh má téměř vše, co od něj požaduji: krkolomné akční scény, vynalézavá kamera, lakonický scénář, neznámí noví herci (aspoň pro mě - Henry, Mary), je tam Abé s cylindrem (vypadající jako Liam Neeson zamlada), poskakující na střeše jedoucího vlaku a máchajícího sekerou se stříbrným ostřím, je tam osudová láska, krev stříkající po obrazovce a podobné pěkné věci. Doporučuju na dlouhé mlhavé podzimní podvečery. Mě to pobavilo. Ale jedno varování - ačkoliv se film tváří docela vážně, vy tohle nedělejte, jinak vám zřejmě unikne jeho podstata.
Protože to byl v konečném zúčtování pěkný maglajz :)) I když musím přiznat, že jsem se u filmu dost bavila. Objektivně bych tomu dala asi o 1 víc, ale nejraději hodnotím hned na základě prvotního dojmu. A taky se mi už docela zajídají snímky, které mají kouzelný vizuál a řídký děj/mizerný scénář. A navíc ještě cpou násilně bojová umění do dob a míst, kam nepatří ;)
S pokleslým žánrem nemám problém. Jen mi to prostě nesedlo tak úplně do noty, ale já mám specifický filmový (ne)vkus :)). Jsem zvědavá na Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Očekávám, že to bude podobný styl a obávám se hrozného výsledku. Možná Abrahamovi dodatečně uznám pár procent k dobru :) V tomhle směru dám třeba raději přednost Útěku z MS-1, který je regulérním béčkem, vykrádačkou Útěku z New Yorku, ale přitom svižný, zábavný snímek, kde Guy Pearce skvěle hláškuje jak o život. Po dalším sledování pravděpodobně zvýším hodnocení :)
Včera jsem viděla Loopera. Doporučuju. Sice mi přišla zbytečně komplikovaná zápletka s těmi transporty. A ten malý klučina přehrál Willise i Gordona-Levitta.
Já jsem Útěk z New Yorku viděl poprvé kdysi dávno ještě v polském rychlodabingu :-) , ale tu hudbu si pamatuju dodnes. Kultovní záležitost. Já neříkám, že mě tyhle přešlechtěné "super akční cool zpomalené záběry" záležitosti někdy nelezou krkem, ale jednorázově mi to dneska opravdu sedlo. Ale tak bylo to trochu podobné na Van Helsinga - ten se ti líbil?
A co takový Walter- zdvořilý komorník, chystající five o'clock tea své bezvědomé paní a kosící ghouly pomocí "nitek". A slečna Helena s přístupem "tolik knih jsem ještě nepřečetla". :)
Nevado! Ty mi snad stojíš u postele a koukáš na monitor!!!! Právě jsem dokoukala Útěk z MS-1. :-) Guy Pearce je superman-salámista a na konci se s buchtou nepolíbí! Bomba. :-)
Komentáře
Je divný svět kolem mě nebo já? :-)
Příběh má téměř vše, co od něj požaduji: krkolomné akční scény, vynalézavá kamera, lakonický scénář, neznámí noví herci (aspoň pro mě - Henry, Mary), je tam Abé s cylindrem (vypadající jako Liam Neeson zamlada), poskakující na střeše jedoucího vlaku a máchajícího sekerou se stříbrným ostřím, je tam osudová láska, krev stříkající po obrazovce a podobné pěkné věci. Doporučuju na dlouhé mlhavé podzimní podvečery. Mě to pobavilo.
Ale jedno varování - ačkoliv se film tváří docela vážně, vy tohle nedělejte, jinak vám zřejmě unikne jeho podstata.
Škoda, že se celý film nedržel stylu první poloviny. Henry (Dominic Cooper) tam byl nejlepší.
I když musím přiznat, že jsem se u filmu dost bavila.
Objektivně bych tomu dala asi o 1 víc, ale nejraději hodnotím hned na základě prvotního dojmu. A taky se mi už docela zajídají snímky, které mají kouzelný vizuál a řídký děj/mizerný scénář. A navíc ještě cpou násilně bojová umění do dob a míst, kam nepatří ;)
Ale dost už reklamy na pokleslé žánry.
V tomhle směru dám třeba raději přednost Útěku z MS-1, který je regulérním béčkem, vykrádačkou Útěku z New Yorku, ale přitom svižný, zábavný snímek, kde Guy Pearce skvěle hláškuje jak o život. Po dalším sledování pravděpodobně zvýším hodnocení :)
Včera jsem viděla Loopera. Doporučuju. Sice mi přišla zbytečně komplikovaná zápletka s těmi transporty. A ten malý klučina přehrál Willise i Gordona-Levitta.
Já neříkám, že mě tyhle přešlechtěné "super akční cool zpomalené záběry" záležitosti někdy nelezou krkem, ale jednorázově mi to dneska opravdu sedlo.
Ale tak bylo to trochu podobné na Van Helsinga - ten se ti líbil?
:-)
Právě jsem dokoukala Útěk z MS-1. :-) Guy Pearce je superman-salámista a na konci se s buchtou nepolíbí! Bomba. :-)