Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
17576788081109

Komentáře

  • Tak čo, už to dakto videl? :)
  • upraveno 29. května 2018
    na csfd píšou v novinkách hezký článek o tom že Solo je vlastně fiasko :)

    Jsem z to rád (že to píšou i že to je fiasko), co vám budu povídat, zvědavej jsem si stáhnul nějakej kinorip a i když to mělo hnusný audio i video, poznal jsem , že ten film za kino vůbec nestojí. Největší akce - velká vlaková loupež nebyla nic moc a pak už se tam víceméně nic nedělo. Paradoxně mě nejvíc bavila Emilia Targaryen, ale jinak ten film nestál ani za ten kinorip. Prostě nijak to děj nikam neposouvá ani neobohacuje jako výplň mezi epizodama. Jsem zvědav co na to napíšou ti co se jim nelíbilo RogueOne, protože RO nám vysvětlilo jak byly ukradeny plány stanice, o tom proč měla DS vůbec slabé místo, byl tam senzační závěr s Vaderem. Tenhle film neměl vůbec nic.

    Kéž by Kethleen "forceisshemale" Kenedy kopli do řitě.
  • Ještě jsem neviděla a hnusný kinorip si nejspíš odpustím a budu trpělivější. Tohle je zpráva z csfd:
    Star Wars ztrácí svůj lesk
    Když před třemi lety dorazila sedmá epizoda Star Wars, byl z toho nevídaný poprask, který vedl k rekordním 247 milionům dolarů za první víkend (v amerických kinech) a celkovým tržbám 2,07 miliardy. Následující spin-off Rogue One otevřel za 155 milionů a nekompromisně si došel pro 1,06 miliardy, jen aby ho (pochopitelně) předstihla loňská osmička, která rozjezdových 220 milionů proměnila v 1,33 miliardy. Co si z těch všech čísel máte odnést? Především to, že návrat věhlasných Star Wars vždycky znamenal miliardu. Čtvrtý nový film, Solo: Star Wars Story, je tak jednoznačným zklamáním, protože za první víkend v USA nastřádal "jen" 84 milionů (a celkově možná nepřekročí ani pětistovku). Diváci zkrátka usoudili, že je westernová sci-fi bez Harrisona Forda, světelných mečů a Síly vlastně moc nezajímá (obzvlášť tak brzy po rozporuplně přijaté osmičce). A i když se o devátou epizodu Star Wars nikdo bát nemusí, značka právě utržila velkou ránu, po níž Boba Fett od Jamese Mangolda (Logan) nezní jako ta nejrozumnější cesta kupředu.

    No... přijde mi úsměvné mluvit o tom, že by film vydělal půl miliardy dolarů jako o neúspěchu, ale OK, chápu. A jestli to Disney donutí přehodnotit plány, tak za mě spíš dobře. Jenom bych dodala, že ta rozporuplnost ohledně TLJ se moc netýkala obyčejných diváků. Tržby TFA byly neuvěřitelné, ale samozřejmě jim pomohlo to, že lidi byli jednoduše na další SW po tak dlouhé době zvědaví, i když nikdy nebyli fanoušci.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @flanker.27 Wow. Tak o tom, jak drahý Solo byl, jsem ani nevěděla, i když o produkčních potížích ano. Budiž to pro studia už kolikáté varování, že film, který stál bez marketingu přes 200 milionů dolarů si na sebe vydělá už opravdu těžko. Ale Cival mě zklamal s tím omíláním fanouškovského "brblání". Měl by si SW hardcore fandomu něco přečíst.
  • upraveno 29. května 2018
    Z moviezone nejzásadnější věta a pro mě alfa a omega:
    Navíc nebýt loga a názvu, v podstatě byste ani nepoznali, že jde o nový příběh ze Star Wars univerza,
    Vůbec nechápu (a nechci spoilerovat) proč se s tím dějem vydali tam kam se vydali. I setkání Chewieho a Hana bylo dost odfláknutý. Kdyby se vydali cestou a vzali nás třeba na Kashyyyk, a ukázali nám nějaký odpor wookiů proti impériu, věřím že by to byl senzační film, rozhodně by měl díky námětu lepší startovací pozici, než tohle nijaké cosi...

    Ještě bych dodal že jistě víte, že jsem vůči hodně filmům/seriálům (ano vč. Trůnů) dost tolerantní a nesnažím se hejtovat za každou cenu a nerejpu do detailů, které mnohdy ani nevidím, ale tenhle film prostě neměl obsah. Jak říkám na Emilii se dobře koukalo, její kostým i vizáž byli super a i herecky to zvládla a byla rozhodně výraznější osobou než ten po kom byl film pojmenován.

    Naopak nechápu na moviezone i z jiných směrů to vynášení Landa.. Jakej Lando? Tam někdo takovej byl? Až na vtip právě Emilie že má až moc pláštíků bych neřekl že to je postava z ep.V
  • upraveno 30. května 2018
    Celkově to budování SW univerza nemají příliš promyšlené, zatím je to u spin-offů strašně líné, jen vezmou známé postavy nebo kulisy a na scénář kašlou, protože když to stačilo jednou bude to stačit i podruhé a potřetí. Měli by se soustředit na budování vlastních postav, protože si nedovedu představit rozšiřování univerza kolem postav z nové trilogie, která pořád příliš čerpá z nostalgie a slávy starých dílů a málo jde vlastní cestou a nevěnuje dostatek času novým postavám a budování zajímavého vesmíru.
  • @Dreamer Takhle... vyšlo už pár kánoninckých knížek o Solo-Skywalker-Organa famílii, akorát že tam jsou POV postavy Han a/nebo Leia, ne jejich syn. Poe Dameron má sérii komiksů. Ale pokud se Disney a LF chtějí pokoušet o nějaké rozumné rozšiřování univerza, tak je větší zaměření na nové postavy nemine. Před Epizodou IX bych jim ještě hlavy nestínala, protože pokud by se moc zaměřili na Rey nebo Finna, některé věci by museli prozradit nebo by moc naznačovali. V doplňkových materiálech jsou detaily třeba o Snokeovi a Prvním řádu, ale tvůrci nemají moc dobrý odhad v tom, že něco z toho mohlo být přímo ve filmech a zabralo by to několika vteřinovou scénu nebo jednu dvě věty v dialogu.
  • upraveno 30. května 2018
    @svoa00 za mě by to filmům velmi pomohlo, kdyby tam přidali pár takových scén. Komiksy atd. si nikdy číst nebudu a do kina mě to nenaláka :D takže jsem spíš průměrný divák, mám ráda SW, ale na Sola nejdu a na devítku jen pokud budou slušné recenze nebo pokud mě naláká kampaň.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    image
    Menší koláž, kterou bych rád polemizoval nad tím, kam jsme se přesně v nové trilogii posunuli kromě do absolutní p*dele. Jsem docela zvědav jak tento fascinující, originální poutavý příběh Kylo Rena, jehož smyslem je, že není jako Vader =D Jestli to bude za
    a) Kylo Ren přestoupí zpátky na světlou stranu síly (to, jestli se dočkáme i dalších dětí s Rey ponechám zatím spekulacím)
    b) bude někým zabit velmi imbecilním způsobem (což je podle mne taky varianta blbej je na to dost)
    c) Plot Twist shoří a z remaku epizody VI udělám remake epizody III :-P
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Solo mne se líbil hodně, takže pro mne Disney zvýšilo na 2:2. To, že ten film vůbec vydělal po tom, co TLJ udělal SW výbornou pověst a po tom, co ho většina odepsala vůbec nějaké peníze.
    Alden a Emilia fungují respektive jsou zhruba na úrovni neshopnosti Hammila a Fischerové z původní trilogie (no jenom se koukněte na ty jejich výkony :P) Woody Harelson byl láhůdkový stejně jako Visin.
    Spousta originálních scén, které nejsou šablonovitě natočené, aby seděli na milimetr přesně se scénami z předchozích epizod. Oku lahodící a nápádité akce a prostinký děj přesně po vzoru původní trilogie. Ostatně nejsem ostatně příznivec dlouhých filozofických rozhovorů o ději prequelové trilogie mezi psychopatickým starcem a neporazitelnou bohyni se slabosti pro ještě víc psychopatického synovce onoho zmíněného starce.
    Hodně mne také potěšil soundtrack, který se ve správných momentech vracel k originálům, ale zároveň dokázal jít ve smutných chvílích a především při závěrečných ochcávačkách vlastní cestou.
    Debilní to bylo tím Lucasovkým způsobem jak to mám rád a ne debilní nesnesitelným způsobem Abramse nebo Johnsona. Těším až si to pustím znovu v rámci SW marathonu
    A cameo Darth Maula potěšilo (zajímalo by mne, zda se jedná o teaser na Snokův návrat)
    Též potěšila bitka mezi Visionem a Matkou draků. Měl vlhký sen o tom, že Danerys bude jedi, co přežil order 66 a utká se s Vaderem v epickém souboji ve kterém chcípne. Tohle bylo sice slabší pití, ale stejně opojné a Bethany potěšil, že si půjčil nějaké pohyby od Illidana.
    A co je úplně nejdůležitější, že HAN SOLO SHOT FIRST. Škoda, že tak neučinil v epizodě VII
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A vyjádřím se samotatně k důvodům, které podle mne vedli k tomuhle průseru
    a) Kathleen Kenedy vyhodila režiséry po tom, co natočili osmdesát procent filmu a prodražila film o dvojnásob. Tohle je prostě neobhajitelné a jsem přesvědčen, že dokud tahle lidská splodina bude ve vedení Lucasfilmu SW jako značka dlouho nevydrží (protože se jí podařilo vytočit ty, co ji drželi posledních 40 naživu a věřte nebo ne, nebyli to lidí, které se snaží nalákat, ale právě fanoušci, kteří nadávají)
    b) Avengers: Infinity Wars - po pravdě řečeno, nikdy jsem nezažil, aby nějaká firma sabotovala vlastní produkty. Proč byl Solo poslán do boje proti Thanosovi mi není jasné. Ani The Lamest Jedi by nevydržel střetnutí s vrcholem celé Marvel ságy a není tudíž divu, že Solo vydělal tak málo. Navíc proč jako jediný šel v květnu a ne v prosinci? To už nedokážou u Disney/Lucasfilmu udržet konzistenci, alespoň v tom, kdy budou vypouštět svoje filmy? Kdokoliv si stále myslí po tomhle, že Disney se stará o značku lépe než Lucas hulí nějaký hodně kvalitní matroš
    c) Samozřejmě úmyslně a organizované bojkoty fanoušků nějaká ta procenta sesmolí taky a ne že ne. SW nikdy nebylo mainstream, určitě ne způsob jako marvelovky poslední době. A ze svého okolí znám spoustu lidí, co chodí na Marvelovky (protože jsou to i fungující rodinné komedie), ale opravdu zlomek těch, co chodí na SW. A myslím si, že to bylo tak vždycky SW prostě zaujalo určitou konkrétní skupinu, která se do toho zažrala a díky které vznikly prequely a nová trilogie. Kupříkladu Lucase přiměl úspěch Thrawnovi trilogie k tomu, aby natočil Skrytou hrozbu. A pravděpodobně většina těhle lidí teď koordinovaně film bojkotuje, lidi, co byli shopní jít den film klidně i šestkrát. To prostě má svoji váhu a radovat se tady nad tím, jak se Disney těhle lidí zbavilo je podle mne hloupé, protože na co se tady zapomíná, že zbavili i jejich peněženek. A jsou poslední dva SW filmy to k čemu si Disney otevřelo ruce no tak to potěž koště.
    http://www.boxofficemojo.com/news/?id=4402&p=.htm
    https://screenrant.com/solo-movie-budget-cost-star-wars/
  • upraveno 12. června 2018
    @Tyrion Lannister naštvaní fanoušci naprosto minimálně ovlivňují ty tržby, které by Disney potřebovalo ;-) na FA rozhodně ty tržby neudělali skalní fandové nebo fanoušci ságy, totéž u TLJ.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 12. června 2018
    @Dreamer To je sice možný, každopádně TFA vidělalo 2, 066 miliardy, TLJ 1,321 miiardy, kam se podělo těch 700 milionů za ty dva roky? :P
    Samozřejmě nejvíce peněz jdou od tak říkajíc obyčejného lidu, ale stabilní a jistý základ tvoří fanoušci. Ostatně ti udrželi tu franchise naživu posledních 40 let, viz to co už jsem psal, že úspěch Thrawnovi trilogie v knihách vedl ke Skryté hrozbě.
    SW prostě není Marvel, který má obrovský výběr postav a navíc může měnit žánry. Zajímavé je, že nikdo neplánuje bojkot Marvel filmů =D
    Pak samozřejmě filmy jako Solo a Rogue One, kdo podíl fanošků na tržbách bude mnohem větší, už jenom z toho titulu, že těm filmům se bez znalostí alespoň hexalogie porozumět nedá popravdě řečeno. Ostatně ty filmy, taky vidělali mnohem méně, protože zájem u široké veřejnosti je prostě menší (i když se RO za tu miliardu nemá zač stydět)
    Teď bude ostatně velice zajímavé, jak si povede epizoda IX, která podobně jako Solo měla na režisérské židli škatulata hejbejte se. Ještě by to někdo mohl inteligentně poslat do boje proti Avengers 4 a bude to úplně fantastické :twisted:
    Ale předtím ještě musíme začít točit odznova po 80 % hotového fïlmu, aby to mělo pořádné grády :-D
  • @Tyrion Lannister Myslím že ty škatulata u ep.IX a Sola nejdou úplně porovnávat. Samozřejmě jsme teprve na začátku a třeba když J.J. odmítne rande s Kenedyovou tak půjde taky od válu :D Už by mě nepřekvapilo nic
  • @Tyrion Lannister fakt dost pochybuji, že těch 700 milionů šlo dolů kvůli trucujícím fandům, to je hodně ustřelená představa. Většinový divák si svoji povinnost vidět jednou za život v kině SW splnil s FA a zbytek už ho nezajímal, na FA šli i lidi, kteří v životě neviděli ani jednu epizodu, tímto si potvrdili svoji představu o filmech a dál jim to bylo ukradené. Disney se nebude a nemůže zaměřovat na fanoušky a remcaly, to by byla ekonomická i tvůrčí sebevražda :-P
  • @Tyrion Lannister strašně přeceňuješ význam uražených fanoušků, kteří momentálně držkují všude po internetu (nakonec stejně vždycky do toho kina jdou). Pár nerdů, kteří jdou do kina na jeden film šestkrát, miliardou nevydělá. Rodiny, co vyrazí s děckama na Žvejkala, co peče plyšový tučňáky na ohni, mají větší potenciál.
  • @Dreamer Tak oni ti fanoušci na ten další film do kina půjdou, a rovnou dvakrát, aby si potvrdili jak moc je ten film špatnej :D ;) :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

    @Tyrion Lannister fakt dost pochybuji, že těch 700 milionů šlo dolů kvůli trucujícím fandům, to je hodně ustřelená představa. Většinový divák si svoji povinnost vidět jednou za život v kině SW splnil s FA a zbytek už ho nezajímal, na FA šli i lidi, kteří v životě neviděli ani jednu epizodu, tímto si potvrdili svoji představu o filmech a dál jim to bylo ukradené. Disney se nebude a nemůže zaměřovat na fanoušky a remcaly, to by byla ekonomická i tvůrčí sebevražda :-P

    To co píšeš je BS. Takže mi chceš říct, že na Infinity Wars, které tento týden překonalo dvě miliardy chodí lidi, kteří nikdy neviděli ani jednu Marvelovku (což teda u IW potěš koště, když bez alespoň minimální znalosti je ten film nepochopitelný), aby si potvrdili svoji představu (po x filmech se teda divím). Pokud teda došlo 700 milionovému úbytku z řád výhradně většinového diváctva u TFA, pak je to prostě tím, že ten film moc dobrou vizitku očividně neudělal, což vzhledem k tomu, že SW mělo stejná ne-li mnohem větší výdělečný potenciál než Marvel je velmi smutné.
    Ekonomická a tvůrčí sebevražda je podle mne přetáčení filmu po 80%, co je hotový, nulové plánování a hokusy pokusy se zpřístupňováním jinému publiku, které očividně jak je vidno u Sola nezabralo. Tak si tak říkám, že pozorovat dění okolo filmů bude mnohem zajímavější než filmy samotné :P
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

    @Tyrion Lannister strašně přeceňuješ význam uražených fanoušků, kteří momentálně držkují všude po internetu (nakonec stejně vždycky do toho kina jdou). Pár nerdů, kteří jdou do kina na jeden film šestkrát, miliardou nevydělá. Rodiny, co vyrazí s děckama na Žvejkala, co peče plyšový tučňáky na ohni, mají větší potenciál.

    No očividně dle tržeb Sola vždycky ne. A určitě se nejdná o pár nerdů nové SW prostě nevyhnutelně míří *****.
    https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/lukethompson/2017/12/21/why-arent-star-wars-toys-selling-as-well-this-year/&refURL=https://www.google.cz/&referrer=https://www.google.cz/
    https://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_the_last_jedi
    https://screenrant.com/solo-star-wars-box-office-failure-reason-lucasfilm/
    Pár nerdů určitě nezpsůobilo, že prodej SW hraček rapidně klesá, 41% na rottentomatoes nebo to, že Solo to totálně projel. Samozřejmě netvrdím, že to jsou jenom fanoušci. Ti jsou podle mne významný činitel, ale je to prostě kombinace toho, že nové filmy obyčejné diváky nezaujaly a většinu fanoušků vytočily.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

    @Dreamer Tak oni ti fanoušci na ten další film do kina půjdou, a rovnou dvakrát, aby si potvrdili jak moc je ten film špatnej :D ;) :D

    Ale tak samozřejmě je tu spousta pokrytců, kteří to dělají tímhle stylem, hezky to vystihlo HISHE (jako ostatně vždycky)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A abych jenom nebrblal nový Vaderův comics krásně ukázal, že jde mít rozporuplného jediho, jehož akce ovšem dávají smysl
  • @Tyrion Lannister já neříkám, že ty filmy jsou dokonalé, ale že za jejich pádem nestojí naštvaní fanoušci, kteří nešli do kina a že tihle lidi mají minimální vliv na tržby. Solo dojel na mizernou/téměř žádnou propagaci, nepochopitelné zařazení do kin na jaře, mdlé herecké obsazení a produkční problémy. Neměl šanci zaujmout popcornožrouty, kteří radši zašli na Avengers a Solo "Kdo?" je z pochopitelných důvodů neoslovil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    "Sources with knowledge of the situation tell Collider that Lucasfilm has decided to put plans for more A Star Wars Story spinoff movies on hold, instead opting to focus their attention on Star Wars: Episode IX and what the next trilogy of Star Wars films will be after that film. Sources tell us that the previously rumored Obi-Wan movie was in active development, but those who were working on the film are no longer involved. It was recently reported that Logan filmmaker James Mangold was in early talks to write and direct the Boba Fett film, but that was before Solo’s release." collider.com

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. července 2018
    Star Wars Theory uvolnil druhou část své fanfikce na TLJ


    Co oceňuji na téhle verzi, že jde proti očekáváním (trénink Rey se vynechá i tady :D), ale není to přehnaně retardované a co především PŘESNÁ KOPIE EPIZODY V.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Krásná scéna a 3CPO dokonce něco udělal. Dovedete si představit, jak tohle by mohlo být relevantní, kdyby to další film na 99% neignoroval (jako první setkání Poe s Rey v novelizaci TFA)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A ať jenom nebičuji, setkání Thrawna s Anakinem během Klonových válek (v sprnu vyjde první kniha od Zahna o Thrawnovi v češtině, AJ bych nedal tak se těším)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    první kniha od Zahna o Thrawnovi v češtině
    Jak to myslíš? Která?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada První kniha o Thrawnovi od Timothyho Zahna z nového kánonu má vyjít na začátku příštího měsíce v češtině
    http://www.egmont.cz/star-wars-thrawn/#
    Tak je to přesnější, má se to týkat počátku Thrawnovi kariéry u Impéria a jedná se o první díl nové kánonické série o něm.
    http://starwars.wikia.com/wiki/Thrawn_(novel)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.